31/07/2017

«Τσίπρικη» κωλοτούμπα από Ποζίδη!

Παναγιώτης Ποζίδης, όπως λέμε... Αλέξης Τσίπρας! Άλλα τάζουμε πριν τις εκλογές, όμως άλλα πράττουμε μετά απ' αυτές, αφότου έχουμε υφαρπάξει την ψήφο των ψηφοφόρων κι έχουμε κάνει τη δουλειά μας!!!


Το προηγούμενο καλοκαίρι, 4-5 μήνες πριν τις εκλογές της ΕΠΣ Κέρκυρας, η Διοίκηση Ποζίδη είχε πάρει κάποιες αποφάσεις για την οικονομική ελάφρυνση των τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων. Δεν ήταν μόνο η λαχειοφόρος αγορά (με έπαθλο ένα αυτοκίνητο), αλλά και η απαλλαγή των ομάδων της Β' Κατηγορίας από την υποχρέωση να πληρώνουν τους διαιτητές των αγώνων τους.


Όντως, την περασμένη ποδοσφαιρική σαιζόν, τα έξοδα της διαιτησίας στο Πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΚ καλύφθηκαν αποκλειστικά από την Ένωση. Στην Ελλάδα της κρίσης, των μνημονίων και της φτώχειας, αυτό το «μέτρο» ήταν ευεργετικό και ανακουφιστικό για τα σωματεία της τελευταίας τοπικής Κατηγορίας, τα οποία πήραν σημαντική οικονομική «ανάσα»!


Πέρυσι τον Σεπτέμβρη, μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ είχε παραχωρήσει μεγάλη συνέντευξη στο Ράδιο Επτάνησα 98,8 και την εκπομπή «Ανατροπή και πέναλτι». Είχε μιλήσει για πάρα πολλά θέματα που αφορούσαν το κερκυραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και όχι μόνο. Στην παρατήρηση του υπογράφοντα δημοσιογράφου... «Κύριε Ποζίδη, πολλοί θα πουν ότι η απόφασή σας για οικονομική στήριξη των ομάδων, ελήφθη για προεκλογικές σκοπιμότητες», εκείνος δήλωσε ορθά-κοφτά: «Ας πουν ό,τι θέλουν. Ειδικά η απόφασή μας για κατάργηση του εξοδολογίου της διαιτησίας για τα σωματεία της Β' Κατηγορίας, θα ισχύσει όχι μόνο στην φετινή περίοδο, αλλά και στην επόμενη, εφόσον κερδίσουμε εμείς τις εκλογές. Εδώ είμαστε και θα το δείτε».


Όμως, προτού ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, έγινε η... μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα!!! Διότι, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας, η Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας αποφάσισε πριν από λίγες μέρες να επαναφέρει στις... πλάτες των ομάδων της Β' Κατηγορίας την πληρωμή των διαιτητών! Βλέπετε, οι εκλογές έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη, η παράταξη Ποζίδη νίκησε, άρα λοιπόν ο σκοπός της επετεύχθη κι επομένως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει η Διοίκηση της Ένωσης να κάνει... εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια!!! Σε τρία χρόνια, βλέπουμε και πάλι...


Έτσι, από την επερχόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, οι σύλλογοι της Β' τοπικής Κατηγορίας θα υποχρεούνται να καλύπτουν το εξοδολόγιο της διαιτησίας, γύρω στα 90 με 95 ευρώ ανά αγώνα. Που «μεταφράζεται» στα περίπου 1.500 με 1.600 ευρώ το κάθε σωματείο, για όλη τη σαιζόν.


Ως... αντίμετρο, η ΕΠΣΚ αποφάσισε να πληρώνει εκείνη τα έξοδα των ιατρών αγώνων στη Β' Κατηγορία, δηλαδή γύρω στα 40 ευρώ ανά παιχνίδι. Που σημαίνει ότι κάθε ομάδα θα γλιτώσει περίπου 600 με 650 ευρώ.


Άρα, για να κάνουμε μια... σούμα, τη νέα σαιζόν κάθε σωματείο της Β' ΕΠΣΚ θα κληθεί να πληρώσει πάνω-κάτω 900 επιπλέον ευρώ, εν συγκρίσει με πέρυσι.


Όπως ισχυρίζονται οι διοικούντες της ΕΠΣΚ, αναγκάστηκαν να... ξαναφορτώσουν τα διαιτητικά έξοδα στην... καμπούρα των ομάδων της Β' Κατηγορίας, επειδή -λέει- το ταμείον της Ένωσης είναι... μείον. Και αναρωτιόμαστε εμείς οι... αδαείς και κουτοπόνηροι: πώς είναι δυνατόν πριν από μερικούς μήνες να υπάρχουν λεφτά, αλλά τώρα ξαφνικά... πάπαλα;


Όπως και να ‘χει, όμως, έχουμε εδώ μια κλασική περίπτωση αφερεγγυότητας λόγων και πράξεων!!! Και αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο μοναδικός σκοπός της περυσινής βοήθειας της πλευράς Ποζίδη προς τους τοπικούς ερασιτεχνικούς συλλόγους, ήταν ξεκάθαρα η «κλοπή» της ψήφου τους!!!


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

Corfu Corner Radio

Δευτέρα
23
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: δεν υπάρχει μια γιορτή πάρα πολύ γνωστή (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb