10/11/2016

Ξεπέρασε τον… κίνδυνο ο Κώστας Τόμπρος!

Πριν από μερικές μέρες δημιουργήθηκε μεγάλος... ντόρος αναφορικά με τον αγώνα Κρόνος Αργυράδων - Θιναλιακός Αχαράβης, για το Πρωτάθλημα της Α1' Κατηγορίας ΕΠΣ Κέρκυρας. Ήταν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, όταν το εν λόγω παιχνίδι, στο γήπεδο του Περιβολίου, διεκόπη στο ημίχρονο (κι ενώ ήταν στο 0-0) λόγω έντονης αδιαθεσίας του διαιτητή Κώστα Ταμπρου.


Ο Τόμπρος είχε οριστεί ως πρώτος διαιτητής, αλλά επειδή δεν αισθάνονταν καλά, έπαιξε ως επόπτης στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ως διαιτητής έπαιξε ο λάινσμαν, Γιάννης Σταμάτης.


Η διακοπή του ματς, ήταν αντικανονική. Για τρεις λόγους:


1ον: Επειδή ο Τόμπρος, από τη στιγμή που ήταν ασθενής, δεν έπρεπε να παίξει καθόλου. Έπρεπε να αναζητηθεί κάποιος εν ενεργεία διαιτητής από την κερκίδα και αν δεν υπήρχε, τότε να ορίζονταν κάποιος φίλαθλος, για να παίξει ως επόπτης. Εδώ να σημειώσουμε ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- στην εξέδρα βρισκόταν ένας διαιτητής, ο Βασίλης Μπεκάρης.


2ον: Γιατί, από τη στιγμή που ο Τόμπρος έκανε... τράμπα με τον Σταμάτη, θα έπρεπε να αναφέρει στο Φύλλο Αγώνα ότι ενημερώθηκε για αυτή την κίνηση η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας. Αλλά δεν το έπραξε. Απ' ότι πληροφορηθήκαμε, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ματς, ο Τόμπρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, Γιάννη Μουζακίτη, και τον ενημέρωσε ότι θα γίνει «ανταλλαγή» θέσεων με τον συνάδελφό του. Αλλά δεν το ανέγραψε στο Φ.Α.


3ον: Διότι, από τη στιγμή που στο ημίχρονο του αγώνα ο Τόμπρος είδε πως η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να παίζει, δεν έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι, αλλά να αναζητηθεί από την κερκίδα κάποιος άλλος διαιτητής ή ένας φίλαθλος, για να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο.


Επειδή δεν υποβλήθηκε ένσταση από κάποιο εκ των δύο σωματείων, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ όρισε να διεξαχθεί το δεύτερο 45λεπτο του ματς δέκα μέρες αργότερα (την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου), με τον Κρόνο να νικάει με σκορ 1-0. Και με τον Θιναλιακό στη συνέχεια να εκδίδει πολύ «καυστική» ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τόσο τον Τόμπρο, όσο και την ΕΠΣ Κέρκυρας.


Το θέμα της αντικανονικής διακοπής του αγώνα, προξένησε σάλο και πήρε μεγάλη «έκταση», ενώ δημοσιοποιήθηκε ακόμα και σε ορισμένα αθηναϊκά ΜΜΕ, δεδομένου ότι ο Κώστας Τόμπρος τυγχάνει διαιτητής της Football League.


Ο Κερκυραίος ρέφερι, που είναι από τους καλύτερους στο νησί, βρέθηκε στα... πρόθυρα της τιμωρίας, όχι μόνο από πλευράς Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΚ, αλλά και από πλευράς Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η ΚΕΔ ενημερώθηκε για το «ζήτημα» και τα μέλη της ενοχλήθηκαν από τη στάση του Τόμπρου. Ωστόσο, ο 34χρονος ρέφερι την... γλίτωσε φτηνά! Τόσο διότι δεν υπεβλήθη ένσταση για αντικανονική διακοπή του παιχνιδιού, όσο κι επειδή τις τελευταίες μέρες υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις στην ΚΕΔ/ΕΠΟ.


Πάντως, όπως μαθαίνουμε, ο ίδιος ο Κώστας Τόμπρος στο περιβάλλον του παραδέχεται ότι έκανε λάθος. Και αυτό τον τιμάει...


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ


 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
19
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά, Διός, Δίας, Μακρίνα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb