07/07/2017

Έξι Κερκυραίοι διαιτητές προτάθηκαν για αξιολόγηση!

Κάθε καλοκαίρι, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας αποστέλλει στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ τη λίστα με τους ρέφερι, τους οποίους προτείνει για αξιολόγηση στους πίνακες των εθνικών επαγγελματικών Κατηγοριών ποδοσφαίρου. Το ίδιο συνέβη και πριν από μερικές μέρες.


Όπως, λοιπόν, αποκαλύπτει σήμερα το CorfuCorner.gr, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΚ πρότεινε στην ΚΕΔ να αξιολογήσει έξι ρέφερι, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Και συγκεκριμένα, τον Νίκο Πουλημά στον πίνακα διαιτητών της Super League, τον Θεοχάρη Σκορδίλη στον πίνακα βοηθών της Super League, τους Κώστα Τόμπρο, Σπύρο Κολυτά, Κώστα Γιούργα στον πίνακα διαιτητών της Football League και τον Τάσο Γραικό στον πίνακα βοηθών της Football League.

 

 

Εκτός, δηλαδή, η Επιτροπή της Ένωσης άφησε τον διαιτητή Πέτρο Νικόπουλο και τους λάινσμεν Θωμά Βλάσση, Γιώργο Ξηρομερίτη, Γιάννη Μίχο και Γεράσιμο Μιχαλά, οι οποίοι την περασμένη σαιζόν έπαιξαν στην Γ' Εθνική, ωστόσο δεν είχαν τις προδιαγραφές για προαγωγή. Ο μεν Βλάσσης είχε σχεδόν όλα τα τυπικά προσόντα (εμπειρία, καλή βαθμολογία , πολυετή παρουσία στην Γ' Εθνική και επαρκή αριθμό αγώνων), όμως υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο ηλικίας. Οι δε Νικόπουλος, Ξηρομερίτης και Μίχος δεν έχουν ακόμη δικαίωμα προβιβασμού, επειδή μόλις πέρσι «μπήκαν» στην Γ' Εθνική, ενώ ο Μιχαλάς είχε προαχθεί τον περασμένο Δεκέμβρη και «κόπηκε» τον Φλεβάρη, άρα δεν βρίσκεται στον πίνακα της Γ' Εθνικής.


Δεδομένου ότι την χρονιά που πέρασε, ούτως ή άλλως ο Πουλημάς βρισκόταν στη Super League και οι Τόμπρος και Γραικός ήταν στην Football League (ασχέτως που «βγήκαν» τον Φλεβάρη, ο ένας λόγω τραυματισμού και ο άλλος επειδή δεν «πέρασε» στα αγωνιστικά τεστ), ουσιαστικά η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας «ζητάει» από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να «αναβαθμιστούν» τρεις ρέφερι: ο Σκορδίλης από την Football League στη Super League και οι Κολυτάς, Γιούργας από την Γ' Εθνική στην Football League.


θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι οι (εκάστοτε) Ενώσεις κάνουν, μεν, την πρότασή τους, αλλά έγκειται στην ευχέρεια της ΚΕΔ το αν θα αξιολογήσει όλους τους προτεινόμενους ρέφερι, ή αν θα απορρίψει τη λίστα, ή το αν θα αξιολογήσει ένα μέρος τους. Όμως, σε τούτη την περίπτωση, κριτήριο ,δεν είναι μόνον η ικανότητα του διαιτητή, αλλά και η επιρροή που μπορεί να ασκήσει η Ένωση στην ΕΠΟ, ώστε να προωθήσει τα... «δικά της παιδιά»! Στον τομέα αυτό, η Κέρκυρα υστερεί! Διότι, από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη (οπότε και ο -κακουργηματικά κατηγορούμενος- Γιώργος Γκιρτζίκης «ξηλώθηκε» από την προεδρία της Ομοσπονδίας), η Διοίκηση του Παναγιώτη Ποζίδη έχει χάσει την «πρόσβαση» στην ΚΕΔ. Για το λόγο αυτό και «κόπηκαν» τρεις ρέφερι τον χειμώνα, ενώ εκείνοι που απέμειναν, δεν πήραν και πολλούς αγώνες.


Μάλιστα, η κατάσταση για την Ένωση, ενδεχομένως να επιδεινωθεί σημαντικά πολύ περισσότερο, σ' όλους τους τομείς, εάν την ηγεσία της ΕΠΟ αναλάβει -όπως όλα δείχνουν- ο Βαγγέλης Γραμμένος, με την υποψηφιότητα του οποίου, η ΕΠΣΚ είναι κόντρα. Κι αυτό ίσως φανεί ιδιαίτερα επιζήμιο για την κερκυραϊκή διαιτησία...


Στο μεταξύ, η Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας δεν μπορεί να στελεχώσει την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης και να ανακοινώσει τη νέα της σύνθεση. Κι αυτό, επειδή είναι πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα, σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Δηλαδή, ενδέχεται προσεχώς να τροποποιηθεί ο κανονισμός και η Επιτροπή να μην απαρτίζεται πλέον από ένα μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης και δύο πιστοποιημένους βετεράνους διαιτητές, αλλά να αποτελείται εξ ολοκλήρου από διαπιστευμένους βετεράνους ρέφερι.


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Corfu Corner Radio

Κυριακή
22
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω, Μαρκέλλα, Μαρκέλα, Μαρκελλή, Μαρκελή, Μενέλαος, Μαριλένα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb