18/11/2016

Κ. Ρούσσινος: «Αντεπίθεση για να μη…. χαθεί η μπάλα»!

Ο Κώστας Ρούσσινος εκφράζει την άποψή του τόσο για το ερασιτεχνικό και το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, όσο και για την ΕΠΟ και τις εξελίξεις στα διοικητικά της ΕΠΣ Κέρκυρας. Το άρθρο του πρώην μέλους της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» έχει ως ακολούθως:


«Α.ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και το ποδόσφαιρό του βιώνουν τις συνέπειες μιας
ολοκληρωτικής και πολύχρονης εγκατάλειψης που συντελείται στο όνομα και με πρόσχημα πολλές φορές την κρίση. Βασικές πτυχές αυτής της ζοφερής κατάστασης είναι η ανυπαρξία χρηματοδοτήσεων των σωματείων, η εγκατάλειψη των υποδομών, η απουσία επιστημονικής στήριξης και υγειονομικής κάλυψης από τη μεριά των φορέων του κράτους και όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων! Την ίδια στιγμή η ανάγκη και το δικαίωμα της νεολαίας για άθληση και ποδόσφαιρο γίνονται αντικείμενο εμπορευματοποίησης ενώ οι επιχειρήσεις του χώρου (ΠΑΕ) εκμεταλλεύονται τις υποδομές και τυγχάνουν υποστήριξης από την πολιτεία «προσφέροντας» στην κοινωνία τον οπαδισμό, την βία και μία πολύμορφη (αγωνιστική και διοικητική) σαπίλα (π.χ. ΕΠΟ).


Β.ΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο ζει μέσα σε αυτές τις συνθήκες στο έπακρο μία πολύμορφη προβληματικότητα. Τα 50 περίπου σωματεία του επιβιώνουν με το μεράκι των μελών τους και λειτουργούν σε υποδομές που συντηρούνται από τα ίδια. Την ίδια στιγμή κάποια από αυτά αναπαράγουν κυρίαρχες παθογένειες υιοθετώντας λογικές επαγγελματισμού ενώ η ΠΑΕ δρα με προνομιακό τρόπο και σε βάρος των ερασιτεχνικών σωματείων χωρίς καμία συμβολή στην ανάπτυξη του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.


Γ.Η ΕΠΟ

Η ΕΠΟ διαχρονικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του επιχειρηματικού ποδοσφαίρου διοικούμενη μάλιστα από διεφθαρμένες διοικήσεις στα πλαίσια ενός αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος όπου αποκλείει τα σωματεία. Το τελευταίο διάστημα η πορεία της προς τις εκλογές για νέα διοίκηση στιγματίζεται από τον ανηλεή πόλεμο δύο μπλοκ επιχειρηματικών συμφερόντων που δρουν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου: από τη μια αυτό που έχει σήμερα το πάνω χέρι και είναι ταυτισμένο με τη σαπίλα των τελευταίων χρόνων και από την άλλη αυτό που φιλοδοξεί στο όνομα της εξυγίανσης να λυμανθεί το χώρο, όπως άλλωστε έκανε ένα μέρος του στο παρελθόν!

Στα πλαίσια αυτά η εξαγορά παραγόντων, ο χρηματισμός και τυχοδιωκτισμός είναι στην πρώτη γραμμή! Είναι βέβαιο ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και η αθλούμενη νεολαία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από όλη αυτή τη διαδικασία. Η ανυπαρξία υποστήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων με την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης και την εγκατάλειψη των υποδομών του θα συνεχιστεί όποιο χρώμα και εάν έχει η ΕΠΟ την επόμενη μέρα!


Δ.Η ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας (ΕΠΣΚ) διοικούμενη για πάνω από 30 χρόνια από την ίδια παράταξη όχι μόνο δεν αντιπάλεψε τις αρνητικές εξελίξεις για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά έχει λειτουργήσει διασπαστικά στο δυναμικό του (διαιτητές, προπονητές, δημοσιογράφοι), στήριξε τις διαφθαρμένες διοικήσεις της ΕΠΟ και έχει οδηγήσει με τη ρουσφετολογική πρακτική της στην ανυποληψία τις τοπικές διοργανώσεις διαπαιδαγωγώντας παράλληλα με τον πιο άσχημο τρόπο πολλές γενιές παραγόντων. Η επίκληση του ερασιτεχνικού στοιχείου στην ονομασία του ονόματος της παράταξης που διοικεί την ΕΠΣΚ από τον κ. Ποζίδη ( ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ) μόνο ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί! Στο χώρο της αντιπολίτευσης της ΕΠΣΚ εμφανίστηκε τελευταία η «ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» η οποία παρουσιάστηκε ως ντίλερ της αντιπολίτευσης στην ΕΠΟ (παράταξη Γραμμένου),ελέγχεται από την ΠΑΕ και συσπειρώνει και πρώην μέλη της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» που αποτελούν την προσωποποίηση της αναξιοπιστίας και του καιροσκοπισμού! Η κίνηση αυτή στηρίχθηκε στη φάση της συγκρότησης από το πολλαπλά αμαρτωλό στο χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού κόμμα της Νέας Δημοκρατίας η οποία προσδοκά έτσι να «παίξει μπάλα» ενώ απροκάλυπτη παρουσία έχουν και οι ΑΝΕΛ με στελέχη που ξαφνικά ανακάλυψαν την...μπάλα και είπαν να παίξουν... στην ΕΠΣΚ!
Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» παρά τη συνεπή της στάση για 4 χρόνια ως αντιπολίτευση στο ΔΣ της ΕΠΣΚ μετατράπηκε εσχάτως , μέσα από την υιοθέτηση μίας τακτικής χωρίς αρχές, σε ουρά της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ», επιχειρηματικών συμφερόντων και της ΠΑΕ! Σε αυτές τις εξελίξεις έβαλε το χεράκι του και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με παρεμβάσεις του βουλευτή του!


ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΩΡΙΣ...ΟΜΑΔΑ!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ψάχνει ομάδα,
ψάχνει μπάλα και γήπεδο, ψάχνει να σταματήσει τα αυτογκόλ του και να βρει τα δίχτυα του αντιπάλου! Και ο αντίπαλος είναι γνωστός ! Είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα του χώρου που με τη συνδρομή του πολιτικού και αθλητικού προσωπικού τους κερδοφορούν και καυγαδίζουν στη μοιρασιά «προσφέροντας» παράλληλα απλόχερα εξαθλίωση στα σωματεία! Είναι σαφές ότι το ερασιτεχνικό, καθαρό και ασφαλές ποδόσφαιρο θα εξακολουθήσει για τη νεολαία και την κοινωνία μας να είναι για πολύ το ζητούμενο εάν δεν αποστασιοποιηθούν δυνάμεις από την επιρροή αυτών που το ελέγχουν και το καταστρέφουν!
Αραγε οι γνήσιες φωνές του ερασιτεχνισμού θα μείνουν θεατές στο απογοητευτικό
σημερινό θέαμα, θα ανεχτούν τη σαπίλα και τη δυσωδία που όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην ΕΠΣ Κέρκυρας θα γίνεται ανυπόφορη ή θα περάσουν στην...ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ;


ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΣΣΙΝΟΣ»

 

 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
19
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά, Διός, Δίας, Μακρίνα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb