Αντώνη Αραβανή, μάθε να «κλέβεις» σωστά το CORFUCORNER.GR! - CorfuCorner.gr
13/09/2021

Αντώνη Αραβανή, μάθε να «κλέβεις» σωστά το CORFUCORNER.GR!

Πριν από καιρό , το CORFUCORNER.GR είχε δημοσιεύσει άρθρο, μέσω του οποίου στέλναμε... τελεσίγραφο σε κάποιες άλλες ιστοσελίδες να αναφέρουν το όνομα του siteμας, όποτε αναδημοσιεύουν τις αποκλειστικές του πληροφορίες. Διότι αυτό επιτάσσει όχι μόνο η δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και η ηθική. Είχαμε μάλιστα γράψει πως εάν δεν ληφθεί υπόψη αυτή μας η προειδοποίηση, τότε την επόμενη φορά θα «μιλήσουμε» με ονόματα.


Χθες Κυριακή (12/9) το βράδυ, λοιπόν, το CORFUCORNER.GR «ανέβασε» ρεπορτάζ, αποκαλύπτοντας την ένταξη του ποδοσφαιριστή Γιώργου Μπάγια στον Οδυσσέα Αυλιωτών. Πρωτύτερα, είχαμε επικοινωνήσει με έναν παράγοντα και τον προπονητή της ομάδας, οι οποίοι και μας έδωσαν την πληροφορία. Ουδείς άλλος δημοσιογράφος τους είχε τηλεφωνήσει. Το θέμα, το είχε η ιστοσελίδα μας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.

 


Ώσπου σήμερα Δευτέρα (13/9), ένα άλλο site του νησιού, το KERKYRASPORTNEWS.GR (ήταν μεταξύ εκείνων στα οποία απευθυνόνταν η προγενέστερη προειδοποίησή μας), την ξαναέκανε την... λαδιά! Ανήρτησε ένα ρεπορτάζ, σχετικά με την μεταγραφή του Μπάγια στους Αυλιωτινούς, αναφέροντας (άκουσον, άκουσον) πως την εν λόγω είδηση είχε αποκαλύψει μια άλλη ιστοσελίδα, το SPORTS-ACTION.GR.. το οποίο δημοσίευσε το ρεπορτάζ σήμερα Δευτέρα, δηλαδή μία ημέρα μετά το CORFUCORNER.GR. Μάλιστα, στο κείμενο του SPORTS-ACTION.GR, το οποίο υπέγραφε ο Πέτρος Σιούλης αναφέρονταν επακριβώς στα στοιχεία που είχε γράψει η ιστοσελίδα μας, ελαφρώς διαφοροποιημένα. Άρα, το συγκεκριμένο site είχε πάρει το θέμα από εμάς, δίχως να αναφέρει την πηγή, όπως ήταν το πρέπον.


Το KERKYRASPORTNEWS.GR, απέδωσε σε άλλη ιστοσελίδα την αποκάλυψη της μεταγραφής, και όχι σ' εκείνην που πραγματικά την έγραψε πρώτη, μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή το CORFUCORNER.GR. Αυτό που συνέβη, είναι ανήθικο!!!


Ιδιοκτήτης του KERKYRASPORTNEWS.G, εξ όσων γνωρίζουμε, είναι ο Αντώνης Αραβανής, ο οποίος ασχολείται τα δύο-τρία τελευταία χρόνια με την δημοσιογραφία. Μόνο που, επίσης εξ όσων γνωρίζουμε, ούτε δημοσιογράφος είναι, ούτε ένσημα ως δημοσιογράφος διαθέτει, ούτε μέλος του Π.Σ.Α.Τ. είναι. Είναι ποδοσφαιριστής, ενώ με την αθλητική δημοσιογραφία προφανώς ασχολείται από χόμπι. Αν κάτι απ' αυτά δεν ισχύει, ας μας το πει.


Στον «συνάδελφο» Αραβανή, λοιπόν, που τυγχάνει γιος του προπονητή Μάρκου Αραβανή, θα θέλαμε να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα: «Φίλε» Αντώνη, για ποιο λόγο κάθε... τρεις και λίγο, «κλέβεις» θέματα από το CORFUCORNER.GR, χωρίς να αναφέρεις την πηγή; Μήπως ντρέπεσαι, επειδή η ιστοσελίδα μας είναι έγκυρη και «ψαγμένη»; Μήπως εμείς είμαστε βλάκες που αναφέρουμε πάντα την πηγή, όποτε αναδημοσιεύουμε κάποιο άρθρο που προέρχεται από άλλο ΜΜΕ, ντόπιο ή μη;


Στην προκειμένη περίπτωση, «φίλε» Αντώνη, γιατί απέφυγες να αναφέρεις πως το
CORFUCORNER.GR έγραψε πρώτο για την μεταγραφή του Μπάγια, παρά ανέφερες ψευδώς πως την είδηση την «έβγαλε» ένα άλλο site, το οποίο όμως φαίνεται ξεκάθαρα πως την αντέγραψε από εμάς και την «ανέβασε» μετά από μία μέρα;


Και για να τελειώνουμε, «συνάδελφε» Αντώνη Αραβανή, επειδή το έχεις ξανακάνει στο πρόσφατο παρελθόν... Μάθε να σέβεσαι τον κόπο και την δουλειά ανθρώπων που υπηρετούν επί 32 έτη την δημοσιογραφία. Μάθε επίσης να τηρείς απαρέγκλιτα την δημοσιογραφική δεοντολογία (εάν έχεις υπόψη σου τι είναι αυτό). Τώρα, αν αρέσκεσαι να «κλέβεις» το CORFUCORNER.GR, τουλάχιστον κάνε το με τον σωστό τρόπο!!!

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
25
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb