Την εθελοντική εργασία πολιτών για το Κολυμβητήριο ζητά η Μ. Μάστορα - CorfuCorner.gr
23/04/2021

Την εθελοντική εργασία πολιτών για το Κολυμβητήριο ζητά η Μ. Μάστορα

Μέσω ανακοίνωσης της, η Αντιπρόεδρος του ΕΑΚ Κέρκυρας, Μαριλένα Μάστορα, ζητά την εθελοντική προσπάθεια και την συμβολή όλων των συμπολιτών, ως προσωρινή και άμεση λύση για να καθαριστεί και να ευπρεπιστεί το Κλειστό Κολυμβητήριο , διότι «το ζήτημα της άθλησης των παιδιών μας, είναι αρκετά ευαίσθητο»:

 

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση της κας Μάστορα:

«Ύστερα από επικοινωνία μου με εκπροσώπους των τριών κολυμβητικών συλλόγων - Ομίλων (ΝΑΟΚ, ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ, ΝΗΡΕΑΣ) του κλειστού κολυμβητηρίου Κέρκυρας, διαπίστωσα για μια ακόμη φορά, μετά από αυτοψία στο χώρο, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που καταγράφονται σε αυτό.


Χρειάζονται βελτίωση οι συνθήκες υγιεινής, οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις, χρειάζεται σταθερή θερμοκρασία νερού καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου με την απαραίτητη επάρκεια καυσίμου, ενεργειακή αναβάθμιση συνολικά κ.α.


Το αναλυτικό υπόμνημα των συλλόγων αυτών, έχει αποσταλεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ αποτέλεσε θέμα στην ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Α.Α.Κ., όπου και εισηγήθηκα.
Θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα ή να βελτιωθούν όσο είναι δυνατόν, συγκεκριμένα ζητήματα. Σε αυτή την περίπτωση, η προσωρινή και άμεση λύση είναι η εθελοντική προσπάθεια και η συμβολή όλων μας, καθώς πρόκειται για το ευαίσθητο ζήτημα της άθλησης των παιδιών μας.


Έχουν προγραμματιστεί:

-Εργασίες επισκευής της μόνωσης του Κλ. Γυμναστηρίου

-Εργασίες για την επισκευή των ξύλινων κερκίδων του Κλ. Γυμναστηρίου ,

-Αναμένεται η διαδικασία του διαγωνισμού από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την προμήθεια πετρελαίου κίνησης για τη θέρμανση του νερού της μεγάλης κολυμβητικής δεξαμενής.

-Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή αιτήματος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας, με έγκριση από την Επιτροπή της Π.Υ.Σ. 33/2006,όπως ισχύει ,εφόσον υπάρχουν οι διαθέσιμες πιστώσεις και σύμφωνα με τις ειδικότητες που απαιτούνται

-Ο κ. Πρόεδρος προτείνει να γίνουν όλες οι εργασίες που αφορούν την επισκευή και αντικατάσταση των διαφώτιστων (όπου είναι σπασμένα) στο Κολυμβητήριο και αντικατάσταση όλων των παραθύρων όλων των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ύστερα και από την επί τόπου διαπίστωση ότι η κατάσταση αυτών βρίσκεται σε ύφεση και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται τοπικά, μετά το Πάσχα, εφόσον το επιτρέψει και ο καιρός, συνθήκη με την οποία διαφώνησα ως προς το χρόνο, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι πρώτης και άμεσης προτεραιότητας, για την υγεία των παιδιών μας.
Κατά την εισήγησή μου στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο, και μετά την αυτοψία που έκανα στον χώρο την Κυριακή 28/03, διαπίστωσα τα όσα είχαν καταγραφεί και σε προηγούμενη επίσκεψή μου, δηλαδή ελλείψεις στο χώρο των αποδυτηρίων, (σπασμένες πόρτες, άβαφοι τοίχοι, υγρασία κλπ), βλάβες στην οροφή του κολυμβητηρίου, έλλειψη τζαμιών στην οροφή κλπ.
Δεδομένου όμως, ότι όλα αυτά και άλλα πολλά θα αντιμετωπιστούν εν ευθέτω χρόνο, μετά από διαγωνισμούς κλπ., πρότεινα την εθελοντική μας παρουσία, με την όσο δυνατόν καλύτερη βοήθεια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ομάδων εθελοντών, γονέων και κηδεμόνων, συλλόγων και όλων όσοι πραγματικά θέλουν να προσφέρουν όπου και όσο μπορούν, προκειμένου, με την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου και την επιστροφή όλων μας αλλά κυρίως των παιδιών μας, στην κανονικότητα, να μπορούν να απολαύσουν καλύτερες συνθήκες άθλησης.


Το διοικητικό συμβούλιο του Ε.Α.Κ.Κ. ενέκρινε την πρότασή μου υπερψηφίζοντας, ομόφωνα, να ζητήσουν τη προαναφερθείσα βοήθεια που αφορά στον καθαρισμό και το βάψιμο των αποδυτηρίων του κολυμβητηρίου.


Θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων, όλους τους εθελοντές που συμφώνησαν να βοηθήσουν και όλους όσοι θα συναντηθούν μαζί μας στην πορεία, καθώς η βοήθειά τους χαρακτηρίζεται μεγάλης αξίας και πολύτιμη.


Η δράση αυτή, ο χρόνος, ο τόπος και τα διαδικαστικά, θα ανακοινωθούν σύντομα με νέο δελτίο τύπου».

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

• Από τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΑΤΕ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ KEΡKYΡAΣ, που έχει υπεύθυνο προπονητή τον Κώστα Αγάθο, πολλές - πολλές ευχές για ένα Πάσχα γεμάτο χαρά, υγεία και ευτυχία. Η Σχολή διδάσκει το παραδοσιακό καράτε WADO RYU (που πλέον είναι Ολυμπιακό), σε τμήματα παιδικά, ανδρών - γυναικών και αγωνιστικό (σπορ καράτε). Εδρεύει στον Άγιο Ματθαίο, πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου. Τηλέφωνο: 6932 71 60 66


• Θερμές ευχές για χαρούμενη Ανάσταση και καλό Πάσχα από το Ανδρικό Κομμωτήριο του ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. Για μοντέρνα και κλασσικά κουρέματα. Βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτου Μεθοδίου, στον αριθμό 15. Τηλέφωνο: 26610-40550.

 

 

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Παρασκευή
14
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αριστοτέλης, Τέλης, Ισίδωρος, Σιδέρης

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb