Κόβεται η επιχορήγηση σχεδόν όλου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ! - CorfuCorner.gr
11/06/2022

Κόβεται η επιχορήγηση σχεδόν όλου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου !

Δυσοίωνη οικονομικά προβλέπεται η κατάσταση για τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής, όπου από την επερχόμενη σαιζόν, μετά από έξη χρόνια, θα συμμετάσχει ο Αστέρας Πετριτή, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να συνεχίσει και η ΑΕ Λευκίμμης, της οποίας η περίπτωση αναμένεται να ξεκαθαρίσει περί τα τέλη του τρέχοντος μήνα.


Αυτό θα συμβεί διότι η ΕΠΟ στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από την Γενική Συνέλευση για το 2023 και φέρει την υπογραφή των κ.κ Παναγιώτη Δημητρίου, Κλέαρχου Τζαφέρη και Ιάκωβου Φιλιππούση κόβει την επιχορήγηση στην 3η τη τάξει Κατηγορία πλην των γυναικείων πρωταθλημάτων, ενώ από την άλλη πλευρά έχει αυξήσει την στήλη «Διάφορα έξοδα» στα 8 εκατομμύρια ευρώ προβλέποντας π.χ 30.000 ευρώ για δαπάνη σε κονκάρδες και μπρελόκ!

 

 

Το όλο concept που αφορά την Γ΄ Εθνική και συμβαίνει για πρώτη φορά στα ποδοσφαιρικά χρονικά, σίγουρα θ΄ αποτελέσει πονοκέφαλο για τον νέο Πρόεδρο της διοργανώτριας Αρχής, Τάκη Μπαλτάκο, καθώς επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι θα ασχοληθεί ιδιαιτέρως και επιμελώς με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Άραγε δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του το συγκεκριμένο θέμα που είναι πολύ βασικό;

 

Να επισημανθεί επίσης ότι ο προϋπολογισμός του 2023, καταργεί την τακτική επιχορήγηση προς τις ΕΠΣ, αλλά και προς τα Ενωσιακά Πρωταθλήματα Κ-15, Κ-17.

 

 


Παρακάτω βλέπουμε τον πίνακα του προϋπολογισμού που προέβλεπε τα κονδύλια του 2022 και είχε ψηφιστεί στην Γ.Σ του 2020 για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

 

 

 

 

Σε αυτά να προσθέσουμε ότι στον προϋπολογισμό του 2022 προβλέπεται να δοθούν από την ΕΠΟ 212.500 για την κάλυψη των εξόδων διαιτησίας των πρωταθλημάτων των ΕΠΣ και επιχορήγηση 150.000 για τη Γ' Εθνική.


Εν κατακλείδι, ο προϋπολογισμός αποτελεί τον... καθρέφτη , τόσο της οικονομικής πολιτικής, όσο και των στόχων, αλλά και των σκοπών που έχει η εκάστοτε διοίκηση. Επομένως, το σημερινό Δ.Σ της Ομοσπονδίας, ως φαίνεται, έχει θέσει εκτός των πλάνων του την ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Προτιμά να "επενδύει" σε κονκάρδες και μπρελόκ!


Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας https://soccerplus.gr

 

 
Corfu Corner Radio

Τρίτη
5
Ιούλιος
2022
Σήμερα γιορτάζουν: Λαμπαδός, Λαμπαδία, Λαμπαδίνα, Λαμπαδή

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb