Ποδοσφαιρικά παιδιά ενός …κατώτερου Θεού! - CorfuCorner.gr
30/01/2021

Ποδοσφαιρικά παιδιά ενός …κατώτερου Θεού!

Μια ακόμη... ταφόπλακα για τις χαμηλές Κατηγορίες Ποδοσφαίρου (και όχι μόνο), αποτελεί η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πού είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Σάββατο 30/1 το πρωί, σχετικά με το τι θα λειτουργήσει στον ελληνικό αθλητισμό, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες Παρασκευή.


Συνεχίζονται, λοιπόν, κανονικά οι αγώνες στην Super League 1, στην Super League 2, στην Βasket League Ανδρών, αλλά και στην Volley League των Ανδρών, ενώ δόθηκε το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση όλων των γυναικείων Πρωταθλημάτων ,πλην του ποδοσφαίρου, καθώς και το «άνοιγμα» της δράσης σε πόλο και χάντμπολ!


Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως και η Γ.Γ.Α «πλέει στα ίδια μήκη κύματος» με την Κυβέρνηση, μη υπολογίζοντας την Football League , την Γ΄ Εθνική, και πόσο μάλλον τα τοπικά Πρωταθλήματα! Φαίνεται πως οι σγκεκριμένες Κατηγορίες θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στον «πάγο», ενώ οι παίκτες, οι προπονητές και οι παράγοντες έχουν ήδη πλέον ξεπεράσει τα όριά τους! Και επιπροσθέτως, όλα τα δικαιοδοτικά όργανα τελικά φαίνεται να έχουν κωφεύσει στις επιστολές και ανακοινώσεις των παραγόντων, των αθλητών,των τεχνικών , του ΠΣΑΠ, της ΠΕΠΠ και (εσχάτως) του ΠΣΑΤ, στην... κραυγή αγωνίας που έχουν εκπέμψει όλοι για τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», που λέγονται ερασιτεχνικές Κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της Football League , η οποία -σημειωτέον- οδεύει προς ...εξαφάνιση την επερχόμενη ποδοσφαιρική σαιζόν!


Ένα δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει, είναι Το προφανές, δηλαδή οτι εν τέλει σε όλη αυτή την «ιστορία», το επίφοβο δεν είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού από τις χαμηλές Κατηγορίες. Απλώς, υπάρχει έμμεση άρνηση της Πολιτείας να συμμετάσχει στα έξοδα για τα τεστ και κατ επέκταση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των περισσοτέρων ομάδων της τέταρτης τη τάξει Κατηγορίας, τόσο για μείωση των εξόδων τους σε περίπτωση επανέναρξης, όσο και στην οικονομική στήριξή της, ώστε τα σωματεία να μπορέσουν να... σταθούν στα πόδια τους! Το Κράτος προτιμά να αφήσει άνεργους ανθρώπους που μόνο από το ποδόσφαιρο έχουν πόρους (προπονητές ως επί το πλείστον, που αυτό ξέρουν να κάνουν και τώρα ηλικιακά πλέον είναι δύσκολο να αλλάξουν επάγγελμα, αλλά και ποδοσφαιριστές). Για να μην αναφερθούμε στους παράγοντες, οι οποίοι κυριολεκτικά βρίσκονται και αυτοί στο ... χείλος του γκρεμού, λόγω των λειτουργικών εξόδων που έχουν για τα γραφεία που διαθέτουν , εκτός αν οι καρεκλοκένταυροι της πολιτείας θεωρούν πως τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής έχουν αντίσκηνα για γραφεία στα λιβάδια και χρησιμοποιούν... λάμπες πετρελαίου!!!


Παραθέτουμε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΓΓΑ:


«Οι αλλαγές που αφορούν στην αθλητική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα μέτρα τα οποία ισχύουν από σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, έως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, έχουν ως εξής:

• Στις περιοχές με επιδημιολογική επιβάρυνση επιπέδου «αυξημένου κινδύνου» (κόκκινες) αναστέλλεται η λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

• Και στις δύο διαβαθμίσεις επιδημιολογικής επιβάρυνσης (επίπεδο «επιτήρησης» -κίτρινες περιοχές- και επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» -κόκκινες περιοχές) επιτρέπονται πλέον οι αγώνες για τη Volley League γυναικών.

 

Κατά τα λοιπά, εξακολουθεί να ισχύει σε όλη τη χώρα:

Η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών:

α) των ομάδων που μετέχουν
- στα Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου Ανδρών (Super League 1 και Super League 2),

- στo Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών (Basket League),

- στο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Ανδρών (Volley League),

- στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις,


β) των Εθνικών Ομάδων, Ανδρών ή Γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.


• Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν

- στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας Μπάσκετ Γυναικών,

- στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας πόλοΑνδρών και Γυναικών,

- στο Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών.


• Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2021.

• Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από Άτομα με Αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους.»

 

Άρθρο της  ΕΛΙΝΑΣ ΝΕΡΗ

 

 

 

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
25
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb