06/08/2017

Οι συνετοί και οι …μοστράκηδες!

Γνωρίζουμε ότι σε ένα κοινωνικό σύνολο υπάρχουν χαρακτήρες, προσωπικότητες και μυαλά διαφορετικά, που με διάφορους τρόπους προσπαθούν να αναδειχθούν και να προβάλλουν τη δουλειά τους, για να κάνουν τη διαφορά, όπως λέμε.

 

Αυτό, άλλοι το καταφέρνουν με τα έργα τους, σιωπηρά και αθόρυβα, με υπομονή και σύνεση και άλλοι με κραυγαλέες δηλώσεις, με πράξεις εντελώς επιφανειακές, κάνοντας έτσι μια «ρηχή» επίδειξη, που μόνο τον γέλωτα προκαλεί!

 

Το κερκυραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μιας και αποτελεί ένα κοινωνικό σύνολο, δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα . Υπάρχουν σωματεία τα οποία απλά κάνουν τη δουλειά τους με χαμηλούς τόνους και τάξη, έτσι ώστε να αποδείξουν στο γήπεδο (και μόνο εκεί) ότι προσπαθούν για το καλύτερο. Όμως, στον αντίποδα υπάρχουν και σύλλογοι οι οποίοι θεωρούν πολύ σημαντικό γεγονός τόσο τη σύμβαση τους με τα τμήματα υποδομής μεγάλης ΠΑΕ της Αττικής, όσο και την παρουσία στην προπόνηση της ομάδας ενός καταξιωμένου δημοσιογράφου κερκυραίου μεν, αλλά που διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και τυγχάνει να εργάζεται σε ΜΜΕ αυτής. Με αποτέλεσμα, η ανακοίνωση του σωματείου για την έναρξη της προετοιμασίας, να είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον συγκεκριμένο αθλητικογράφο, και όχι στην αναλυτική περιγραφή των πεπραγμένων στο πρώτο γηπεδικό μήτινγκ της ομάδας.

 

Απορίας άξιον και ρητορική η ερώτηση: την ίδια «βαρύτητα» θα επιδεικνύατε, κύριοι εκεί στον Βορρά, εάν στο γήπεδο ευρισκόταν ένας από τους τρείς(η και οι τρεις μαζί) επίσημους, επαγγελματίες και διαπιστευμένους αθλητικογράφους της Κέρκυρας, που διαμένουν μόνιμα στο νησί και ασκούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας με συνέπεια και αντικειμενικότητα; Και οι οποίοι χειμώνα - καλοκαίρι, επί σειρά ετών, προβάλλουν τα τοπικά σωματεία, αλλά φυσικά και το συγκεκριμένο ; Ή μήπως θα τους σνομπάρατε και θα τους αγνοούσατε ;Να σας υπενθυμίσω πως ζείτε και δραστηριοποιήστε στην κοινωνία της Κέρκυρας, που δεν στερείται επιπέδου, αλλά ίσα -ίσα θέλει ανθρώπους που να το ανεβάζουν και όχι να το υποτιμούν. Ανθρώπους, που να δείχνουν σεβασμό και να μην φέρονται αχάριστα και υπεροπτισμό.

 

Άρθρο της ΕΛΙΝΑΣ ΝΕΡΗ  

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
22
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω, Μαρκέλλα, Μαρκέλα, Μαρκελλή, Μαρκελή, Μενέλαος, Μαριλένα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb