Καταγγελία Χρ. Γραμμένου στον Σύνδεσμο Προπονητών κατά Γ. Σφακιανάκη - CorfuCorner.gr
20/02/2021

Καταγγελία Χρ. Γραμμένου στον Σύνδεσμο Προπονητών κατά Γ. Σφακιανάκη

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Γραμμένος

Σε νέα καταγγελία στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας εναντίον του Γιάννη Σφακιανάκη, προχώρησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Γραμμένος, που τυγχάνει ιδρυτής του CORFUCORNER.GR.


Αφορμή στάθηκε η καινούργια χυδαία ανάρτηση του Αθηναίου τεχνικού στο Facebook, κάτω από το άρθρο της ιστοσελίδας μας, με τίτλο «Αληθεύει ότι παραβιάζονται τα μέτρα ασφαλείας σε κάποια γήπεδα;». (Κάντε κλικ για να θυμηθείτε το περιεχόμενο). Ο Κερκυραίος αθλητικογράφος ζητά από τον Σ.Π.Π.Κ. να πάρει θέση για την εις βάρος του συνεχιζόμενη αήθη «επίθεση» από πλευράς κ. Σφακιανάκη, αλλά και να διερευνηθεί αν έχει υπόσταση η ομολογία του τελευταίου ότι (εν μέσω καραντίνας) γίνονται προπονήσεις στο γήπεδο που έχει νοικιάσει.


Το πλήρες κείμενο της αναφοράς του κ. Γραμμένου, έχει ως ακολούθως:

«Προς: το Δ.Σ του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας
Κοινοποίηση: Στην Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου & στο Δ.Σ της ΕΠΣ Κέρκυρας


Κέρκυρα, 3/2/2021

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α Γ Ι Α Γ Ι Α Ν Ν Η Σ Φ Α Κ Ι Α Ν Α Κ Η

Αξιότιμοι κύριοι,

Ονομάζομαι Χρήστος Γραμμένος. Είμαι δημοσιογράφος (αθλητικός συντάκτης) από το 1988, ενώ από το 2002 τυγχάνω τακτικό μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.). Εδώ και μερικά χρόνια, είμαι Άτομο με Ειδικές Ανάγκες, με πιστοποιημένο από το ΚΕ.Π.Α ποσοστό αναπηρίας 99%, λόγω τυφλότητας.

Για μία ακόμη φορά, αναγκάζομαι να επικοινωνήσω μαζί σας, προκειμένου να σας καταγγείλω την απαράδεκτη συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου, από πλευράς του μέλους του Συνδέσμου σας, κ. Γιάννη Σφακιανάκη, που είναι και προπονητής του ποδοσφαιρικού σωματείου Π.Α.Ο. Σφακιανάκης. Συμπεριφορά, που έχει να κάνει με αλλεπάλληλες δημόσιες υβριστικές, συκοφαντικές και ρατσιστικές επιθέσεις, μέσω διαδικτύου (Facebook).

Το τελευταίο χρονικά «επεισόδιο», σημειώθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, οπότε και στην ιστοσελίδα μου, το CORFUCORNER.GR, ανήρτησα ένα άρθρο με τίτλο «Αληθεύει ότι παραβιάζονται τα μέτρα ασφαλείας σε κάποια γήπεδα;», στο οποίο ανέφερα την πληροφορία ότι εν καιρώ πανδημίας και με κλειστές τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ένας προπονητής μαζεύει τα παιδιά της Ακαδημίας του σε κάποιο γήπεδο της Μέσης Κέρκυρας, τα προπονεί και τα βάζει να παίζουν αναμεταξύ τους, ενώ πληρώνεται από τα ίδια ή τους γονείς τους. Έγραφα επίσης, ότι στο προηγούμενο lock down, πέρυσι την άνοιξη, ο ίδιος άνθρωπος -βάσει πληροφοριών πάντοτε- συγκέντρωνε τα παιδάκια σε ένα χωράφι, κοντά στο σπίτι του και τους έκανε προπόνηση. Γεγονότα τα οποία, εφόσον ισχύουν, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας, την ώρα που όλες οι υπόλοιπες Ακαδημίες και όλοι οι υπόλοιποι προπονητές πειθαρχούν σ' αυτά και τα εφαρμόζουν ευλαβικά.

Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι στο συγκεκριμένο άρθρο δεν κατονόμαζα ούτε τον προπονητή, ούτε την Ακαδημία του, ούτε το γήπεδο, ούτε την τοποθεσία. Άλλωστε, η Μέση Κέρκυρα διαθέτει οκτώ ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις. Παρ' όλα αυτά, όμως ο κ. Σφακιανάκης «τσίμπησε»! Στο Facebook, κάτω από το κείμενο μου στο site , ανήρτησε σχόλιο, στο οποίο πέραν των χυδαίων χαρακτηρισμών του προς το άτομό μου, ομολογεί από μόνος του ότι όντως τα παιδιά πάνε για προπόνηση στο «δικό του» γήπεδο , δηλαδή το ενωσιακό, καθώς και στα γήπεδα του Κοντοκαλίου, του Πλάντραφου και του Ολύμπου!!!

Από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας ζητώ, λοιπόν, τα εξής:
1ον: Να διερευνήσει αν όντως ο κ. Γιάννης Σφακιανάκης αγνόησε κι «έσπασε» εν μέσω πανδημίας τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, όπως τουλάχιστον ο ίδιος παραδέχεται, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για την διασπορά του κορωνοϊού.
2ον: Να κληθεί ο κ. Σφακιανάκης για να δώσει εξηγήσεις και διευκρινήσεις γι' αυτό που ξέρει, ότι δηλαδή μαζεύονται παιδιά για προπονήσεις σε γήπεδα που υποτίθεται πως είναι κλειστά, όπως εκείνα του Κοντοκαλίου, του Πλάντραφου και του Ολύμπου.
3ον: Το Δ.Σ. του Σ.Π.Π.Κ. να εγκαλέσει και να επιπλήξει αυστηρώς τον κ. Σφακιανάκη για τους συνεχείς δημόσιους προσβλητικούς, απαξιωτικούς και ανήθικους χαρακτηρισμούς απέναντι στο πρόσωπό μου, ενέργειες οι οποίες -συν τοις άλλοις- εκθέτουν σε τεράστιο βαθμό τον κλάδο των προπονητών και δυσφημούν τον χώρο του ποδοσφαίρου. Όσον αφορά τις ρατσιστικές αναφορές του, καθώς και για τα χτυπήματά του «κατω από τη μέση», επιφυλάσσομαι να επανέλθω με νέα καταγγελία, αλλά και να προσφύγω στους αρμόδιους φορείς.

Τέλος, να σας υπενθυμίσω ότι επίσημη αναφορά προς τον Σύνδεσμό σας, για την υβριστική συμπεριφορά του κ. Σφακιανάκη προς εμέ, είχα καταθέσει και πριν από δυόμισι χρόνια. Παρόλο που το τότε Δ.Σ. τον είχε καλέσει σε απολογία, εν τούτοις δεν συνετίστηκε, παρά συνέχισε με μεγαλύτερο ζήλο το... θεάρεστο έργο του!

Θα αναμένω την τοποθέτηση και τις αποφάσεις σας, προκειμένου να τις δημοσιοποιήσω. Σας επισυνάπτω φωτογραφίες τόσο με το πρόσφατο άρθρο μου, όσο και με την κατάπτυστη ανάρτηση του μέλους σας.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Γραμμένος»


Θαυμάστε το... κομψοτέχνημα που ανήρτησε στο Facebook ο κ. Σφακιανάκης:

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Παρασκευή
14
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αριστοτέλης, Τέλης, Ισίδωρος, Σιδέρης

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb