Σε ιδιωτική εταιρεία οι έλεγχοι covid στις πύλες εισόδου της Κέρκυρας - CorfuCorner.gr
01/06/2021

Σε ιδιωτική εταιρεία οι έλεγχοι covid στις πύλες εισόδου της Κέρκυρας

Σε ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Πάτρα ανατέθηκε από την Πολιτική Προστασία το έργο της διενέργειας ελέγχων για τον κορονοϊό με rapid test στους επιβάτες που έρχονται στην Κέρκυρα.


Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ, Σπύρο Ζερβόπουλο, η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) εγκαταστάθηκε απο χθες Δευτέρα (31/5), στο λιμάνι της Κέρκυρας, για τον έλεγχο των εισερχομένων επιβατών στην ακτοπλοϊκή γραμμή με Ιταλία. 

 Αντίστοιχη μονάδα έχει εγκατασταθεί από τα μέσα Μαΐου και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας». Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, πρώτη χρονιά της πανδημίας το έργο των δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και κατ' επέκταση και της Κέρκυρας πραγματοποιούσαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Φέτος, η Πολιτική Προστασία ανέθεσε το έργο αυτό σε ιδιωτική εταιρεία από την Πάτρα με σύμβαση που υπογράφηκε και αφορά τους λιμένες Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Πατρών, όπως και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

 Σύμφωνα με τα όσα είπε σε επικοινωνία με την ΕΡΤ Ιωαννίνων η υπεύθυνη της εταιρείας για το πρόγραμμα, η σύμβαση της εταιρείας είναι μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου και οι έλεγχοι των ταξιδιωτών θα διενεργούνται με τεστ ταχείας ανίχνευσης, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ισχύουν.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν θα ελέγχονται ενώ για τους υπόλοιπους θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος ανάλογα με το PLF που φέρουν, ενώ το διαχωρισμό των επιβατών θα κάνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
15
Ιούνιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αυγούστα, Αυγουστία, Αυγουστίνα, Αυγουστίνος, Αύγουστος, Αυγουστής, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Λιβύη, Λίβιος, Λίβας, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb