«Ανέκρουσε πρύμναν» η Διοίκηση Κουλόπουλου και καταργεί τους Ομίλους! - CorfuCorner.gr
07/08/2021

«Ανέκρουσε πρύμναν» η Διοίκηση Κουλόπουλου και καταργεί τους Ομίλους!

Μια έτσι, μια αλλιώς και, ό,τι φανεί του Λωλοστεφανή! Στο προεδρείο της ΕΠΣ Κέρκυρας αναφερόμαστε, το οποίο την περασμένη Δευτέρα (2/8) αποφάσισε να επαναφέρει την Β' τοπική Κατηγορία από την μεθεπόμενη ποδοσφαιρική περίοδο (2022-2023), ενώ παράλληλα καταργούνται οι Όμιλοι σε Α1 και σε Α' Κατηγορία και την προαναφερόμενη σαιζόν τα δυο συγκεκριμένα Πρωταθλήματα θα είναι ενιαία, με 14 σωματεία έκαστο. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνεται από την καινούργια προκήρυξη, η οποία πάντως σε ορισμένα σημεία της εμπεριέχει ασάφειες, οπότε τα πιο πάνω μην τα... δένετε κόμπο!


Η προ ενός έτους «έμπνευση» της πλειοψηφίας της Ένωσης να καταργήσει την Β' ΕΠΣΚ και να δημιουργήσει δύο Ομίλους στην Α1' και τρεις στην Α', αποδείχθηκε ... μια ανοησία και μισή! Συρρικνώθηκαν μεν οι Κατηγορίες, αλλά κατ' ουσία τα Πρωταθλήματα έγιναν πέντε, στην ... συσκευασία των δυο! Όπως πολλοί Όμιλοι έγιναν και στο τοπικό Κύπελλο. Εν μέσω πανδημίας και πελώριας οικονομικής κρίσης, η διοργανώτρια αρχή επιδόθηκε σε χαζο-νεωτερισμούς και σε βλακο-καινοτομίες, αυξάνοντας τους Γύρους, αυξάνοντας τους αγώνες και γιγαντώνοντας τις υποχρεώσεις των σωματείων, δίχως εκείνη να τους παράσχει την παραμικρή στήριξη. Το γεγονός ότι τελικά οι διοργανώσεις της προηγούμενης σαιζόν διακόπηκαν μόλις στην τρίτη τους αγωνιστική, μάλλον ανακούφισε τους συλλόγους, παρά τους στεναχώρησε!


Έτσι όπως διαμόρφωσαν οι κύριοι της Ένωσης τις τοπικές διοργανώσεις της περσινής και της προσεχούς περιόδου, τι πέτυχαν; Να «γεννήσουν» έναν πραγματικό ποδοσφαιρικό... Φραγκεστάιν! Παρόλο που πριν από ένα χρόνο πάρα πολλές ομάδες είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους για την «εξαφάνιση» της Β' Κατηγορίας και για τον καταρτισμό πολλών Ομίλων στις άλλες δύο, εν τούτοις ο Γιώργος Κουλόπουλος (ναι, ναι, αυτός ήταν ο... εμπνευστής του εκτρώματος!) δεν έλαβε καθόλου υπόψη την γνώμη τους. Στα... παλαιότερα των υποδημάτων του τις έγραψε κι εν τέλει «πέρασε» το δικό του!


Οι... κακές γλώσσες, βέβαια, λένε ότι ο (τότε) Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ, ο οποίος εδώ κι ένα πεντάμηνο προεδρεύει της Ένωσης, είχε... λυσσάξει να τροποποιήσει την μορφή των τοπικών Πρωταθλημάτων, αποσκοπώντας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων κάποιων συγκεκριμένων σωματείων, ώστε να κερδίσουν την απευθείας άνοδο από την Β' στην Α'. Όπως κι έγινε! Απα πα πα... Όμως , επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι, αρνούμαστε να πιστέψουμε πως υπήρχαν σκοπιμότητες και πονηρές προθέσεις, γι' αυτό και κρατάμε απόσταση...


Κι επανερχόμαστε στο δια ταύτα. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, για ποιο λόγο η ηγεσία της ΕΠΣ Κέρκυρας «ανέκρουσε πρύμναν» τώρα και αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να επαναφέρει στην κανονικότητα τα Πρωταθλήματα από του παραχρόνου. Μήπως συνειδητοποίησε ότι πέρυσι τον Αύγουστο είχε κάνει... πατατιά και είχε λάβει σαχλο-απόφαση αναφορικά με την διαδικασία διεξαγωγής των τοπικών διοργανώσεων; Ή σάμπως, ενόψει εκλογών η Διοίκηση Κουλόπουλου αναγκάζεται τούτη την φορά, εκ των πραγμάτων, να αφουγκραστεί τα παράπονα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων, οι οποίες επιθυμούν τα Πρωταθλήματα να ξαναγίνουν όπως παλιά; Διότι, λογικό είναι οι ερασιτεχνικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι να μην ανέχονται να γίνονται τέτοιοι χοντρο-πειραματισμοί στην «πλάτη» τους, προς όφελος των ολίγων...


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
25
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb