22/08/2015

Σωστή η απόφαση για αποβολή, κάποιοι οφείλουν μια “συγγνώμη”!

Στα τέλη του περασμένου Απρίλη, ο ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα πανηγύρισε την παραμονή του στη Super League. Μια παραμονή που κερδήθηκε άνετα, δίκαια και πανάξια. Ωστόσο, λιγότερο από τέσσερεις μήνες αργότερα, η ομάδα αποπέμφθηκε από τα «μεγάλα σαλόνια»...


Αυτό συνέβη λόγω του ότι η ΠΑΕ καταδικάστηκε για εικονική μεταβίβαση των μετοχών της. Είναι γνωστή η ιστορία. Υπήρχε από τον Δεκέμβρη του 2013 ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ δύο Κερκυραίων παραγόντων, των Χάρη Κουτσούρη και Γιώργου Λιμπάντση, το οποίο «όριζε» ως δήθεν μεγαλομέτοχο του ΑΟΚ τον Αθηναίο επιχειρηματία, Θανάση Ίσσαρη, όμως οι συμβαλλόμενοι του εγγράφου συνομολογούσαν ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των μετοχών ήταν ο Λιμπάντσης, παρότι δεν είχε το δικαίωμα να τις κατέχει (λίγους μήνες νωρίτερα είχε χρεοκοπήσει την ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα). Αυτό το εξαιρετικά σημαντικό προσωπικό ντοκουμέντο κάποιος το μοίρασε δεξιά και αριστερά, σε «ακατάλληλα» χέρια, με συνέπεια να βγει στη δημοσιότητα, να ακολουθήσει καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και εν τέλει η κερκυραϊκή ομάδα να αποβληθεί από το Πρωτάθλημα για παράβαση του Νόμου 2725/1999 (άρθρο 69, παράγραφος 12).


Είχαμε, δηλαδή, ένα... καραμπινάτο και «συγυρισμένο» αυτογκόλ! Θα πρέπει να δούμε και να πούμε την αλήθεια. Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Η απόφαση για αποβολή του ΑΟΚ ήταν σωστή!!!


Εδώ στο νησί, φυσικά, δεν μας ξένισε καθόλου η αποκάλυψη ότι ο Λιμπάντσης είναι πίσω από την ομάδα. Λίγο ως πολύ, το γνωρίζαμε ότι αυτός είναι το... αφανές αφεντικό της ΠΑΕ και πως αυτός κάνει το κουμάντο. Αρκεί μόνο να δει κανείς ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις, ποια γραφεία και ποιο γυμναστήριο χρησιμοποιεί η ομάδα, καθώς και ποια άτομα τη στελεχώνουν, και θα διαπιστώσει πως όλα και όλοι ελέγχονται από εκείνον.


Αυτή είναι η πραγματικότητα.Και εμείς έχουμε το... κουσούρι να λέμε πάντοτε την αλήθεια. Έστω και αν τις περισσότερες φορές γινόμαστε δυσάρεστοι. Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, την εκφράζουμε άφοβα και δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Η όσο το δυνατό γίνεται πιο αντικειμενική ενημέρωση του κόσμου μας νοιάζει και μόνο...


Μερικοί, λοιπόν, εκεί στην ΠΑΕ (και όχι μόνο), έκαναν λόγο για «κατάφωρη αδικία». Βασιζόμενοι στο ότι σε πρώτο βαθμό, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League είχε απαλλάξει την ΠΑΕ, στις 28 Ιουλίου. Μην παραβλέπουμε, όμως, ότι σε εκείνη την περίπτωση είχε αγνοηθεί προκλητικά το δεσμευτικό πόρισμα της ΕΕΑ, που εισηγούνταν την αποβολή, και πως εκείνη η αθωωτική απόφαση πάρθηκε με τα... χίλια ζόρια, κατά πλειοψηφία (2-1) και αφότου χρειάστηκε τα μέλη της Επιτροπής -πέραν της εκδίκασης της υπόθεσης- να κάνουν τέσσερις (!) διασκέψεις. Είναι γνωστή, άλλωστε, η τακτική της Λίγκας, που ανέκαθεν επιδίωκε να διατηρεί στους κόλπους της τις ομάδες της. Και μετά την απαλλακτική απόφαση, υπήρξαν αντιδράσεις, δημόσιες τοποθετήσεις και πληθώρα δημοσιευμάτων, που έκαναν λόγο περί «σκανδάλου», περί «πραξικοπήματος της Super League» και περί «καταστρατήγησης των κανονισμών».


Από ‘κει και πέρα, τι είχαμε; Να θυμίσουμε;
1. Στις 2 Ιουλίου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να εισηγηθεί την αποβολή της ομάδας, αποστέλλοντας σχετική έκθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, στις 16 Ιουλίου.
2. Δύο φορές, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με αποφάσεις του στα μέσα Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα του Θανάση Ίσσαρη, που επιδίωκε να ακυρωθούν τα πορίσματα της ΕΕΑ.
3. Στις 7 Αυγούστου η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ (κατόπιν προσφυγών του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της Ομοσπονδίας και των ΠΑΕ Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης) «ανατρέπει» την απαλλακτική απόφαση της Λίγκας και διατάσσει την αποπομπή των «Φαιάκων».
4. Στις 18 Αυγούστου το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απορρίπτει την προσφυγή του ΑΟΚ και αποφασίζει την οριστική αποβολή του από το Πρωτάθλημα.


Βλέπουμε, λοιπόν, ότι τόσο τα κρατικά όργανα, όσο και η αθλητική δικαιοσύνη (σε δεύτερο και τρίτο βαθμό), με αποφάσεις τους έδειξαν στον ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα την... πόρτα της εξόδου!


Εδώ να επισημάνουμε ότι τη θέση τον ΑΟΚ δεν επιβάρυνε μόνο η ύπαρξη του επίμαχου ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο εμφάνιζε ως πραγματικό ιδιοκτήτη του 65% των μετοχών της ΠΑΕ τον Λιμπάντση, άρα υπήρχε στη μετοχική σύνθεση παρένθετο πρόσωπο, κάτι το οποίο αντιβαίνει τους νόμους. Και το οποίο έγγραφο παραδέχθηκαν και αναγνώρισαν οι Κουτσούρης και Λιμπάντσης ενώπιον της ΕΕΑ. Τη θέση της ομάδας επιβάρυνε και το γεγονός ότι ο φερόμενος ως μεγαλομέτοχος, ο Ίσσαρης, ουδέποτε προσκόμισε (παρότι του ζητήθηκε) κάποια τραπεζική απόδειξη ή αποδεικτικό κατάθεσης, ή κάποιο επίσημο έγγραφο που να φανερώνει ότι έχει κάνει με το δικό του όνομα έστω και μία κατάθεση ή πληρωμή στην ΠΑΕ, στον ένα χρόνο που εμπλέκεται σ' αυτήν. Επομένως, προκύπτει ότι κάποιος άλλος πλήρωνε!


Και να επισημάνουμε και το εξής. Παρόλο που από τις 4 Ιουλίου του 2014 είχε γνωστοποιηθεί επίσημα ότι ο Ίσσαρης είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, εν τούτοις ουδέποτε είχε κάνει μια δημόσια εμφάνιση ή συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αποκαλύψει τους στόχους του και να αναλύσει τα πλάνα του. Είχαμε γράψει και σχετικό άρθρο, εκφράζοντας την απορία μας για το ποιος άραγε είναι αυτός ο άγνωστος που ανέλαβε την ομάδα και για ποιο λόγο δεν φανερώνεται. Επί δέκα ολόκληρους μήνες ήταν «κρυμμένος», ήταν εξαφανισμένος, ήταν ο... αόρατος ιδιοκτήτης της ομάδας! Ώσπου, κάποια στιγμή άρχισε σταδιακά να «εμφανίζεται» μέσω δηλώσεων στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Ξέρετε από πότε ξεκίνησε να το κάνει αυτό; Από τις αρχές του περασμένου Μάη, όταν και... έσκασε η βόμβα με το ιδιωτικό συμφωνητικό. Οπότε και αποφάσισε (ή του είπαν) να «βγει μπροστά», ώστε να δείξει ότι υπάρχει και πως αυτός είναι -υποτίθεται- ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΚ.


Επαναλαμβάνουμε ότι η ομάδα έπεσε δίκαια! Υπήρχαν τρανταχτά στοιχεία που την «έκαιγαν» και την έσπρωξαν στον γκρεμό... Και για αυτό, ευθύνονται αποκλειστικά κάποιοι Κερκυραίοι παράγοντες, που την πήραν στον λαιμό τους με τις παιδιαρίστικες ενέργειές τους. Τα λέμε και τα γράφουμε εδώ και καιρό αυτά, από τον περασμένο Μάη. Φταίνε κάποιοι Κερκυραίοι, οι οποίοι έκαναν... μπάλα την ομάδα και έπαιξαν πασούλες με τις μετοχές της. Και τι πέτυχαν; Να τρυπήσουν τη μπάλα και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην ομάδα! Συγχαρητήρια κύριοι...


Εκεί στην ΠΑΕ ΑΟΚ, τι έκαναν; Αρχικά ήταν ήσυχοι, αγνοώντας ή υποτιμώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αλλά βλέποντας πως το πρόβλημα είναι μεγάλο και τα πράγματα δυσκολεύουν, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, ακολούθησαν μια υποκριτική και εντελώς ανούσια τακτική τις προηγούμενες ημέρες. Αντί να... βγάλουν στη σέντρα τους πραγματικούς υπαίτιους, τους κάλυψαν και κήρυξαν... ανένδοτο (ή μάλλον... ανέκδοτο!) αγώνα κατά των -υποτιθέμενων- εχθρών! Τους έφταιγε η ΕΕΑ, ο Κοντονής και η ΕΠΟ. Και να σου οι ανακοινώσεις, οι δηλώσεις και τα κλαψουρίσματα, και να σου τα συλλαλητήρια, τα πανό και οι αναφορές περί «κατάφωρης αδικίας» και περί «πολιτικής παρέμβασης», και να σου οι επισκέψεις σε φορείς, πολιτικούς και στον Υφυπουργό Αθλητισμού (τον οποίο πίσω από την πλάτη του τον «φωτογράφιζαν» ως υπεύθυνο για την αποβολή, όμως μπροστά του, του ζητούσαν να μεριμνήσει για ισόνομη μεταχείριση). Ακόμα και πανό με μήνυμα εναντίον του Τσίπρα είδαμε!!! Σκέτα κουραφέξαλα...


Ωστόσο, αυτή η προπαγάνδα, αυτή η προσπάθεια επηρεασμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, όχι μόνο δεν απέφερε καρπούς, όχι μόνο δεν έπιασε τόπο, αλλά μάλλον είχε για την ομάδα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Κάποιοι εκτέθηκαν πολύ με τη συμπεριφορά τους, τη στάση τους και τις σπασμωδικές κινήσεις τους! Ο ΑΟΚ γκρεμοτσακίστηκε, το... κάστρο έπεσε από μέσα, ωστόσο δεν είδαμε ούτε μία παραίτηση! Μόνο κάτι... φαντάσματα είδαμε να κυνηγούν!


Τώρα που όλα τελείωσαν, πρέπει οι πραγματικοί φταίχτες να βγουν επιτέλους από την κρυψώνα τους. Να βγουν από το... καβούκι τους! Ό,τι κακό ήταν να κάνουν, το έκαναν. Τώρα, που είναι η ώρα τις περισυλλογής, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εκείνο που οφείλουν να κάνουν πρώτα απ' όλα, είναι να ζητήσουν μια πελώρια «συγγνώμη» τόσο από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τα πιτσιρίκια των ομάδων Κ20 και Κ17, διότι τους κατέστρεψαν την χρονιά, όσο και από τους φίλους της ομάδας, που τους στερούν τη Super League. Είναι ντροπή να συνεχίζουν να κρύβονται, από τη στιγμή που με τα τραγικά λάθη τους και τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς τους προξένησαν τέτοια βλάβη στον σύλλογο!


Για το τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε τρία πράγματα:


• Πρώτον. Τα αρμόδια όργανα (κρατικά και αθλητικά) άργησαν πολύ να επιληφθούν της υπόθεσης. Έπρεπε το θέμα να διευθετηθεί και να ξεκαθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες, σε όλες τις βαθμίδες. Στις αρχές Μαΐου έγινε γνωστό, και έπρεπε μέσα σε ένα-ενάμιση μήνα να έχει τελειώσει. Και όχι να το αφήσουν «ανοιχτό» για τρεισήμισι μήνες. Η ομάδα έκανε πλάνο και σχεδιασμό για Super League, έκανε μεταγραφές, έκανε προετοιμασία κι έδωσε δυνατούς φιλικούς αγώνες, ενώ όλο αυτό το διάστημα ζούσε μέσα στο άγχος, την αβεβαιότητα και την αγωνία. Και μόλις τέσσερις ημέρες προτού ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, μαθαίνει ότι οριστικά τίθεται εκτός Κατηγορίας. Και καλείται τώρα να ξεπεράσει το σοκ, να συνέλθει από το «χτύπημα», να μαζέψει τα συντρίμμια της και να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά της, σε νέα πλέον δεδομένα. Και η... μπόρα έχει πάρει και τις ομάδες υποδομής...


• Δεύτερον. Εναντίον του ΑΟΚ Κέρκυρα είχε κάνει καταγγελία στην ΕΕΑ ο Εργοτέλης, ενώ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ και ο Απόλλων Σμύρνης ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν ασκήσει έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απαλλακτικής απόφασης της Λίγκας για την κερκυραϊκή ομάδα. Τελικά, ο ΑΟΚ αποβλήθηκε από το Πρωτάθλημα κι έγινε η τέταρτη ομάδα στην οποία συνέβη αυτό, στα τελευταία χρόνια, μετά τον Ηρακλή (το 2010) και τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα (το 2011). Στο τελευταίο διάστημα, όλοι «δούλεψαν» για να σωθεί ο... πεντακάθαρος Λεβαδειακός του Κομπότη (εμπλεκόμενος στην εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου)! Τόσο η Super League και η ΕΠΟ, που λειτουργούν μέσα σε ένα σαθρό και διαβρωμένο πλαίσιο, όσο και το σύστημα της διαπλοκής που δρα στον χώρο του ποδοσφαίρου μας, μεθόδευσαν την παραμονή της ομάδας της Βοιωτίας, η οποία στο περσινό Πρωτάθλημα είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά. Αυτό είχε συμβεί και το 2010, με μια άλλη ομάδα του συστήματος, τον Αστέρα Τρίπολης.


• Και τρίτον. Φέτος δεν «κράτησαν» ετσιθελικά μόνο τον Λεβαδειακό, αλλά και τη Βέροια, παρότι τρεις πρώην εργαζόμενοί της (ένας προπονητής και δύο ποδοσφαιριστές) είχαν καταθέσει ενόρκως ότι το ματς με τον Ολυμπιακό, πριν από δυόμισι χρόνια, ήταν χειραγωγημένο για να λήξει 3-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Τον ΑΟΚ Κέρκυρα, που έσφαλε και ορθώς καταδικάστηκε και «πλήρωσε», τον «καθάρισαν»... πατ-κιούτ! Ενώ κάποια άλλα σωματεία, που έχουν κάνει χειρότερα πράγματα, τα σώζουν. Προφανώς, ο ΑΟΚ δεν θα είναι αρεστός στον κυρ-Βαγγέλη, που φημολογείται ότι ελέγχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο!


Η διαφθορά και η σαπίλα, είναι στο φουλ! Αξιότιμο ελληνικό ποδόσφαιρο, καλή σου νύχτα!!!

 

 

Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥCorfu Corner Radio

Κυριακή
22
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω, Μαρκέλλα, Μαρκέλα, Μαρκελλή, Μαρκελή, Μενέλαος, Μαριλένα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb