Σε ενιαίο Όμιλο η Α1’ Κατηγορία! - CorfuCorner.gr
29/08/2021

Σε ενιαίο Όμιλο η Α1’ Κατηγορία!

Πέρυσι το καλοκαίρι, ο νυν Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας, Γιώργος Κουλόπουλος, που τότε είχε την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα, «εφηύρε» κι εφάρμοσε το... τερατούργημα των δύο Ομίλων και των τριών Γύρων στο Πρωτάθλημα της Α1' τοπικής Κατηγορίας. Ωστόσο, η επιδημία δεν είχε επιτρέψει να... τσουλήσει μέχρι τέλους αυτή η ανούσια ιδέα του Πυργιώτη παράγοντα, η οποία αναγκαστικά τώρα πετιέται στον... κάλαθο των αχρήστων!


Κι εξηγούμαστε! Όπως ο κ. Κουλόπουλος ανέφερε στους (λιγοστούς) εκπροσώπους των σωματείων της Α1', στην σύσκεψη που είχε γίνει την Τετάρτη 18 Αυγούστου στο ενωσιακό γήπεδο, το Πρωτάθλημα της επερχόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου θα διεξαχθεί σε έναν Όμιλο, στην περίπτωση που στην Κατηγορία δεν δηλώσουν συμμετοχή 16 ομάδες, αλλά 14 ή λιγότερες. Να λοιπόν που αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα!


Όπως συγκεκριμένα αποκάλυψε το CORFUCORNER.GR, ο ΑΟ Κασσιόπης αναστέλλει την λειτουργία του και θα απέχει, ενώ ο Νέος 2017 δήλωσε συμμετοχή στην Α' ΕΠΣΚ, αντί για την Α1'. Συνεπώς, οι σύλλογοι της κορυφαίας Κατηγορίας μειώθηκαν σε 14. Από ‘κει και πέρα, ο Φαίακας Μαραθιά είναι σε... αποσύνθεση κι ενδέχεται να μην «κατέβει» στην Α1', ενώ οι πιθανότητες να δούμε τον Αστέρα Λιαπάδων είναι μοιρασμένες. Όσον αφορά τον Ατρόμητο Στρογγυλής, για τον οποίο υπήρχαν... ψίθυροι τον τελευταίο καιρό, όλα δείχνουν πως θα δώσει κανονικά το παρόν, όπως βεβαίως και οι Αστέρας Πετριτή, Θιναλιακός, ΑΟ Παξοί, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Κεραυνός Αγίου Νικολάου, Όλυμπος, Αχιλλέας Νυμφών, ΑΕ Καναλίων, ΑΟ Κάβος, Αναγέννηση Περιβολίου και Οδυσσέας Αυλιωτών.


Με βάση τα ανωτέρω, στο νέο Πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος 12 με 14 σύλλογοι. Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη την προ μερικών ημερών δέσμευση του Προέδρου της Ένωσης, η Κατηγορία δεν θα διαιρεθεί στα δυο, αλλά θα είναι ενιαία. Η διοργάνωση, έτσι, θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ο συναγωνισμός πολύ μεγαλύτερος...


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb