Τελειώνει η αγωνία για την ΑΕΛ - CorfuCorner.gr
22/06/2022

Τελειώνει η αγωνία για την ΑΕΛ

Πολύ σύντομα, από ότι φαίνεται, θα τελειώσει η αγωνία της ΑΕ Λευκίμμης και θα μάθει επιτέλους που θα αγωνιστεί την επερχόμενη ποδοσφαιρική σαιζόν.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αθλητικής ιστοσελίδας «onsport.gr», εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να εκδοθεί η απόφαση του CAS που αφορά 4 εμπλεκόμενες ομάδες της Γ' Εθνικής και την ΕΠΟ.

Παραθέτουμε το σχετικό κείμενο του σάιτ:

«Σε ομηρία παραμένει η Γ' Εθνική και η ΕΠΟ, περιμένοντας την απόφαση του CAS για την προσφυγή της Κοζάνης κατά της δικαίωσης της ένστασης του Μακεδονικού.

Η όποια απόφαση επηρεάζει το μέλλον τεσσάρων ομάδων, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση, καθώς Κοζάνη και Μακεδονικός διεκδικούν ουσιαστικά τον τίτλο του πρωταθλητή στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής, ενώ η απόφαση θα επηρεάσει αν η ΑΕ Λευκίμμης ή ο Μ. Αλέξανδρος Ημαθίας θα παραμένουν στην κατηγορία.


Συγκεκριμένα, αν δικαιωθεί η Κοζάνη, τότε ακυρώνεται η συμμετοχή του Μακεδονικού στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Super League 2, προκαλώντας ζήτημα για το αν θα πάρει κάποια άλλη ομάδα τη θέση του και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Με τη δικαίωση της Κοζάνης επίσης, μένει στη Γ' Εθνική η ΑΕ Λευκίμμης και υποβιβάζεται ο Μ. Αλέξανδρος Ημαθίας.


Αν η προσφυγή της Κοζάνης απορριφθεί, τότε ο Μακεδονικός θα συμμετέχει κανονικά τη νέα σεζόν στη Super League 2, η Κοζάνη θα μείνει στη Γ' Εθνική, όπως και ο Μ. Αλέξανδρος Ημαθίας, με την ΑΕ Λευκίμμης να υποβιβάζεται στα τοπικά.


Οι ενδιαφερόμενες πλευρές είχαν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης έως την Τρίτη (21/6) και το έχουν ήδη πράξει, ενώ η απόφαση από τον δικαστήΣάλα Πίντο από τη Βαρκελώνη αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας, ακόμα και την Τετάρτη (22/6).

Αν δικαιωθεί η Κοζάνη, η ΕΠΟ θα κληθεί να πάρει αποφάσεις, με τα πράγματα να μην είναι απλά. Το σενάριο περί ανόδου και των επτά πρωταθλητών των ομίλων της Γ' Εθνικής (με την Κοζάνη αντί του Μακεδονικού) στη Super League 2 δεν φαντάζει εύκολο, καθώς η προκήρυξη της SL2 προβλέπει πρωτάθλημα 30 ομάδων τη νέα σεζόν, υπολογίζοντας σε 4 ομάδες από τη Γ' Εθνική.


Από την ΕΠΟ διαψεύδουν τα σενάρια που κυκλοφορούν, χωρίς να αποκαλύπτουν τις προθέσεις για το πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση, περιμένοντας πρώτα να λάβουν την απόφαση στα χέρια τους.

 

 

 

 

 



Corfu Corner Radio

Τρίτη
5
Ιούλιος
2022
Σήμερα γιορτάζουν: Λαμπαδός, Λαμπαδία, Λαμπαδίνα, Λαμπαδή

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb