25/12/2017

Ο… νόμος της σιωπής!

Ως γνωστόν, η Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας έχει αποφασίσει να μην ανακοινώνονται φέτος οι ορισμοί των διαιτητών, των αγώνων των τοπικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Και το πράττει -λέει- για δύο λόγους: πρώτον, επειδή το επιτάσσει ο Κανονισμός και δεύτερον, προκειμένου να μην παρενοχλούνται οι ρέφερι από τους παράγοντες των σωματείων.


Το πρώτο επιχείρημα καταρρίπτεται «άμα τη γεννέσει του», δεδομένου ότι σε πολλές άλλες Ενώσεις, οι ορισμοί των διαιτητών ανακοινώνονται κανονικά, ενώ το ίδιο κάνει και η ΚΕΔ της ΕΠΟ, η οποία δημοσιοποιεί τους ρέφερι των παιχνιδιών της Super League, της Football League, του Κυπέλλου Ελλάδας, της Γ' Εθνικής, των γυναικείων και των ενωσιακών Πρωταθλημάτων κλπ.


Όσον αφορά το δεύτερο επιχείρημα, άραγε τι υπονοεί η Διοίκηση της ΕΠΣΚ; Μήπως ότι στην Κέρκυρα υπάρχουν από τη μια πλευρά παράγοντες που μπαίνουν στη διαδικασία είτε «να τα χώνουν» στους διαιτητές, είτε απλά να τους «πλευρίσουν», ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν διαιτητές που «υποκύπτουν»; Μήπως, δηλαδή, ο... ποιητής υπονοεί ή ομολογεί ότι στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο επικρατεί ανεντιμότητα, διαφθορά και λαμογιά;


Είναι γεγονός ότι η ιστοσελίδα μας, το CorfuCorner.gr, έχει δημιουργήσει πολλούς... εφιάλτες και «πονοκέφαλους» στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας! Κι αυτό, διότι συχνά-πυκνά δημοσιεύουμε τους διαιτητές ορισμένων εκ των σπουδαιότερων ματς των τοπικών διοργανώσεων. Η ΕΠΣΚ έχει... ορκίσει τους ρέφερι να κρατούν το στόμα τους κλειστό και να μην λένε πουθενά το πού και το πότε παίζουν. Εμείς, όμως, κάνουμε... χαλάστρα στην Ένωση! Ουκ ολίγες φορές έχουμε αποκαλύψει τον «άρχοντα» κάποιου μεγάλου αγώνα. Και σε πάρα-πάρα πολλές περιπτώσεις, δεν γράφουμε τις διαιτησίες ορισμένων παιχνιδιών, διότι δεν θέλουμε να εκθέσουμε κάποια πρόσωπα και να τους προξενήσουμε πρόβλημα, δίχως να φταίνε.


Αρχικά, λοιπόν, η ΕΠΣΚ έστελνε στους ρέφερι με e-mail τον πίνακα με τους ορισμούς. Έτσι, οι διαιτητές μάθαιναν πού παίζουν οι ίδιοι και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους. Επειδή, όμως, το CorfuCorner.gr αποκάλυπτε τις διαιτησίες μερικών αγώνων, η Ένωση το τελευταίο δίμηνο κάνει την εξής κουτοπονηριά: για το κάθε παιχνίδι, ειδοποιείται με ατομικό e-mail ΜΟΝΟΝ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ο οποίος με τη σειρά του υποχρεούται να ειδοποιήσει τους δύο βοηθούς του. Έτσι, οι ρέφερι δεν γνωρίζουν ποιοί παίζουν στα υπόλοιπα ματς της εκάστοτε αγωνιστικής.


Βέβαια, αυτό το «μέτρο» δεν... πτόησε το site μας! Και συνεχίσαμε κανονικά να δημοσιοποιούμε τους ρέφερι κάποιων ματς. Άλλωστε, για να μάθεις ποιός παίζει έναν αγώνα, δεν είναι απαραίτητο να στο πει ο ίδιος ο διαιτητής. Υπάρχει κι άλλος τρόπος!!!


Στο μεταξύ, η χαζή μέθοδος που ακολουθεί η ΕΠΣ Κέρκυρας, κάνει... δύσκολη τη ζωή των ρέφερι! Διότι, εάν κάποιος διαιτητής δεν έχει e-mail ή δεν έχει internet στον υπολογιστή και στο κινητό του, τότε... την έβαψε! Εξάλλου, σε πρόσφατο γκάλοπ της ιστοσελίδας μας, το 67% διαφωνούσε με την απόφαση της Ένωσης να μην ανακοινώνει τους ορισμούς. Και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων ήταν διαιτητές!!!


Επειδή το site μας εξακολουθεί να «βγάζει στη φόρα» τις διαιτησίες ορισμένων ματς, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΚ έχει... χάσει τον ύπνο της! Και διεξάγει έρευνα για να μάθει τις πηγές μας. Επί ματαίω, όμως!!! Οι αξιότιμοι κ.κ. Γεώργιος Κουλόπουλος και Ιωάννης Μέριανος, κάνουν τους... ντετέκτιβ, πιάνουν τους ρέφερι, τους περνάνε από... ιερά εξέταση και τους κάνουν... πλύση εγκεφάλου, ώστε να κρατούν ως... επτασφράγιστο μυστικό τους ορισμούς τους, ειδάλλως θα έχουν επιπτώσεις και συνέπειες.


Με λίγα λόγια, η Διοίκηση Ποζίδη προσπαθεί να επιβάλλει τον... νόμο της σιωπής!!! Κι αυτό έχει μεγάλη πλάκα... Βλέπετε, οι άνθρωποι κάνουν... μια τρύπα στο νερό!


Άντε, λοιπόν... Χρόνια πολλά και... καλά μυαλά!!!


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ
Corfu Corner Radio

Τρίτη
23
Οκτώβριος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Ιάκωβος, Ιακωβίνα, Ζακελίνα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb