«Πεντακάθαρη» η ΕΠΣΚ, σύμφωνα με τον λογιστικό έλεγχο της Γεωργία Μήτση - CorfuCorner.gr
28/04/2021

«Πεντακάθαρη» η ΕΠΣΚ, σύμφωνα με τον λογιστικό έλεγχο της Γεωργία Μήτση

Ουδέν μεμπτό στις οικονομικές καταστάσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας, όσον αφορά το Οικονομικό Έτος 2019, διαπιστώθηκε από την λογίστρια Γεωργία Μήτση, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε πρόσφατα.


Μετά την «ηχηρή» καταψήφιση του Οικονομικού Απολογισμού της ΕΠΣΚ από τα σωματεία, στην Γενική Συνέλευση του Φλεβάρη του 2020, η Διοίκηση της Ένωσης ανέθεσε σε δύο από τα καλύτερα λογιστικά γραφεία του νησιού, αυτό του Γιώργου Πέρρου κι εκείνο της Γεωργίας Μήτση, να ελέγξουν «εξωνυχιστικά» το Ταμείο και τα βιβλία εσόδων - εξόδων της διοργανώτριας αρχής. Η κυρία Μήτση τα βρήκε όλα σωστά και «καθαρά», ενώ αναμένεται και η σχετική έκθεση του κυρίου Πέρρου.


Το CORFUCORNER.GR εξασφάλισε και δημοσιεύει παρακάτω ένα σημαντικό απόσπασμα από την γνωμοδότηση και τα συμπεράσματα της κυρίας Μήτση, η οποία -αξίζει να επισημανθεί- στην προ 14 μηνών Γ.Σ. της ΕΠΣΚ, ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος του σωματείου Ηρακλής Αγίων Δέκα, είχε καταψηφίσει τον Οικονομικό Απολογισμό.


«ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019


Προς το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας


Έκθεση επί των οικονομικών καταστάσεων


Έλεγξα τις συνημμένες οικονομικές καταστάσεις του Σωματείου, που αποτελούνταν από το βιβλίο εσόδων - εξόδων και τα αντίγραφα τραπεζικών λογαριασμών. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σύμφωνα με τις γενικές αρχές λογιστικής, οι οποίες απαιτούν να συμμορφωνόμαστε με κανόνες δεοντολογίας, καθώς και να διενεργούμε τον έλεγχο με σκοπό την απόκτηση εύλογης διασφάλισης για το εάν τα η λογιστικά βιβλία είναι απαλλαγμένα από ουσιώδη ανακρίβεια. Ο έλεγχος περιλαμβάνει την διενέργεια διαδικασιών για την απόκτηση ελεγκτικών τεκμηρίων σχετικά με τα ποσά και τις γνωστοποιήσεις στα λογιστικά βιβλία τις οικονομικές καταστάσεις.


Η επιλεγόμενη διαδικασία βασίζεται στην κρίση του ελεγκτή, περιλαμβανομένης της εκτίμησης των κινδύνων ουσιώδους ανακρίβειας των λογιστικών βιβλίων, που οφείλεται είτε σε λάθος, είτε σε απάτη.


Η διαδικασία που ακολούθησα είναι η αντιπαραβολή όλων των παραστατικών εσόδων - εξόδων, γραμματίων είσπραξης, ενταλμάτων πληρωμής μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών, φόρων καταθέσεων από τρίτους σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πληρωμές σε τρίτους μέσω τραπεζικών συναλλαγών, με το βιβλίο εσόδων - εξόδων και την αποτύπωσή τους σε αυτό.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Οι τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις είναι κατατεθειμένες σε τραπεζικό λογαριασμό. Τα υπόλοιπα έσοδα που προκύπτουν από την άρση της δραστηριότητας του σκοπού της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, είναι όλα καταγεγραμμένα σε γραμμάτια και αποδείξεις είσπραξης αριθμημένες και χρονολογημένες. Ελέγχθηκε η αρίθμηση, τα ποσά, το σύνολό τους κι έγινε αντιπαραβολή με τις εγγραφές στα βιβλία εσόδων - εξόδων.


Δεν υπάρχουν ασυνήθεις μεταβολές στις οικονομικές καταστάσεις βιβλίου εσόδων - εξόδων. Δεν υπάρχει ασυμφωνία λογαριασμών. Δεν υπάρχουν αδιευκρίνιστα κονδύλια σε συμφωνίες λογαριασμών. Δεν υπάρχει έλλειψη παραστατικών των λογιστικών εγγράφων. Δεν υπάρχουν πληρωμές για αδιευκρίνιστες υπηρεσίες. Δεν υπάρχει αδυναμία πληρωμής των πιστωτών στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Κατά την γνώμη μου, οι οικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την οικονομική θέση της επιχείρησης κατά την 31/12/2019 την χρηματοοικονομική της επίδοση και την ταμιακή ροή για την χρήση που έληξε την 31/12/2019, σύμφωνα με τις γενικές αρχές λογιστικής.


Μήτση Μ. Γεωργία
Λογιστικό - φοροτεχνικό γραφείο».

 

 • Από τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΑΤΕ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ KEΡKYΡAΣ, που έχει υπεύθυνο προπονητή τον Κώστα Αγάθο, πολλές - πολλές ευχές για ένα Πάσχα γεμάτο χαρά, υγεία και ευτυχία. Η Σχολή διδάσκει το παραδοσιακό καράτε WADO RYU (που πλέον είναι Ολυμπιακό), σε τμήματα παιδικά, ανδρών - γυναικών και αγωνιστικό (σπορ καράτε). Εδρεύει στον Άγιο Ματθαίο, πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου. Τηλέφωνο: 6932 71 60 66


• Θερμές ευχές για χαρούμενη Ανάσταση και καλό Πάσχα από το Ανδρικό Κομμωτήριο του ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. Για μοντέρνα και κλασσικά κουρέματα. Βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτου Μεθοδίου, στον αριθμό 15.
Τηλέφωνο: 26610-40550.

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
14
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αριστοτέλης, Τέλης, Ισίδωρος, Σιδέρης

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb