ΠΣΑΧ: «Αθλητισμός χωρίς αγώνες, δεν υφίσταται»! - CorfuCorner.gr
08/03/2021

ΠΣΑΧ: «Αθλητισμός χωρίς αγώνες, δεν υφίσταται»!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης, λαμβάνοντας θέση για την εκ νέου αναβολή των αγώνων της Α1 Handball Premier Ανδρών και Γυναικών, εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρει ότι Πρωταθλητισμός χωρίς αγώνες δεν υφίσταται και ότι οι προπονήσεις δεν έχουν καμία σημασία, αν δεν γίνονται παιχνίδια»

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του ΠΣΑΧ:

«Μια Σταγόνα στον Ωκεανό
Βάλτε υπεύθυνο και αποφασιστικό τέλος στις παλινωδίες, στις παρανοήσεις και στις λανθασμένες αναγνώσεις των δεδομένων της πανδημίας. Τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα και οι αθλητές και οι αθλήτριες δείχνουν στάση ευθύνης σε μεγάλο βαθμό απέναντι στην υγειονομική κρίση. Το γεγονός ότι μας επιτρέπεται να συνεχίσουμε να προπονούμαστε οργανωμένα δεν μας αρκεί.

Βασικός σκοπός των αθλητών ως προέκταση και κινητήριο μοχλό του αθλητισμού είναι ο υγιής ανταγωνισμός, ο οποίος εξυπηρετείται συν τοις άλλοις και μέσω των αγώνων. Είμαστε αθλητές και αθλήτριες και όχι ασκούμενοι και ασκούμενες.

Οι αγώνες αποτελούν την αφορμή, την αιτία, το δεδομένο και το ζητούμενο για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε και να αποτυπώνουμε μέσα από τη δράση μας τις ιδέες του αθλητισμού προς την ελληνική κοινωνία που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει την ανάγκη για δράση έστω και από απόσταση. Ο αθλητισμός ακόμα και από μακριά προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα που διαμορφώνουν συνειδήσεις.

Σας καλούμε από την αμέσως επόμενη συνεδρίαση να δώσετε το πράσινο φως ώστε να έχουμε στην Ελλάδα έναν αθλητισμό αρτιμελή με δικαίωμα να σηκωθεί ξανά στα πόδια του μετά τα τόσα χτυπήματα. Αθλητισμός και πιο συγκεκριμένα πρωταθλητισμός χωρίς αγώνες δεν υφίσταται».

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb