Υποχρεωτική επιστροφή των διαιτητών στους Συνδέσμους τους! - CorfuCorner.gr
07/02/2021

Υποχρεωτική επιστροφή των διαιτητών στους Συνδέσμους τους!

Εδώ και αρκετά χρόνια, η κηδεμονία της τοπικής διαιτησίας έχει ανατεθεί στις ΕΠΣ της χώρας, με συνέπεια την τρομερή αποδυνάμωση των Συνδέσμων Διαιτητών. Η κατάσταση αυτή είναι παντελώς αντιδεοντολογική, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν ένας ρέφερι να υπάγεται σε κάποια Ένωση, που έχει για μέλη της ποδοσφαιρικά σωματεία, διότι έτσι οι διαιτητές ουσιαστικά ελέγχονται και επηρεάζονται από τους παράγοντες. Όπως φαίνεται, όμως, πολύ σύντομα τα πράγματα θ' αλλάξουν άρδην!


Η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας, που προ πολλού έχει... εξοστρακιστεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ετοιμάζεται να διαφοροποιήσει την ονομασία της και να «συμπορευτεί» με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ούτως ώστε ν' αποκτήσει ξανά ενεργό ρόλο στα διαιτητικά δρώμενα της χώρας. Εδώ, να επισημανθεί ότι μέλος της ΟΔΠΕ είναι και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας.


Η ΟΔΠΕ, λοιπόν, έχει καταθέσει αίτηση στο Πρωτοδικείο για τροποποίηση του Καταστατικού της, ούτως ,ώστε να εναρμονιστεί μ' εκείνο της ΕΠΟ, αλλά και να μετονομαστεί σε Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου, προκειμένου να μπορέσει να ενσωματωθεί στην ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή του τόπου. Κι αυτό διότι, με τα σημερινά ισχύοντα δεδομένα, δεν είναι εφικτή η υπαγωγή μίας Ομοσπονδίας σε κάποια άλλη. Μάλιστα, η όλη διαδικασία τυγχάνει της... ευλογίας όχι μόνο της ΕΠΟ, αλλά και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, καθώς και των FIFA και UEFA. Άπαντες οι φορείς αυτοί είναι ενήμεροι για το θέμα κι έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους.


Ποιο θα είναι το αμέσως επόμενο βήμα; Όπως μας πληροφόρησε το διοικητικό στέλεχος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, Διονύσης Μάρτης, αφότου εγκριθεί η τροποποίηση του Καταστατικού, τότε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στην επόμενη καταστατική Γενική Συνέλευσή της, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, θα εγγράψει (με την μορφή του κατεπείγοντος) ως μέλος της την ΟΔΠΕ, με την καινούργια της πλέον ονομασία και τη νέα της πια υπόσταση. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου, που επίσης θα γίνει μέλος της ΕΠΟ.


Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Μάρτης, μόλις η ΟΔΠΕ (με τον νέο της χαρακτήρα) ενταχθεί στην Ομοσπονδία, τότε σε τοπικό επίπεδο οι διαιτητές θα επιστρέψουν στο «σπίτι» τους, δηλαδή στους Συνδέσμους τους. Οι ρέφερι, για να έχουν το δικαίωμα ν' αγωνίζονται, θα πρέπει πρώτα να έχουν εγγραφεί ως μέλη στον οικείο τους Σύνδεσμο Διαιτητών, ο οποίος δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να εισπράττει τα ποσοστά των παιχνιδιών. Η εκάστοτε ΕΠΣ θ' αναγκαστεί να συνεργαστεί με τον τοπικό ΣΔΠ και δεν θα μπορεί να τον αγνοεί ή να τον παρακάμπτει, όπως συμβαίνει σήμερα σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Κέρκυρα.


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
19
Απρίλιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb