Ούτε σκέψη να γίνεται για επανεκκίνηση του τοπικού! - CorfuCorner.gr
09/02/2021

Ούτε σκέψη να γίνεται για επανεκκίνηση του τοπικού!

Είναι γνωστό ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2020 αποφασίστηκε η αναστολή των ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, λόγω της ραγδαίας επιδημιολογικής επιδείνωσης της Ελλάδας, ενώ από τις 7 του ίδιου μήνα, η χώρα κηρύχθηκε σε καθεστώς lock down. Τρεις μήνες πέρασαν από τότε και η μεγάλη απορία που... πλανάται στο μυαλό των παικτών, των προπονητών και των παραγόντων των ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς και σ' εκείνο των διαιτητών και των φιλάθλων, είναι αν οι τοπικές διοργανώσεις κάποια στιγμή θα ξαναρχίσουν, ή αν θα διακοπούν οριστικά.


Επειδή δεν μας αρέσει να γινόμαστε... «μετά Χριστόν προφήτες», αλλά θέλουμε να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα και να λέμε «ωμά» την αλήθεια, μάλλον θα πρέπει να... χωνέψουμε ότι τα τοπικά Πρωταθλήματα «μας τελείωσαν» για φέτος! Πάπαλα!


Δεν το αναφέρουμε αυτό επειδή έχουμε κάποιες πληροφορίες από την Πολιτεία ή τις ποδοσφαιρικές αρχές. Απλά, βασιζόμαστε στην κοινή λογική. Διότι φτάσαμε σχεδόν στα μέσα του Φλεβάρη και ουδεμία σοβαρή και επί της ουσίας συζήτηση γίνεται για «άνοιγμα» των γηπέδων και για επανεκκίνηση των προπονήσεων και των αγώνων, σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Και αναρωτιόμαστε, λοιπόν... Πότε να κάνουν προετοιμασία οι ομάδες και πώς να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο), δεδομένου ότι στις 2 Μαΐου είναι το Πάσχα, ενώ αμέσως μετά θα έχουμε μπει στην τουριστική περίοδο, συν ότι οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές; Επίσης, δεδομένου ότι εδώ και καιρό οι περισσότερες επιχειρήσεις είτε έχουν βάλει λουκέτο, είτε υπολειτουργούν, απορούμε πώς είναι δυνατόν οι παράγοντες των σωματείων να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές και τους γιατρούς, καθώς και στην επί πληρωμή χρήση των ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, σε ορισμένες περιπτώσεις. Απορούμε, εξάλλου, με ποιον τρόπο θα «καλυφθούν» τα τεστ, δεδομένου ότι σχεδόν όλοι οι σύλλογοι κυριολεκτικά... δεν έχουν μαντήλι για να κλάψουν; Αφήστε που σε μια ενδεχόμενη επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, έπειτα από πολύμηνη πλήρη απραξία, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος για σοβαρό τραυματισμό των παικτών, ειδικά στην Κέρκυρα, όπου τα γήπεδα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση! Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που ξαναλειτουργήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το επικρατέστερο σενάριο είναι να ξαναδιακοπεί πολύ σύντομα, καθότι είμαστε στα πρόθυρα του τρίτου κύματος της επιδημίας.


Αν το σκεφτούμε ρεαλιστικά, λοιπόν, εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για άμεση επανέναρξη των τοπικών διοργανώσεων. Και είναι ντροπή που οι αρμόδιοι φορείς (Υφυπουργείο Αθλητισμού, ΓΓΑ, Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ΕΠΟ), παίζουν κρυφτούλι, πετούν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο και γεμίζουν τον κόσμο με... φρούδες ελπίδες, αδιαφορώντας για την αγωνία του και για την ψυχολογία του . Κύριοι, βγείτε και μιλήστε ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και δίχως υπεκφυγές. Εκτός βέβαια και αν πιστεύετε ότι πρέπει να εξαντληθούν πλήρως οι όποιες πιθανότητες υπάρχουν για να ξαναπαιχτεί μπάλα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κάτι για το οποίο, κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι πια πολύ αργά...


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
25
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb