05/06/2017

Και ο Λούβρος υποψήφιος για αρχιδιαιτητής!

Σε λίγες μέρες (πιθανότατα στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου) θα συγκροτηθούν οι νέες Επιτροπές της ΕΠΣ Κέρκυρας, ενόψει της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου (2017-2018). Και μια από τις πιο σημαντικές Επιτροπές, είναι εκείνη της Διαιτησίας και -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του CorfuCorner.gr- ένας εκ των υποψηφίων για την προεδρία της, είναι ο Σπύρος Λούβρος, παρόλο που (υποτίθεται πως) πρόσκειται στην αντιπολίτευση της Διοίκησης του Παναγιώτη Ποζίδη!!!


Ως γνωστόν ο κανονισμός επιβάλλει να ορίζεται ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κάποιο μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης (ανεξάρτητα με το αν στο παρελθόν υπήρξε ή όχι διαιτητής), ενώ τα υπόλοιπα δύο μέλη είθισται να είναι πιστοποιημένοι καθηγητές διαιτησίας. Υποψηφιότητα, λοιπόν, για τη θέση του αρχιδιαιτητή θέτει και ο Λούβρος, ο οποίος -σημειωτέον- παλιότερα διατέλεσε ρέφερι.


Ο Σπύρος Λούβρος, επί 4 χρόνια, ήταν στέλεχος του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ, με την πλευρά του συνδυασμού «Ανατροπή», που αποτελούσε την αντιπολίτευση των Διοικήσεων των Ανδρέα Προβατά και Παναγιώτη Ποζίδη. Στις εκλογές της Ένωσης, τον περασμένο Δεκέμβρη, ο Λούβρος «κατέβηκε» με την παράταξη «Κερκυραϊκή Συμμαχία - Ενωτική Κίνηση Αλλαγής - Ανατροπή», που... μονομάχησε με εκείνη του Παναγιώτη Ποζίδη, την «Κίνηση Κερκυραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. Ο συνδυασμός του Ποζίδη κέρδισε τις αρχαιρεσίες, εκλέγοντας 6 συμβούλους, ενώ η αντιπολίτευση εξέλεξε 5, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Λούβρος.


Αν και μέλος της αντιπολίτευσης, ο Σπύρος Λούβρος -από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ.- αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους τέσσερεις του συνδυασμού του και τάχθηκε με το μέρος της πλειονοψηφήσασας παράταξης Ποζίδη! Και το έπραξε αυτό, επειδή -όπως ισχυρίστηκε- η ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπη Κέρκυρας (η οποία συνεργάστηκε με τον συνδυασμό «Κερκυραϊκή Συμμαχία - Ενωτική Κίνηση Αλλαγής - Ανατροπή») στήριξε τα άλλα μέλη του ψηφοδελτίου και όχι και τον ίδιο. Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να παρατήσει στα... κρύα του λουτρού τους «δικούς του» και πήγε με τους αντίπαλους!


Έτσι, η αντιστοιχία στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας, αντί για 6 προς 5 που «έβγαλε» η κάλπη, έγινε 7 προς 4, καθώς ο Λούβρος, στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις, έχει υπερψηφίσει όλες τις εισηγήσεις της Διοίκησης Ποζίδη. Τι κέρδισε απ' αυτή του τη στάση; Από τη μία, τη συμμετοχή του (ως απλό μέλος) σε πολλές από τις Επιτροπές της Ένωσης, που συγκροτήθηκαν λίγες μέρες μετά τις εκλογές. Αλλά από την άλλη, τη δυσαρέσκεια και απαξίωση των υπολοίπων στελεχών της αντιπολίτευσης, που αισθάνονται «προδομένα» από τον συγκεκριμένο παράγοντα και τα οποία, μάλιστα, καταφέρθηκαν εναντίον του σε προ μερικών μηνών ανακοίνωσή τους!


Ενόψει, τώρα, της σύστασης των καινούργιων Επιτροπών, ο Παναγιώτης Ποζίδης -βάσει έγκυρων πηγών του CorfuCorner.gr- έχει πει στα μέλη της παράταξής του ότι σκοπεύει να αλλάξει τους Πρόεδρους πολλών εξ αυτών. Οι σημαντικότερες Επιτροπές είναι αυτές του Πρωταθλήματος (όπου προεδρεύει ο Γιώργος Κουλόπουλος) και της Διαιτησίας (όπου προεδρεύει ο Γιάννης Μουζακίτης). Φημολογείται, λοιπόν, ότι ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ σκέφτεται σοβαρά να τοποθετήσει κάποιο άλλο πρόσωπο αντί του Μουζακίτη, που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ηγείται της Επιτροπής Διαιτησίας. Και ένας από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του, φέρεται να είναι και ο Σπύρος Λούβρος.


Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά! Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο εν λόγω παράγοντας δεν τυγχάνει της αποδοχής ούτε όλων των στελεχών της Διοίκησης Ποζίδη (κι ας έχει ταχθεί με την πλευρά τους), αλλά ούτε και όλων των διαιτητών (υπενθυμίζουμε π.χ. το επεισόδιο που είχε με τον Κώστα Τόμπρο, πριν από ένα χρόνο).


Άρα, στην περίπτωση που ο Ποζίδης προτείνει στο Δ.Σ. της Ένωσης τον Λούβρο για το πόστο του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν «μουρμούρες» και αντιδράσεις από κάποιο ή κάποια μέλη της πλειονοψηφήσασας Διοίκησης και ενδεχομένως θα καταψηφίσουν την πρόταση Ποζίδη. Εκτός κι αν ο τελευταίος εκτιμήσει και συνειδητοποιήσει πως κάτι τέτοιο θα προξενήσει αναστάτωση στην παράταξή του και τελικά επιλέξει ένα άλλο άτομο για την θέση του αρχιδιαιτητή, τοποθετώντας τον Σπύρο Λούβρο στην προεδρία κάποιας άλλης Επιτροπής...


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Corfu Corner Radio

Κυριακή
22
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω, Μαρκέλλα, Μαρκέλα, Μαρκελλή, Μαρκελή, Μενέλαος, Μαριλένα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb