Στην Κέρκυρα ολοκληρώθηκε το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading - CorfuCorner.gr
25/07/2021

Στην Κέρκυρα ολοκληρώθηκε το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading

Έπεσε σήμερα Κυριακή (25/7) η αυλαία του 5ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cheerleading, το οποίο πραγματοποιήθηκε «On Tour» για 2η συνεχόμενη χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών του Covid 19 και που είχε ως τελευταίο «σταθμό» την Κέρκυρα.


Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή το πρωί έγιναν στο ΕΑΚΚ «κεκλεισμένων των θυρών» οι τελευταίοι αγώνες του Πρωταθλήματος, όπου 53 αθλήτριες του κερκυραϊκού συλλόγου «ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» βιντεοσκόπησαν τις προσπάθειές τους.

 

Οι κοπέλλες, κάτω από τις οδηγίες της Άννας Αποστολοπούλου, συμμετείχαν με πέντε ομάδες και επτά ντουέτα σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες του πρωταθλήματος (Κορασίδων-Νεανίδων-Γυναικών/ ελεύθερο πομ cheer hip hop, cheer jazz), διεκδικώντας την διάκριση. Οι γονείς και φίλοι των αθλητριών , βρίσκονταν έξω από την αίθουσα του Σταδίου και παρακολουθούσαν τους αγώνες, μέσω μιας οθόνης και με τις φωνές τους εμψύχωναν τις προσπάθειες των κοριτσιών.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώτος σταθμός του Πρωταθλήματος ήταν το τριήμερο 9-10 και 11 Ιουλίου στην Βούλα Αττικής, όπου παρακολούθησαν τους αγώνες, τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. Ακολούθησε η Θεσσαλονίκη στις 17-18 Ιουλίου και ο τερματικός σταθμός ήταν σήμερα στο νησί των Φαιάκων.


Να σημειωθεί, τέλος, ότι στην διοργάνωση περιλαμβάνονται δύο Εθνικές Κατηγορίες: Η Α1, όπου συμμετέχουν μόνο τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας με αθλητική αναγνώριση (Οι «ΣΕΙΡΗΝΕΣ» είναι ένα εξ΄αυτών) ,αι η Α2, με όλα τα σωματεία μέλη (είτε εγγεγραμμένα στο Αθλητικό Μητρώο, είτε όχι) της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Οι αθλήτριες παίρνουν μέρος σε 7 αγωνίσματα, προσαρμοσμένα σε 4 ηλικιακές κατηγορίες. Τις διαγωνιζόμενες θα βαθμολογήσουν διεθνείς κριτές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, μέσω των βιντεοσκοπημένων συμμετοχών που θα παρακολουθήσουν από ειδικά διαμορφωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται να γνωστοποιηθούν περί τα τέλη Αυγούστου, με το κερκυραϊκό σωματείο να έχει αρκετές ελπίδες για διακρίσεις.

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
27
Σεπτέμβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb