ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Συνεχίζεται η προετοιμασία των τμημάτων Υποδομής του Κερκυραϊκού Γ.Σ - CorfuCorner.gr
09/06/2021

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Συνεχίζεται η προετοιμασία των τμημάτων Υποδομής του Κερκυραϊκού Γ.Σ

Οι ομάδες Παίδων, Εφήβων, Κορασίδων και Νεανίδων του Κερκυραϊκού Γ.Σ, προπονούνται καθημερινά για την συμμετοχή τους στα λεγόμενα «μοριοδοτούμενα» Πρωταθλήματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη τριάδα του θεσμού, που θα βοηθήσει τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες για την ένταξή τους στο Πανεπιστήμιο.


Να σημειωθεί πως για διακοπές στην Κέρκυρα βρέθηκε ο Κερκυραίος πρώην διεθνής χειροσφαιριστής και 6ος Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Βασιλάκης, ο οποίος διαμένει εδώ και αρκετά χρόνια στο Λουξεμβούργο και δεν παρέλειψε να επισκεφτεί τα τμήματα χάντμπολ του Κερκυραϊκού Γ.Σ, να μιλήσει και να φωτογραφηθεί με τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.

Επ αυτών (και όχι μόνων) των γεγονότων ο συντονιστής των τμημάτων , Νίκος Πέρρος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Με καθημερινές προπονήσεις , οι ομάδες χάντμπολ του Κερκυραϊκού ΓΣ προετοιμάζονται προκειμένου να διεκδικήσουν και φέτος την πρόκριση τους σε τελικές φάσεις .

Πρόκειται για τις ομάδες Παίδων Εφήβων Κορασίδων και Νεανίδων , που συμμετέχουν στα λεγόμενα «μοριοδοτούμενα» πρωταθλήματα και αυτό διότι πετυχαίνοντας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις τότε αποκτούν πλεονεκτήματα οι αθλητές και οι αθλήτριες για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια . Πέρυσι να θυμίσουμε ότι οι Κορασίδες και οι Έφηβοι, πάρα το νεαρό της ηλικίας τους σαν ομάδα, συμμετείχαν στα Final 6 και final 8 των αντίστοιχων πρωταθλημάτων αλλά δεν κατάφεραν κάτι αξιόλογο παρά την απόκτηση πείρας από την συμμετοχή. Να αναφέρουμε ότι στις τελικές φάσεις ανταγωνίστηκαν με ομάδες όπως η ΑΕΚ , ο Ολυμπιακός, Ο Φίλιππος Βέροιας , η Νέα Ιωνία κλπ.


Σχετικά με την συμμετοχή και την προετοιμασία αναφέρθηκε ο συντονιστής του τμήματος κος Πέρρος «... τα παιδιά με αγωνία περιμένουν να επανέλθουν σε συνθήκες αγωνιστικές . Να τονίσω ότι από τον Φεβρουάριο, αγόρια και κορίτσια , τηρώντας τα προαπαιτούμενα είχαν μετατραπεί σε αθλητές στίβου! Και από τις 10 Μάη είναι στα γήπεδα , έστω στα εξωτερικά, αν και από τις 28 Μάη μπήκαμε στο κλειστό γυμναστήριο .


Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ελλείψεις μας στην επαφή με μπάλα , συνδυάζοντας τις υποχρεώσεις των αθλητών μας στις σχολικές και εξωσχολικές - όπως οι γλώσσες, οι Πανελλήνιες κλπ- υποχρεώσεις τους, ενώ δεν αφήνουμε στην τύχη του ό,τι προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Συνεργαζόμαστε με γονείς, με ΕΑΚ και με ομοσπονδία σε καθημερινή βάση. Οι αγώνες πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, είχε προβλεφθεί η Κυριακή 13 Ιούνη για αγώνες εδώ στην Κέρκυρα με τα Γιάννενα , αλλά η μη έγκαιρη κοινοποίηση της ειδικής προκήρυξης πρωταθλημάτων, ανέβαλε την έναρξη και μάλλον πάμε για την άλλη Κυριακή. Με την βοήθεια του προπονητικού team Γιάννη Τριβυζά, Πάνου Γιανναρά και Παγιάτη Σπύρου ευελπιστούμε σε θετικά αποτελέσματα»


Για τον βετεράνο χειροσφαιριστή Αλέξανδρο Βασιλάκη, που επισκέφτηκε τα τμήματα, ο κος Πέρρος τόνισε:

«Ο Αλέξανδρος ζει εδώ και χρόνια στο Λουξεμβούργο, αφού πέρασε από μεγάλες ομάδες του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, του Γερμανικού, όπως είναι η Magdeburg» συνεχίζει ο κος Πέρρος . «...Ποτέ όμως δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε και έχει διαρκή επαφή προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία του Κερκυραϊκού χάντμπολ. Είναι μια μεγάλη αθλητική μορφή για την Κέρκυρα αλλά και για την Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερη χαρά για προπονητές και αθλητές να είναι έστω και λίγες ώρες κοντά μας!»

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
15
Ιούνιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αυγούστα, Αυγουστία, Αυγουστίνα, Αυγουστίνος, Αύγουστος, Αυγουστής, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Λιβύη, Λίβιος, Λίβας, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb