15/08/2015

Η ΚΕΔ αδίκησε κατάφωρα τον Τάσο Κάκο!

Εξαιρετικά περίεργη συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπο του Τάσου Κάκου επέδειξε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ.


Ο βετεράνος ρέφερι (ο οποίος σήμερα Σάββατο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, κλείνει τα 45 του χρόνια) είχε λάβει μέρος στις προαγωγικές εξετάσεις διαιτητών που είχε οργανώσει η ΚΕΔ στη Βέροια, στα τέλη του Ιουλίου, όντας υποψήφιος για παρατηρητής διαιτησίας Super League, όπως είχε το δικαίωμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πέρασε επιτυχώς τα αγωνιστικά και γραπτά τεστ, επομένως η παρουσία του στους πίνακες θεωρούνταν ως δεδομένη.


Αλλά εκεί στην ΚΕΔ, είχαν διαφορετική άποψη! Στις αρχές του Αυγούστου ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι πίνακες με τους επιτυχόντες ρέφερι των εξετάσεων, καθώς και οι διαιτητικοί πίνακες της νέας αγωνιστικής περιόδου (2015-2016). Και, όλως παραδόξως, από τις λίστες των παρατηρητών διαιτησίας απουσίαζε το όνομα του Τάσου Κάκου!


Το να μην «έβγαλε» τα τεστ ο παλαίμαχος Κερκυραίος ρέφερι, θεωρείται μάλλον απίθανο. Κάποια λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς, είναι ότι «πέρασε» μεν, αλλά δεν αξιολογήθηκε δε! «Κόπηκε» άνευ λόγου και αιτίας! Και η αξιοκρατία, πήγε... περίπατο!


Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αδίκησε κατάφωρα τον Κάκο, ο οποίος διατέλεσε επί 10 χρόνια διαιτητής Α' Εθνικής/Super League και επί 7 χρόνια διεθνής διαιτητής, υπηρετώντας για συνολικά 17 ολόκληρα χρόνια τη διαιτησία. Και ο οποίος, ανεξάρτητα με τις... παραξενιές και ιδιοτροπίες του χαρακτήρα του, που σε πολλούς τον έκαναν αντιπαθή, από ‘κει και πέρα -προς τιμήν του- ουδέποτε επέτρεψε να αναμειχθεί το όνομά του σε σκάνδαλα, σε κυκλώματα ή στο παρασκήνιο, ούτε τάχθηκε στο πλευρό κάποιας ομάδας. Γι' αυτό και επί σειρά ετών οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές τον αναδείκνυαν ως τον καλύτερο διαιτητή της Ελλάδας, στις σχετικές ψηφοφορίες του ΠΣΑΠ.


Ο Κάκος δεν έτυχε της αντιμετώπισης που άξιζε και που δικαιούνταν από πλευράς ΚΕΔ, με βάση τη σπουδαία και επιτυχημένη σταδιοδρομία του στον χώρο της διαιτησίας. Οι... κακές γλώσσες λένε ότι ενδεχομένως να έβαλε το... χεράκι του σ' αυτό, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης διαιτησίας, ο Κύρος Βασσάρας. Μπα, ανυπόστατες συκοφαντίες θα είναι...


Στο επόμενο διάστημα, πάντως, η αδικία μπορεί (και πρέπει) να αποκατασταθεί!


Επί της ευκαιρίας, να σημειώσουμε ότι ο Βασσάρας, σε ένα άλλο σεμινάριο προεπιλογής του προηγούμενου μήνα, στα Τρίκαλα, εμφανίστηκε ενώπιον των εξεταζόμενων διαιτητών, στην αίθουσα, φορώντας καπελάκι και με ύφος... μπλαζέ! Δεν τους είπε ούτε μια απλή «καλημέρα», όπως μας ανέφεραν ορισμένοι εξ αυτών. Εν αντιθέσει με τα μέλη της ΚΕΔ, Φραγκίσκο Σωμαρακάκη και Χρήστο Γενναίο, οι οποίοι όχι μόνο χαιρέτισαν τους παριστάμενους υποψήφιους διαιτητές, αλλά υπήρξαν μαζί τους και πολύ φιλικοί και συζητήσιμοι.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
22
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω, Μαρκέλλα, Μαρκέλα, Μαρκελλή, Μαρκελή, Μενέλαος, Μαριλένα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb