ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ : Κερκυραϊκές διακρίσεις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα - CorfuCorner.gr
01/06/2021

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ : Κερκυραϊκές διακρίσεις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα

Φωτό Μανώλης Κάγκας

Τρία μετάλλια (ένα αργυρό και δύο χάλκινα), καθώς και μία βράβευση, ήταν ο κερκυραϊκός απολογισμός στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα optimist-laser 4.7 Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο Παρασκευή 28- Κυριακή 30 Μαΐου στον Αμβρακικό κόλπο.


Στους αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας, υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, συμμετείχαν 85 ιστιοπλόοι (67 optimist & 18 lazer) από τους ακόλουθους δέκα ομίλους: ΝΑΟ Βόνιτσας, ΑΟ Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», ΝΙΟ Πρέβεζας, ΙΟ Ιωαννίνων, ΝΟ Λευκάδας, ΝΟ Μεσολογγίου, ΝΟ Κεφαλονιάς-Ιθάκης και από την Κέρκυρα: ΝΑΟ Κέρκυρας με 15 σκάφη (2 lazer -13 optimist) , ΙΟ Κέρκυρας με 10 σκάφη (8 optimist-2 Laser) , ΝΟ Βορείου Ιονίου με 10 σκάφη (8 optimist- 2 Laser).


Πρωταθλητής Όμιλος αναδείχτηκε ο ΝΑΟ Βόνιτσας με 34 βαθμούς, έναντι 11 του ΝΑΟ Κέρκυρας και 10 του ΝΟ Λευκάδας. Από κερκυραϊκής πλευράς, μετάλλια κατέκτησαν οι ιστιοπλόοι του ΝΑΟΚ, Μανώλης Κάγκας (δεύτερος στην κατηγορία optimist άνω των 12 ετών), Χάρης Γουργός (τρίτος στην κατηγορία optimist άνω των 12 ετών) και Ιάσονας Μαυροθαλασσίτης (τρίτος στην κατηγορία optimist κάτω των 12 ετών), ενώ βραβεύτηκε ο 8άχρονος ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Βορείου Ιονίου, Στάθης Παλιούρας, ως ο μικρότερος αθλητής, που ολοκλήρωσε τους αγώνες.


Να σημειωθεί ότι οι τρεις αθλητές του ΝΑΟΚ προκρίνονται στην Β΄ Φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος (αγώνες Πανελλήνιας πρόκρισης), που θα γίνει στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου, όπου θα διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στις Εθνικές ομάδες και σε Διεθνείς αγώνες.


Επ΄ αυτού του γεγονότος, ο ΝΑΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με συμμετοχή 10 ομίλων και περισσότερων από 80 αθλητών, ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων για σκάφη optimist και laser 4, 7 που διοργανώθηκε από το Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας από 27-30/05/2021. Ο ΝΑΟΚ συμμετείχε με 15 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι/ες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Τα αποτελέσματα: Ο Μανώλης Κάγκας έλαβε τη 2η θέση και ο Χάρης Γουργός την 3η θέση στην κατηγορία σκαφών optimist για αγόρια άνω των 12 ετών, ενώ ο Ιάσονας Μαυροθαλασσίτης έλαβε την 3η θέση στην κατηγορία σκαφών optimist για αγόρια έως 12 ετών. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους προπονητές Ευγένιο Γιούργα και Τάσο Μαστρογιάννη και σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η αποστολή».

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
15
Ιούνιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αυγούστα, Αυγουστία, Αυγουστίνα, Αυγουστίνος, Αύγουστος, Αυγουστής, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Λιβύη, Λίβιος, Λίβας, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb