Κεραυνός Αγ. Νικολάου: «Δεν συγχωρούμε αυτούς που μας πρόδωσαν» - CorfuCorner.gr
04/01/2021

Κεραυνός Αγ. Νικολάου: «Δεν συγχωρούμε αυτούς που μας πρόδωσαν»

Η Διοίκηση του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, σαφώς απογοητευμένη και πικραμένη για το γεγονός ότι εξέπνευσε την προηγούμενη Πέμπτη (31/12) η προθεσμία ολοκλήρωσης του εγκεκριμένου, ονοματοδοτημένου και χρηματοδοτημένου με 275.100 ευρώ, έργου για την ανακατασκευή του γηπέδου του χωριού, εξέδωσε την επικριτική ανακοίνωση διαμαρτυρίας.


Οι άνθρωπο του σωματείου στηλιτεύουν όχι μόνο τις παραλείψεις του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, κατηγορώντας τον ότι αντιμετώπισε τους κατοίκους του χωριού ως πολίτες δευτέρας διαλογής, αλλά και την αδιαφορία των εκλεγμένων εκπροσώπων του χωριού, τονίζοντας ότι ο σύλλογος δεν ξεχνάει και δεν συγχωρεί εκείνους που τον πρόδωσαν!


Παραθέτουμε αναλυτικά το κείμενο:


«ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ

31/12/20 ημερομηνία ορόσημο για το χωριό του Αγίου Νικολάου, ημερομηνία ορόσημο για την ποδοσφαιρική ομάδα Α.Π.Σ. Κεραυνός Αγίου Νικολάου.


Το βράδυ της Πέμπτης εξέπεμψε η διορία ολοκλήρωσης του εγκεκριμένου, ονοματοδοτημένου και χρηματοδοτημένου με 275.100 ευρώ, έργου, με τίτλο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κοινότητας Αγ. Νικολάου Δ.Ε. Κορισσίων» με αριθμό Πρωτοκόλλου: 85796, και η θλίψη και η απογοήτευσή μας είναι απέραντη.


Το έργο που θα έδινε μια ανάσα ζωής στο μικρό χωριό μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται ακόμα κολλημένο στο βάλτο της γραφειοκρατίας, Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς ένα έργο εγκεκριμένο, ονοματοδοτημένο και χρηματοδοτημένο δεν μπορεί να υλοποιηθεί.


Δεν θέλουμε να σταθούμε στα λάθη, στις καθυστερήσεις και στην αδιαφορία που επέδειξε ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αντιμετωπίζοντας τον Άγιο Νικόλαο και τους κατοίκους του, σαν κατοίκους δεύτερης διαλογής, αλλά αναπόφευκτα μας γεννιέται το ρητορικό ερώτημα: πώς λέγεται αυτός που έχει ένα εγκεκριμένο, ονοματοδοτημένο και χρηματοδοτημένο έργο και δεν το υλοποιεί;
Ικανός; Ενεργητικός; Φερέγγυος; Αξιόπιστος;


Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την ιστορικότητα των στιγμών και έχοντας το βάρος της ευθύνης έναντι των συγχωριανών μας και κυρίως έναντι των παιδιών μας, στα οποία θα κληροδοτήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:


• Η ευθύνη για τη μη υλοποίηση του έργου βαραίνει κατά κύριο λόγο το δήμο Νότιας Κέρκυρας (ότι και αν συνεπάγεται αυτό σε πρόσωπα). Τις δικές τους τεράστιες ευθύνες φυσικά καταλογίζουμε και στους εκλεγμένους εκπροσώπους του χωριού μας, που φυσικά κάθε άλλο παρά μας έπεισαν ότι έθεσαν το συμφέρον του χωριού τους σε προτεραιότητα έναντι των δικών τους πολιτικών προτεραιοτήτων. Τρανή απόδειξη η στάση τους κατά τη διάρκεια των προσπαθειών υπεράσπισης του δίκαιου αιτήματός μας, η οποία εξαντλήθηκε σε καθησυχασμούς και προσπάθειες υπεράσπισης των υπευθύνων.


• Νιώθουμε απογοητευμένοι, αντιλαμβανόμενοι ότι ο σεβασμός στο δίκαιο και στο νόμιμο δεν είναι δεδομένος στις μέρες μας και από ότι μας έδειξε η ιστορία, κρίνεται από τις διασυνδέσεις και τoν αριθμό ψηφοφόρων που έχει κάθε τόπος.


• Τέλος, διαμηνύουμε στις δημοτικές και τοπικές αρχές ότι δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε ούτε αυτούς που μας πρόδωσαν και τσαλαπάτησαν το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας, άλλα ούτε και αυτούς που δεν υπερασπίστηκαν ένα μικρό χωριό που βρέθηκε ανάμεσα στις συμπληγάδες της αδιαφορίας και των ψηφοθηρικών συμφερόντων.

 

Δυστυχώς η Ιστορία έγραψε.
Έγραψε πως ένα μικρό ποδοσφαιρικό σωματείο, με μόνο όπλο την αγάπη του για το χωριό του, πέτυχε τη χρηματοδότηση ενός έργου για την αναβάθμιση του γηπέδου της κοινότητας ύψους 275.100 ευρώ και οι εκλεγμένοι αρμόδιοι δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν. 

 Συνεχίζουμε τασσόμενοι στο πλευρό όσων υπερασπίζονται και προωθούν το δίκαιο αίτημά μας και βρισκόμαστε απέναντι σε όσους υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν θα σταματήσουμε μέχρι ο Α.Π.Σ. Κεραυνός Αγίου Νικολάου να αγωνιστεί ξανά στη φυσική του έδρα!
Καλή Χρονιά!»

  

• Από τον Φούρνο Αυγερινού, πολλές-πολλές ευχές για Χρόνια Πολλά, με υγεία και ευημερία. Ο Φούρνος Αυγερινού παρασκευάζει ψωμί, παραδοσιακή φογάτσα, σφολιατοειδή, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και βασιλόπιτες. Το κεντρικό κατάστημα βρίσκεται στην Σπύρου Ραθ 11, στο Κεφαλομάντουκο, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 26610-35822. Υποκαταστήματα λειτουργούν στην Ξενοφώντος Στρατηγού (τηλ. 26610-37030), στην Ιωάννου Θεοτόκη (τηλ. 26610-30179) και στην Πίνια (τηλ. 26610-42180).


• Οι αθλητές και οι προπονητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Θιναλιακού, εύχονται από καρδιάς χρόνια πολλά και χαρούμενες γιορτές σε όλο τον κόσμο. Η Ακαδημία διαθέτει τμήματα Κ8 (Μπαμπίνι), Κ10 (Προτζούνιορ), Κ12 (Τζούνιορ), Κ14 (Προπαίδες) και Κ16 (Παίδες). Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 6972 65 52 83 (Γιώργος Κοντάλιπος) και 6949 59 79 72 (Μιχάλης Ψαρράς).


• Θερμές ευχές για χαρούμενες γιορτές από το Γραφείο Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΝΤΩΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. Αναλαμβάνει ανανεώσεις αδειών για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, καθώς και μεταβιβάσεις οχημάτων και κατάθεση πινακίδων. Βρίσκεται στην Αθανασίου Πολίτη 4, έναντι της παλιάς στάσης Γκίκα. Τηλέφωνο: 26610-30077.

 

 

Corfu Corner Radio

Κυριακή
7
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ευγένιος, Ευγένης, Γιουτζίν

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb