26/07/2017

Κούγιας: «Η Κέρκυρα πρέπει να αποβληθεί από τη Σούπερ Λίγκα»!

Ο Αλέξης Κούγιας... ξαναχτύπησε! άδραξε την ευκαιρία και για μία ακόμη φορά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα.


Ο γνωστός ποινικολόγος, και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισα, χθες Τρίτη (25/7) το μεσημέρι φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Μπούζου, στο Metropolis 95,5 της Θεσσαλονίκης. Επισήμανε ότι το κουμάντο στην κερκυραϊκή ΠΑΕ κάνει ο Γιώργος Λιμπάντσης, ενώ τόνισε ότι η ομάδα παρανόμως βρίσκεται στη Super League και πως πρέπει να αποβληθεί από το Πρωτάθλημα, όπως και πριν από δύο χρόνια, λόγω παρατυπίας στη μετοχική της σύνθεση.


Η στιχομυθία ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον μεγαλομέτοχο της θεσσαλικής ΠΑΕ, έχει ως εξής:


Γ. Μπούζος: Κύριε Κούγια, γνωρίζετε αν η ομάδα της Κέρκυρας έχει πρόβλημα με τη μετοχική της σύνθεσης
Αλ. Κούγιας: Βεβαίως έχει, αλλά υπάρχει σιωπή των αμνών. Η Κέρκυρα ανήκει στον Λιμπάντση, η Κέρκυρα διοικείται από τον Λιμπάντση, η Κέρκυρα έχει αφεντικό τον Λιμπάντση. Αυτός κάνει τις μεταγραφές, αυτός προσλαμβάνει τους προπονητές, αυτός παρακολουθεί τα παιχνίδια. Υπάρχει σιωπή των αμνών. Και παρανόμως υφίσταται η ομάδα της Κέρκυρας στη Σούπερ Λίγκα. Ο Λιμπάντσης απαγορεύεται να έχει ομάδα, ο Λιμπάντσης απαγορεύεται να είναι στο ποδόσφαιρο.


Γ. Μπούζος: Αυτό αν το κυνηγήσει ο Άρης, μπορεί να δικαιωθεί κύριε Κούγια;
Αλ. Κούγιας: Μπορεί να δικαιωθεί, όπως δικαιώθηκε και ο Λεβαδειακός πρόπερσι.


Γ. Μπούζος: Άρα, εσείς ως νομικός, λέτε πως ο Άρης θα πρέπει να κινηθεί για να δικαιωθεί...
Αλ. Κούγιας: Και πρέπει να κινηθεί, αλλά και η Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να κινηθεί αυτεπαγγέλτως.


Γ. Μπούζος: Αυτό γιατί δεν το έκανε η Λίγκα;
Αλ. Κούγιας: Γιατί η Κέρκυρα έχει ισχυρούς προστάτες. Στο παρελθόν είχε τον Ολυμπιακό, τώρα βρείτε εσείς ποιόν έχει προστάτη. Δείτε τις εκλογές της ΕΠΣ Κέρκυρας για να καταλάβετε.


Γ. Μπούζος: Πώς πρέπει να κινηθεί ο Άρης; Για βοηθείστε μας λίγο...
Αλ. Κούγιας: Ο Άρης να πάει να κάνει καταγγελία, όπως είχε κάνει ο Λεβαδειακός. Και να πάει να βρει τον Κουτσούρη, ο οποίος είχε την Κέρκυρα και την πούλησε στον Λιμπάντση. Αυτός ξέρει τα πάντα.


Γ. Μπούζος: Άρα, εδώ αν το κυνηγήσει ο Άρης, μπορεί να δικαιωθεί, να αδειάσει μια θέση στη Σούπερ Λίγκα και να διεκδικήσει την άνοδο...
Αλ. Κούγιας: Κοιτάξτε... Το βέβαιο είναι ότι εκείνος που θα πρέπει να αποβληθεί από το Πρωτάθλημα, είναι η Κέρκυρα. Από ‘κει και πέρα, τη θέση της Κέρκυρας μπορεί να διεκδικήσει η Βέροια ή ο Άρης.


Στη συνέχεια, μετά τις δηλώσεις του «ισχυρού άνδρα» της ΠΑΕ ΑΕΛ, μίλησαν τηλεφωνικά στην εκπομπή του Γιώργου Μπούζου τόσο ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης (παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ και της ραδιοφωνικής εκπομπής «Έφεση της Τρίτης, » του ΣΠΟΡ FM 94,6), όσο και ο Κερκυραίος αθλητικογράφος Χρήστος Γραμμένος (ιδιοκτήτης της αθλητικής ιστοσελίδας CorfuCorner.gr και παρουσιαστής των αθλητικών εκπομπών του Ράδιο Επτάνησα 98,8), και ακολούθησε μια on air συζήτηση μεταξύ των τριών δημοσιογράφων.

 

Πρώτος πήρε το λόγο ο Γραμμένος, ο οποίος παρατήρησε: «Ο κ. Κούγιας έχει τις απόψεις του, αλλά θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση: στην περίπτωση που η κερκυραϊκή ΠΑΕ αποβληθεί από τη Super League, τότε μόνον ο Άρης θα μπορεί να πάρει τη θέση της, ως 3ος της Football League. Η Βέροια δεν δικαιούται να παραμείνει στη Super League, διότι ούτε άδεια έχει πάρει, αλλά κι έχει επικυρωθεί η περσινή βαθμολογία».


«Χρήστο έχεις απόλυτο δίκιο. Ο κ. Κούγιας έκανε λάθος. Μόνον ο Άρης μπορεί να διεκδικήσει τη θέση της Κέρκυρας», σχολίασε ο Μπούζος.


«Η Super League δεν θα κινηθεί αυτεπαγγέλτως, παρότι έχει δικαίωμα να το κάνει. Δεν το έκανε πέρσι για τον ΑΟ Κασσιώπη -δεν υπάρχει Κέρκυρα» είπε με τη σειρά του ο Κυριάκος Θωμαϊδης. Και κατόπιν πρόσθεσε: «Η αποκάλυψη που είχαμε κάνει προ διετίας είχε επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Οπότε, η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού εξακολουθεί να ισχύει και δεν έχει αλλάξει τίποτα στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ.. Ο Άρης εάν προχωρήσει, έχει σοβαρότατες πιθανότητες να δικαιωθεί».


«Κυριάκο, εάν όντως υπάρχει παρατυπία στη μετοχική σύνθεση του ΑΟΚ, τότε πώς πήρε αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πέρσι το καλοκαίρι;», τον ρώτησε ο Χρήστος Γραμμένος. Κι εκείνος απάντησε: «Το εξήγησε ο κ. Κούγιας. Ουδείς από τη Super League, είτε ομάδα, είτε η διοργανώτρια αρχή, δεν κινήθηκε κατά της Κέρκυρας. Χωρίς καταγγελία, η Επιτροπή δεν προχωράει σε οποιαδήποτε μονομερή πράξη. Θα πρέπει να υπάρξει καταγγελία από κάποιον που έχει έννομο συμφέρον. Στην προκειμένη περίπτωση έχει έννομο συμφέρον ο Άρης, οπότε μπορεί να προχωρήσει στη σχετική καταγγελία. Η Λίγκα δεν κινήθηκε αυτεπαγγέλτως πέρσι, δεν θα το κάνει και φέτος».


Ο Χρήστος Γραμμένος, αφού έκανε μια πολύ σύντομη αναδρομή στα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015, όπου η κερκυραϊκή ομάδα είχε αποβληθεί από τη Super League λόγω «εικονικής μεταβίβασης των μετοχών», μετά την αποκάλυψη του ιδιωτικού συμφωνητικού ανάμεσα στους Χάρη Κουτσούρη και Γιώργο Λιμπάντση, ανέφερε: «Στον ΑΟΚ Κέρκυρα δεν φαίνεται να ανησυχούν. Μίλησα με ορισμένα στελέχη της ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων και ο εκ των μεγαλομετόχων, Λάμπρος Γεωργακόπουλος, τα οποία με διαβεβαίωσαν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με τη μετοχική σύνθεση και μου εξέφρασαν τη σιγουριά τους ότι η ομάδα τη νέα σαιζόν θα αγωνιστεί στηSuper League. Βέβαια, εδώ να σημειώσω ότι και πριν από δύο χρόνια, τέτοια εποχή, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ήταν εφησυχασμένοι στην αρχή, αλλά τελικά η ομάδα τιμωρήθηκε».


Στη συνέχεια, ο Μπούζος είπε στον Θωμαϊδη: «Ο κ. Κούγιας μίλησε για ισχυρούς προστάτες της Κέρκυρας», κι εκείνος ανέφερε: « «Ο κ. Κούγιας συνήθως τα λέει μισά. Τόλμησε να πει ότι πριν η Κέρκυρα είχε τη στήριξη του Ολυμπιακού, αλλά δεβ τόλμησε μα πει πως τώρα έχει τη στήριξη του ΠΑΟΚ».


Στο σημείο αυτό, τον λόγο πήρε ο Γραμμένος, που σχολίασε: «Στις εκλογές της ΕΠΣ Κέρκυρας, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, ο ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα είχε στηρίξει ανοιχτά έναν συνδυασμό συνεργαζόμενων παρατάξεων, ο οποίος συνδυασμός είχε και την φανερή υποστήριξη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μάλιστα στελέχη του "Δικέφαλου" είχαν έρθει στο νησί τις μέρες εκείνες. Εν τέλει, τις εκλογές τις κέρδισε η παράταξη του Παναγιώτη Ποζίδη, η οποία ουσιαστικά υποστηρίχθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Γενικά, το παρασκήνιο τότε ήταν πολύ έντονο».


Απευθυνόμενος στον Θωμαϊδη, ο Μπούζος πααρτήρησε: «Υπάρχει μια φιλική σχέση ανάμεσα στον κ. Καρυπίδη και τον κ. Λιμπάντση, αλλά εδώ μιλάμε για το συμφέρον του Άρη...», για να λάβει την απάντηση: «Ο κ. Καρυπίδης μπορεί να έχει φιλική σχέση με οιονδήποτε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κοιτάξει το συμφέρον του Άρη. Πράγματι, έχει ιδιαίτερη φιλική σχέση με τον κ. Λιμπάντση, όμως είναι άλλο το συμφέρον της Εταιρίας της οποίας είναι μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος. Ο Άρης θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Διότι, μετά μπορούν να του πουν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ότι "Δεν μας έστειλε κανείς καταγγελία για την Κέρκυρα, της δώσαμε άδεια, πάει και τελείωσε».


«Εφόσον υπάρχουν έστω και απειροελάχιστες ελπίδες ο Άρης να ανέβει στη Super League, θα πρέπει να τις διεκδικήσει», είπε ο Γιώργος Μπούζος, με τον Κυριάκο Θωμαϊδη να σημειώνει: «Εάν δεν το πράξει ο κ. Καρυπίδης, μπορεί άνετα να κατηγορηθεί για μειοδοσία. Δεν νομίζω ότι έχει άλλο δρόμο από το να προβεί σε καταγγελία εις βάρος της Κέρκυρας. Από τη στιγμή που ο Άρης πήρε την άδεια, θα πρέπει τώρα να κινηθεί τάχιστα».


Ο Χρήστος Γραμμένος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο, άσχετο με την κουβέντα μας. Στην Ελλάδα είναι τόσο ασαφής η αθλητική νομοθεσία και τόσο ελαστικοί οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί, που διαρκώς ευνοείται ο Λεβαδειακός. Πρόσφατα, παρόλο που ειχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, τελικά έμεινε στη Super League επειδή δεν αδειοδοτήθηκε ο Ηρακλής, ενώ και πριν από δύο χρόνια, που και πάλι είχε πέσει, εν τέλει σώθηκε επειδή αποβλήθηκε ο ΑΟΚ Κέρκυρα. Και στις δύο περιπτώσεις, η βαθμολογία καθυστέρησε σκανδαλωδώς και πολύ προκλητικά να επικυρωθεί από τγ Λίγκα, ούτως ώστε να βγει κερδισμένη η ομάδα της Λιβαδειάς. Πριν από μερικά χρόνια, είχε ανέβει στη Super League διότι αποβλήθηκαν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Δηλαδή, τρεις φορές την τελευταία 7ετία, η ομάδα του Γιάννη Κομπότη μετέχει στο Πρωτάθλημα με εξωαγωνιστικούς τρόπους, δίχως να το αξίζει».
Corfu Corner Radio

Κυριακή
22
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω, Μαρκέλλα, Μαρκέλα, Μαρκελλή, Μαρκελή, Μενέλαος, Μαριλένα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb