Να μην ξαναπληρώσουν τα παράβολα οι τοπικές ομάδες! - CorfuCorner.gr
19/04/2021

Να μην ξαναπληρώσουν τα παράβολα οι τοπικές ομάδες!

Πολύ προσφάτως, στις 10 Απριλίου, η ΕΠΟ αποφάσισε (επιτέλους!) την οριστική διακοπή των τοπικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Φτάσαμε μόλις τρεις εβδομάδες πριν το Πάσχα, προκειμένου η Ομοσπονδία να πράξει το αυτονόητο. Βλέπετε, το μυαλό τους οι άνθρωποι το είχανε στις εκλογές τους. Καρφί δεν τους καιγόταν για τα «μικρά» Πρωταθλήματα!


Η ματαίωση του τοπικού ποδοσφαίρου για φέτος, ήταν... μονόδρομος. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Και το CORFUCORNER.GR εδώ και καιρό είχε πάρει θέση επ' αυτού. Διότι τα χρονικά περιθώρια είχαν πλέον στενέψει ασφυκτικά και τα σωματεία αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες, εξαιτίας του μακράς διαρκείας lock down, ενώ δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν και τα πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Συν το ότι πολλοί σύλλογοι είχαν αποδυναμωθεί, παραχωρώντας ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες τους σε ομάδες της Γ' Εθνικής.


Αλλά ας περάσουμε στον λόγο που μας... τσίγκλησε για να γράψουμε το παρόν άρθρο...


Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, την επόμενη σαιζόν οι τοπικές διοργανώσεις (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) θα διεξαχθούν από την αρχή, με την ίδια σύνθεση. Όμως, δεν είδαμε πουθενά να γίνεται αναφορά για τα παράβολα, από τα οποία -κατά την άποψή μας- θα πρέπει να απαλλαγούν οι σύλλογοι.


Στην Κέρκυρα, για παράδειγμα, τα ερασιτεχνικά σωματεία κατέβαλαν στην ΕΠΣΚ το περασμένο καλοκαίρι το αντίτιμο της συμμετοχής τους στο τοπικό, ωστόσο πρόλαβαν να παίξουν μόλις 37 μέρες, από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Τρεις αγωνιστικές στο Κύπελλο, άλλες τόσες στο Πρωτάθλημα και... πάπαλα! Δεν φτάνει, λοιπόν, που τους ακυρώνεις τους αγώνες, δεν φτάνει που δεν τους επιστρέφεις τα λεφτά τους, αλλά θα τα υποχρεώσεις να ξαναπληρώσουν του χρόνου; Ε, όχι Αυτό θα είναι τρομερά άδικο!


Μέσα από αυτήν εδώ την ταπεινή ιστοσελίδα, θα κάνουμε μια πρόταση, την οποία είχαμε ξαναδιατυπώσει πριν από μήνες. Κι ευελπιστούμε να εισακουστούμε... Οι τοπικές ομάδες, τη νέα περίοδο, να μην κληθούν να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη. Οι δηλώσεις συμμετοχής τους, να είναι εντελώς δωρεάν. Αυτό είναι το σωστό, αυτό είναι το πρέπον. Η Ομοσπονδία ή οι κατά τόπους ΕΠΣ, επιβάλλεται να λάβουν μια τέτοια απόφαση, δεδομένων των συνθηκών.


Κι επειδή κάποιοι εδώ μπορεί να ισχυριστούν ότι «Η Ένωση χρειάζεται τα χρήματα, γιατί έχει έξοδα και υποχρεώσεις», θα τους υπενθυμίσουμε το εξής: Η ΕΠΣΚ τα κονομάει από τα πρόστιμα που επιβάλλει, τα κονομάει από τα ποσοστά των διαιτητών, τα κονομάει από την ενοικίαση του Αθλητικού Κέντρου στο Κανόνι, ενώ παίρνει το... κάτι τίς και από την Πολιτεία. Επομένως, δεν πρόκειται να καταστραφεί αν για μία φορά δεν εισπράξει τα παράβολα, την στιγμή μάλιστα που φέτος δεν προσφέρθηκαν οι ανάλογες υπηρεσίες στις ομάδες.


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 • Από τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΑΤΕ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ KEΡKYΡAΣ, που έχει υπεύθυνο προπονητή τον Κώστα Αγάθο, πολλές - πολλές ευχές για ένα Πάσχα γεμάτο χαρά, υγεία και ευτυχία. Η Σχολή διδάσκει το παραδοσιακό καράτε WADO RYU (που πλέον είναι Ολυμπιακό), σε τμήματα παιδικά, ανδρών - γυναικών και αγωνιστικό (σπορ καράτε). Εδρεύει στον Άγιο Ματθαίο, πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου. Τηλέφωνο: 6932 71 60 66


• Θερμές ευχές για χαρούμενη Ανάσταση και καλό Πάσχα από το Ανδρικό Κομμωτήριο του ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. Για μοντέρνα και κλασσικά κουρέματα. Βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτου Μεθοδίου, στον αριθμό 15.
Τηλέφωνο: 26610-40550.

 

 

 

 

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb