16/08/2017

«Φωνάζει» για την καρατόμηση Πουλημά η ΕΠΣ Κέρκυρας!

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, το Δ.Σ της ΕΠΣ Κέρκυρας ζητωκραύγαζε και θριαμβολογούσε για την συμβολή της στην προαγωγή του Νίκου Πουλημά στον πίνακα διαιτητών της Super League, αλλά τώρα «φωνάζει» για την καρατόμησή του! Βλέπετε, τότε ήταν στην ηγεσία της ΕΠΟ ο κακουργηματικά υπόδικος Γιώργος Γκιρτζίκης, με τον οποίο η Διοίκηση Ποζίδη είχε αγαστές σχέσεις, ενώ τώρα η Ένωση έχει χάσει κάθε επιρροή και πρόσβαση στην Ομοσπονδία...

 


Μετά, λοιπόν, το προ ημερών «κόψιμο» του Κερκυραίου ρέφερι από την «Μεγάλη Κατηγορία», το Δ.Σ της ΕΠΣΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, δίχως ωστόσο να κάνει την αυτοκριτική του για το ότι δεν κατάφερε να «φρενάρει» αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη!

 


Έτσι, λόγω της ανεπάρκειας (αν όχι της ανικανότητας!) του επικεφαλής της Ένωσης, η κερκυραϊκή διαιτησία έκανε πισωγύρισμα και υποβιβάστηκε, την ίδια ώρα που οι γειτονικές ΕΠΣ της Θεσπρωτίας, της Άρτας και της Ηπείρου, είτε διατήρησαν, είτε «ανέβασαν» διαιτητές στην Super League (Γιώργος Κομίνης, Αριστομένης Κουτσιαύτης και Αλέξανδρος Κατσικογιάννης αντίστοιχα).

 


Ο Πουλημάς αποπέμφηκε από τους πίνακες της Λίγκα την προηγούμενη Πέμπτη (10/8), αλλά η ΕΠΣ Κέρκυρας «θυμήθηκε» να διαμαρτυρηθεί ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα! Οι υπόλοιπες Ενώσεις των οποίων καρατομήθηκαν οι διαιτητές, εξέδωσαν ανακοίνωση δυσαρέσκειας την αμέσως επόμενη μέρα, χωρίς να περιμένουν να περάσει ο Δεκαπενταύγουστος.

 


Ας δούμε τι αναφέρει το κείμενο της ΕΠΣΚ:

«Τώρα μπορούμε να μείνουμε ήσυχοι. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε στο δρόμο της "κάθαρσης", της "εξυγίανσης", της δικαιοσύνης και της "διαφάνειας"!!
Η γραφικότητα, ο ξεπεσμός, η αναξιοκρατία, ο ρεβανσισμός και η εκδίκηση είναι, δυστυχώς, τα χαρακτηριστικά του νέου περιβάλλοντος.


Από τα πρώτα θύματα του νέου που ευαγγελίζονται είναι ένας Κερκυραίος διαιτητής, πραγματικό διαμάντι στο ήθος και στις ικανότητες, ένα ξεχωριστό πρόσωπο στον χαρακτήρα και στις επιδόσεις. Ο Νίκος Πουλημάς με την αγωνιστική παρουσία του, αλλά και την ευγένειά του κέρδισε την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, αυτών που βλέπουν το ποδόσφαιρο με αντικειμενικότητα, ανυστερόβουλα και χωρίς σκοπιμότητες.


Ο Νίκος στοχοποιήθηκε, όπως και η ένωσή μας από το καλοκαίρι της προαγωγής του στην ανώτερη κατηγορία. Κανένας δεν ασχολήθηκε με την τεράστια αξία του, όλα μπήκαν στη λογική της σκοπιμότητας για να ακυρωθεί η μεγάλη του αυτή επιτυχία. Συκοφαντία, ψέματα και τακτικισμοί τραυμάτισαν την εικόνα του και τον μετέτρεψαν σε εύκολο θύμα. Ο κατευθυνόμενος τύπος παρουσίασε την αξία αναβάθμισή του ως προϊόν δήθεν συναλλαγής Ένωσης - Ε.Π.Ο. Ντροπή τους.
Ο Νίκος στάθηκε πολύ καλά την προηγούμενη χρονιά και κανένας δεν είχε να του προσάψει το παραμικρό, παρά μόνο ένα ανθρώπινο διαιτητικό λάθος.


Στα πρόσφατα αγωνιστικά τεστ έδωσε την απάντησή του. Αξεπέραστος! Κορυφαίος! Τι σημασία είχε όμως αυτό; Η απόφαση είχε παρθεί από καιρό: εξόντωση!Κρίμα. Οι νέες συνθήκες στο ποδόσφαιρο έχουν ανάγκη από διαιτητές σαν το Νίκο Πουλημά. Κρίμα που δεν το κατάλαβαν αυτοί που τώρα ως υποχείρια διαφεντεύουν το ποδόσφαιρό μας. Θα πάρουν όμως την απάντηση που τους ταιριάζει. Είμαστε εδώ να αντιπαρατεθούμε με το γκρίζο που έφτιαξαν. Θα είμαστε αμείλικτοι σε αυτό που ετοιμάζουν γιατί έχουμε πειστεί ότι μόνο μπροστά δεν πάει το ποδόσφαιρό μας.


Εκφράζουμε την αμέριστη εκτίμησή μας στο Νίκο Πουλημά και τον καλούμε να συνεχίσει τον αγώνα του με το ίδιο πάθος, γιατί ο χρόνος της δικαίωσής του είναι πολύ κοντά, περισσότερο σύντομα από όσο πιστεύουν όσοι νομίζουν ότι κάνουν επέλαση στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Ποζίδης
Ο Γεν. Γραμματέας, Γεώργιος Κουλόπουλος».

 

Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
22
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω, Μαρκέλλα, Μαρκέλα, Μαρκελλή, Μαρκελή, Μενέλαος, Μαριλένα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb