ΜΠΑΣΚΕΤ: Στο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών του Προμηθέα ο Βασίλης Βλάσσης - CorfuCorner.gr
27/07/2021

ΜΠΑΣΚΕΤ: Στο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών του Προμηθέα ο Βασίλης Βλάσσης

Μια από τις κορυφαίες μπασκετικές δυνάμεις της χώρας, ο Προμηθέας Πατρών, πρόκειται να αναλάβει την αξιοποίηση του Βασίλη Βλάσση, ενός αναδυόμενου ταλέντου της κερκυραϊκής καλαθοσφαίρισης.


Ο 15χρονος (γεννημένος το 2006) αθλητής του Φαίακα Κέρκυρας, με την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς θα συμπεριληφθεί στο πρότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών του Προμηθέα, με τίτλο «ΝΟΥΣ», που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό να συνδυάσουν και τα δύο, αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους, με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις.

 

Το γεγονός δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, ωστόσο, η ευχή του Προέδρου της ΚΕ Φαίακα, Κώστα Μακρίδη, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ουσιαστικά το επιβεβαιώνει.


Συγκεκριμένα αναφέρει «Καλή επιτυχία στη νέα σου ομάδα Bill Vlassis...Σε ευχαριστούμε για την αγάπη & την προσφορά σου στην ΚΕ ΦΑΙΑΚΑΣ».

Ο ταλαντούχος αθλητής είχε μυηθεί στα μυστικά του αθλήματος από την Ακαδημία των Ιπποτών Κέρκυρας & στη συνέχεια του Φαίακα (μετά την συγχώνευση των δύο ομάδων). Ακολούθησε η συμμετοχή του στην Ακαδημία του ΑΟ Κέρκυρα 2015, ενώ επανήλθε στις τάξεις του Φαίακα, όπου μάλιστα το 2020, σε ηλικία 14 ετών, πήρε το... βάπτισμα του πυρός στην ανδρική ομάδα, σε αγώνες για το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.


Ο Βασίλης Βλάσσης, το 2019 είχε «κλέψει την παράσταση» all star game Βορειοδυτικής Ελλάδας (ΕΣΚΑΒΔΕ) κι έκτοτε συμπεριλαμβάνεται συνεχώς στα προπονητικά κλιμάκια της Εθνικής, στην κατηγορία Παμπαίδων.

Πρόγραμμα ΝΟΥΣ


Ο Αθλητικός Σύλλογος Πατρών Προμηθέας λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2014 το πρότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών με τίτλο «ΝΟΥΣ», που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό να συνδυάσουν και τα δύο, αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους, με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις. Αναφέρεται σε παιδιά που θα φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες στο άθλημα του μπάσκετ και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιμέλεια στα μαθήματά τους.


Για αυτά τα παιδιά, ο ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ οραματίστηκε το πρόγραμμα υποτροφιών «ΝΟΥΣ». Οι υποτροφίες Περιλαμβάνουν την εξ ολοκλήρου οικονομική κάλυψη από πλευράς του Συλλόγου των εξόδων για: τη στέγαση τους στην Πάτρα (στον ξενώνα του ιδρύματος Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου στον Καστελόκαμπο Πατρών, σε δωμάτια διαστάσεων φοιτητικής εστίας με κλιματισμό), τη διατροφή τους, τις μετακινήσεις τους, τον αθλητικό τους ρουχισμό και τη μόρφωσή τους, με την κάλυψη των διδάκτρων της φοίτησης στα Εκπαιδευτήρια "Αναγέννηση", που εδρεύουν στην Πάτρα.Το προπονητικό κέντρο του Προμηθέα Προπονητικό κέντρο του συλλόγου αποτελεί το νεοδόμητο Αθλητικό Κέντρο Προμηθέα Πάτρας που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό και τους αθλητές της ομάδας τον Σεπτέμβριο του 2018. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα στην Ευρώπη σε επίπεδο των ακαδημιών καλαθοσφαίρισης. Βρίσκεται στην περιοχή του Καστελλόκαμπου της Πάτρας, σε μία έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων, με τρία γήπεδα μπάσκετ, υπερσύγχρονο γυμναστήριο και εργαστήριο εργομετρικών (Promitheas Lab), ενώ στόχο της ομάδας αποτελεί η προσπάθεια να σχεδιάζει το μέλλον το δικό της αλλά και του ελληνικού μπάσκετ.


Κάθε εβδομάδα, στα 3 διαθέσιμα γήπεδα, λαμβάνουν χώρα προπονήσεις, φιλικά και επίσημοι αγώνες όλων των τμημάτων του Συλλόγου, από τα τμήματα μίνι μέχρι την Α1 ΕΣΚΑ-Η (ανώτερη κατηγορία της Τοπικής Ένωσης, 5ο επίπεδο στο σύστημα κατηγοριών στην Ελλάδα). To αθλητικό κέντρο φιλοξενεί συνεχώς -πέραν των προπονήσεων της ανδρικής ομάδας και των ακαδημιών- εκδηλώσεις με πυρήνα το μπάσκετ και τον πολιτισμό.

Πηγή: «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ»

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
27
Σεπτέμβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb