Κι όμως, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κέρκυρας είναι ακόμη «ζωντανός»! - CorfuCorner.gr
27/12/2020

Κι όμως, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κέρκυρας είναι ακόμη «ζωντανός»!

Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας. Οι τέσσερις αυτές λέξεις, ενδεχομένως για κάποιους να μην έχουν κανένα νόημα και ουδεμία σημασία. Για ορισμένους άλλους, όμως, ειδικά τους «παλιότερους», σημαίνουν πολλά. Πάρα πολλά!


Ο ΣΔΠΚ λειτουργεί από το 1965, οργανώνοντας την κερκυραϊκή διαιτησία και πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά μαθήματα κι επιμορφωτικά σεμινάρια για τους ρέφερι - μέλη του. Ο Σύνδεσμος οργάνωνε και Σχολές Διαιτησίας, «βγάζοντας» πολυάριθμους πολύ αξιόλογους διαιτητές (μερικοί εκ των οποίων έφτασαν στην κορυφαία επαγγελματική Κατηγορία και ένας εξ' αυτών έγινε διεθνής), ενώ τύγχανε της καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης όσων ασχολούνταν με το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο. Είχε σημαντική παρουσία στις Εθνικές Κατηγορίες και μια αρμονική συνεργασία με την ΕΠΣ Κέρκυρας. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 2009.

 


Από ‘κει κι έπειτα; Το χάος! Η ΕΠΣ Κέρκυρας, με το... σιγοντάρισμα της ΕΠΟ, παραγκώνισε πλήρως τον Σύνδεσμο Διαιτητών και ανέλαβε σε απόλυτο βαθμό την... κηδεμονία της κερκυραϊκής διαιτησίας. Οι συνέπειες τούτου, υπήρξαν ολέθριες και καταστροφικές για το τοπικό ποδόσφαιρο! Οι ρέφερι έγιναν μέλη της Ένωσης, άρα κατ' ουσία τους κουμαντάριζαν οι παράγοντες, κάτι το οποίο φυσικά ήταν πέρα για πέρα αντιδεοντολογικό. Είναι ποτέ δυνατόν, ο ελεγκτής να βρίσκεται υπό την σκέπη του ελεγχόμενου; Είναι σωστό, ηθικό και δίκαιο αυτό; Όχι βέβαια...


Υπήρξαν ωστόσο κι άλλα δυσάρεστα επακόλουθα. Όπως π.χ. το ότι οι διαιτητές, με την παρότρυνση της ΕΠΣΚ, εγκατέλειψαν τον Σύνδεσμο, έφυγαν από την αίθουσα του ΣΔΠΚ και άρχισαν να περιπλανώνται σαν... τσιγγάνοι, φιλοξενούμενοι πότε σε αίθουσα Δημοτικού Σχολείου, πότε σε αίθουσα του ενωσιακού γηπέδου και πότε σε δημοτική αίθουσα στο Φαληράκι. Περιφερόμενος θίασος έγιναν, δηλαδή, για να μην πούμε... μπουλούκι! Ή όπως το ότι οι Σχολές Διαιτησίας και τα εκπαιδευτικά-επιμορφωτικά σεμινάρια ήταν πολύ χαμηλής ποιοτικής στάθμης. Ή όπως το ότι οι κακοί ρέφερι δεν ελέγχονταν πειθαρχικά και δεν τιμωρούνταν, ούτε προστατεύονταν επαρκώς στις περιπτώσεις που έπεφταν θύματα βιαιοπραγίας στα γήπεδα. Ή όπως το ότι τα τοπικά αγωνιστικά διαιτητικά τεστ αξιολόγησης ήταν πολύ «ελαστικά» και τα περνούσαν όλοι, ακατάλληλοι και μη.

 


Επιπλέον, κόβοντας η ΕΠΣ Κέρκυρας τον... ομφάλιο λώρο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου με τον Σύνδεσμο, πολλοί σπουδαίοι διαιτητές αποφάσισαν να αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Το δυναμικό της κερκυραϊκής διαιτησίας συρρικνώθηκε αισθητά, όχι μόνο αριθμητικά, αλλά προπάντων ποιοτικά. Απέμειναν μεν ορισμένοι καλοί ρέφερι (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού), όμως η συντριπτική πλειοψηφία των διαιτητών ήταν... σαβούρα! Είτε άσχετοι, είτε ανεπαρκείς, είτε αγύμναστοι, είτε υπέρβαροι, είτε υπερήλικες. Η... Σάρα και η Μάρα και το κακό συναπάντημα, δηλαδή!

 


Και να ‘ταν μόνον αυτά ; Στα 11 αυτά χρόνια που η ΕΠΣΚ έχει βγάλει... οφσάιντ τον ΣΔΠΚ, αποδυναμώθηκε πάρα πολύ και η κερκυραϊκή διαιτητική εκπροσώπηση στους πίνακες των Εθνικών Κατηγοριών. Είναι τραγελαφικό το γεγονός ότι ενώ κάποιοι διαιτητές που στα γήπεδα της Κέρκυρας φερόντουσαν υπεροπτικά και τα έκαναν... μπάχαλο, όταν έπαιζαν εκτός νησιού ήταν... οσίες παρθένες!

 


Η δυναμική που είχε το νησί τις προηγούμενες δεκαετίες, έγινε... φύλλο και φτερό! Επίσης, παρανόμως η ΕΠΣΚ οικειοποιήθηκε τα ποσοστά των διαιτητών από τους αγώνες, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να αποδίδονται στον Σύνδεσμο και όχι τα λεφτά να καταλήγουν στο ταμείο της Ένωσης ή στην τσέπη των παραγόντων της!

 


Για να είμαστε δίκαιοι, έγιναν κατά καιρούς κάποιες αμυδρές προσπάθειες προσέγγισης της ΕΠΣ Κέρκυρας με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, κυρίως επί ημερών Ανδρέα Προβατά στην προεδρία της διοργανώτριας αρχής, ωστόσο δεν βρέθηκε η... χρυσή τομή και οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για συνεργασία, ώστε να ωφεληθεί το τοπικό ποδόσφαιρο. Έτσι, το επίπεδο της κερκυραϊκής διαιτησίας έχει πέσει στα... τάρταρα! Ελάχιστοι οι καλοί διαιτητές, ελάχιστοι οι παρατηρητές διαιτησίας, μηδενική αξιοπιστία, τεράστια ανυποληψία!

 


Και μπορεί η ΕΠΣΚ «να έχει κάνει πέρα» τον ΣΔΠΚ, καταστώντας τον ανενεργό από το 2009, εν τούτοις όμως ο Σύνδεσμος είναι ακόμη «ζωντανός» κι εξακολουθεί να λειτουργεί, ευελπιστώντας κι αισιοδοξώντας ότι αργά ή γρήγορα θ' αποκτήσει ξανά λόγο και ρόλο στα κερκυραϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα και πως οι ρέφερι θα επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, θα επιστρέψουν στο «σπίτι» τους. Το γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΔΠΚ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει πελώρια συμβολική σημασία και σημειολογική αξία, προμηνύοντας προφανώς ορισμένες εξελίξεις.

 Επί της ευκαιρίας, να υπενθυμίσουμε την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Αρμενιάκος


Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρύσανθος Τσαγκαρόπουλος


Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Πρωτοψάλτης

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Θεόδωρος Λέζος


ΤΑΜΙΑΣ: Περικλής Γιούργας


ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τάσος Κορίκης

 

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Χρήστος Καστρινός


ΕΦΟΡΟΣ ΛΕΣΧΗΣ: Διονύσης Μάρτης

 

ΜΕΛΟΣ: Γιώργος Κατσούρης


 

Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Ε Ι Σ:


1. Τα γραφεία του Σ.Δ.Π.Κ. βρίσκονται πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. Κέρκυρας.


2. Το e-mail του Συνδέσμου είναι το sdpk2017@gmail.com


3. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας διαθέτει σελίδα στο Facebook, με διαχειριστή τον Διονύση Μάρτη.

 


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 • Από το «ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ MARKET» πολλές-πολλές ευχές για Χρόνια Πολλά και χαρούμενες γιορτές. Η επιχείρηση λειτουργεί στο Κεφαλόβρυσο, στην διασταύρωση για Λιβάδι Ρόπα και Κοκκίνι, ενώ διαθέτει τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά, κάβα με ποτά και με κρασιά, είδη οικιακής χρήσης και διακοσμητικά σπιτιού. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26610 94262.


•Θερμές ευχές για χαρούμενες γιορτές με υγεία από το κατάστημα NOVA, του Σταύρου Βουγιούκα. Nova, κινητή τηλεφωνία, σέρβις κινητών τηλεφώνων και εξόφληση όλων των λογαριασμών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερής & κινητής τηλεφωνίας). Το κατάστημα NOVA, του Σταύρου Βουγιούκα. σας περιμένει στη Μητροπολίτου Μεθοδίου 58. Τηλέφωνο: 26611-02306.


• Εγκάρδιες ευχές για ευτυχισμένες γιορτές με υγεία και δύναμη από το ανδρικό Κομμωτήριο του ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ, για μοντέρνα και κλασσικά κουρέματα. Βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτου Μεθοδίου, στον αριθμό 15.
Τηλέφωνο: 26610-40550.


• Από το ψητοπωλείο-φαγάδικο «Α-Β ΘΕΟΧΑΡΗ» εγκάρδιες ευχές για χαρούμενες γιορτές και ευτυχισμένο το καινούργιο έτος. Σας περιμένει στο 2ο χλμ. της Εθνικής Λευκίμμης, στην Καλλιθέα Καναλίων, έναντι της εισόδου της ΕΡΤ. Τηλέφωνο για take away 26610-49169.

 

 

 

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
7
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ευγένιος, Ευγένης, Γιουτζίν

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb