Διπλή προσφυγή στο cas από Κερκυραίους & Κοζανίτες. - CorfuCorner.gr
14/05/2022

Διπλή προσφυγή στο cas από Κερκυραίους & Κοζανίτες.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (13/5) το πρωί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η ΑΕ Λευκίμμης στην πόλη της Κέρκυρας και το οποίο κατέληξε σε μακροσκελέστατες συνεντεύξεις που δόθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.


Το παρόν πέραν των φιλάθλων και εκπροσώπων της διοίκησης της κερκυραϊκής ομάδας, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο της Βασίλη Γαρδικιώτη και τον νομικό της σύμβουλο Γιάννη Μικρούλη, έδωσαν οι βουλευτές Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης (οι οποίοι δήλωσαν την έντονη αγανάκτησή τους για τα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή τους στην ΑΕΛ), ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, (ο οποίος εκπροσωπούσε και τους άλλους δυο δημάρχους του νομού που βρίσκονταν στην ημερίδα ενημέρωσης της ΠΕΔΙΝ για τα προγράμματα ΕΣΠΑ) ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΙΝ για τον αθλητισμό Γιάννης Αρμενιάκος, οι πρώην Περιφερειάρχες Θόδωρος Γαλιατσάτος και Σπύρος Σπύρου, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ Γιάννης Βλαχόπουλος με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Γιάννη Μουζακίτη.


Στην περίπου 90λεπτη συνέντευξη τύπου που δόθηκε, ακούστηκαν πολλά, με το πιο σημαντικό να είναι το γεγονός ότι στο Διεθνές Δικαστήριο Επίλυσης Αθλητικών θεμάτων (CAS) θα κατατεθούν δύο ενστάσεις, τελικά, που αφορούν το θέμα.


Η πρώτη θα κατατεθεί από την «βασίλισσα του Νότου» μαζί με την ΕΠΣ Κέρκυρας και η δεύτερη από τον Φ.Σ Κοζάνης με την οικεία Ένωση. Με αυτή την διπλή κίνηση, θεωρείται ότι διπλασιάζονται και οι πιθανότητες θετικής έκβασης της υπόθεσης, δηλαδή εάν υπάρξει αίσια κατάληξη είτε στη μία είτε στην άλλη, είναι αρκετό και για τις δύο υποθέσεις, με την Κοζάνη να επανακατακτά τον τίτλο και την ΑΕΛ να παραμένει τελικά στην Γ΄ Εθνική.
Από κει και πέρα, το πρόβλημα που με κάποιο τρόπο θα πρέπει να επιλυθεί είναι το τι θα πράξει η ΑΕΛ στο μεσοδιάστημα, αφού, ακόμη και να γίνει αποδεκτό το αίτημα των δύο πλευρών για επείγουσα δίκη, η απόφαση αποκλείεται να εκδοθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού, κάτι που σημαίνει ότι κατ ουσία ο σύλλογος θα βρίσκεται με το... ένα πόδι στην Γ' Εθνική και το άλλο στο τοπικό, οπότε όλα θα είναι στον αέρα γι αυτόν και κυρίως στο προπονητικό αλλά και μεταγραφικό κομμάτι.


Όλοι σχεδόν ομόφωνα υποστήριξαν ότι η ΕΠΟ ή θα πρέπει να ακυρώσει τα μπαράζ ανόδου στην Σούπερ Λίγκ 2, εφόσον δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα η απόφαση προκειμένου να την παραλάβουν τα εμπλεκόμενα σωματεία, ή να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Δύσκολα βέβαια και τα δυο να πραγματοποιηθούν από την Ομοσπονδία, καθώς σε δυο ημέρες ξεκινούν τα μπαράζ , ενώ ήδη ανακοινώθηκαν οι διαιτητές και ο πίνακας-αφιέρωμα στους Πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής για την σαιζόν 2021-2022 . Πάντως, ήδη η Κοζάνη έσπευσε και κατέθεσε αίτημα στην ΕΠΟ για 10ήμερη αναβολή των μπαράζ ανόδου.


Τέλος, όσον αφορά το... πολυέξοδο CAS, ο κ. Βλαχόπουλος υποστήριξε θα κοστίσει το πολύ 15.000 ευρώ το παράβολο που θα καταβληθεί από την ΕΠΟ (και σε περίπτωση "ήττας" της ΑΕΛ στο CAS, τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν από τους Κερκυραίους) συν την νομική στήριξη που υπολογίζεται τουλάχιστον στις 20.000-30.000 ευρώ. Γι' αυτό κι όπως δήλωσε, πρόκειται ο ίδιος να βγει σε έρανο σε όλους τους φορείς για να μαζευτούν τα χρήματα που θα χρειαστούν κι εκεί θα φανεί και ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά.

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
28
Μάιος
2022
Σήμερα γιορτάζουν: Διοσκουρίδης

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb