Χ.Θεοδόσης: «Όνειρό μου η συμμετοχή το 2022 στη Χειμερινή Ολυμπιάδα» - CorfuCorner.gr
19/12/2020

Χ.Θεοδόσης: «Όνειρό μου η συμμετοχή το 2022 στη Χειμερινή Ολυμπιάδα»

Στη ζωή υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που αναβάλουν ακόμα και το πιο απλό πράγμα, για «αύριο», το οποίο κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια και αυτοί που βάζουν στόχους και τους πετυχαίνουν. Τόσο απλά. Ο Κερκυραίος κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων και «ice man», Χάρης Θεοδόσης, ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.


Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που ανυπομονούν να έρθει η επόμενη μέρα, για να φτάσουν ακόμα πιο κοντά σε κάθε στόχο που έχει θέσει. Από τους πρωταγωνιστές της χώρας αρχικά στην υπερμαραθώνια κολύμβηση και τελευταία στη κολύμβηση σε παγωμένο νερό (ice swimming) έχει ταυτιστεί με την υπέρβαση, ενώ έχει σηκώσει ψηλά τις σημαίες Ελλάδας και Κέρκυρας στα πέρατα του κόσμου.


Ο άνθρωπος του οποίου η θάλασσα και το νερό γενικότερα είναι προέκταση της φύσης του, έκανε κατάθεση ψυχής, μιλώντας στην εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα», αναφέρθηκε στις πρώτες του βουτιές, στο τι τον ώθησε να γίνει κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων, για το πως έγινε ο πρώτος Έλληνας «ice man», με την βούλα της Διεθνούς Ομοσπονδίας IICE, καθώς για την παρθενική & μοναδική συμμετοχή εκπροσώπου της χώρας μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο του όνειρο να πάρει μέρος στην ερχόμενη Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2022, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 4 έως 20 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο.


Ο Χάρης Θεοδόσης γεννήθηκε το 1976 στην Κέρκυρα και όπως αφηγείται ο ίδιος:

«Όπως μου έλεγαν οι γονείς μου, από μικρή ηλικία, χειμώνα-καλοκαίρι, όποτε έβλεπα θάλασσα βουτούσα. Σε ηλικία οκτώ ετών γράφτηκα στο ΝΑΟΚ, όπου έκανα τις πρώτες μου χεριές σε ελεύθερο και ύπτιο στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Ομίλου. Αργότερα πέρασα στην Γυμναστική Ακαδημία και όταν τελείωσα αποφάσισα να γίνω κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων ανοιχτής θάλασσας. Στην απόφασή μου αυτή με οδήγησε η ανάγκη να βιώσω την απόλυτη ελευθερία και να νιώσω τη δύναμη που εκπορεύεται από τη διαρκή προσπάθεια ενός μοναχικού ανθρώπου, υπό ακραίες συνθήκες , κάθε εποχή του χρόνου, να αγγίξει την άγρια ομορφιά και να διασχίσω κολυμπώντας όλους τους ωκεανούς, λίμνες και ποτάμια σε κάθε γωνιά της γης». Κάπως έτσι άρχισε η περιπέτειά μου...


«Η περιπέτειά μου, στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων ξεκίνησε το 2003 με τη συμμετοχή στον διεθνή αγώνα Καλαμάτας-Κορώνης 30 χλμ, όπου κατέλαβα την 6η θέση με χρόνο 9 ώρες και 58΄. Το γλυκό αποτύπωμα από τον αγώνα αυτό συντέλεσε στο να εντατικοποιήσω τις προπονήσεις μου για να διεκδικήσω με αξιώσεις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Συνέχισα να παίρνω μέρος στις εγχώριες διοργανώσεις (διάπλους Μεσσηνιακού κόλπου, διεθνής κολυμβητικός διάπλους κόλπου Κεφαλληνίας, διάπλους Σαγιάδα-Κέρκυρα κ.α) και το 2008 για πρώτη φορά συμμετείχα εκτός Ελλάδος στον Διάπλου 35 χλμ της Μάγχης. Ήταν ένας αγώνας με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είχαμε εκκίνηση τις 02.30 το πρωί και μέχρι να γίνω μέρος της θάλασσας, ένας αδιόρατος φόβος στοιχειωμένος από μια ανασφάλεια είχε εμποτίσει κάθε ίνα του κορμιού μου. Η αίσθηση όμως της ηρεμίας που ένιωθα, αφού κολυμπούσα με τη συνοδεία μόνο ενός σκάφους ήταν απερίγραπτη». Συνεχίζοντας την αφήγηση του είπε: «Μετά το 2010 με τη βοήθεια της οικογένειας Χανδρή κολύμπησα στις μεγαλύτερες λίμνες της Ευρώπης, τη Βόρεια θάλασσα και την Βαλτική».


Ο Θεοδόσης στάθηκε στην ιδιαιτερότητά, που είχε γι αυτόν η συμμετοχή του το 2014 στον Διάπλου της Βαλτικής, επισημαίνοντας: «Ήταν ένας αγώνας ιδιαίτερος για μένα, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης, που με διακατείχε για δύο λόγους. Έγινα ο πρώτος Έλληνας, που κολύμπησε την απόσταση 28 χλμ, Γερμανία-Δανία σε 7 ώρες 36΄, ενώ ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της κυρίας Μυρτώ Χανδρής. Μίας ευγενικής ψυχής, που το φιλανθρωπικό της έργο προσέφερε πολλά στον τόπο μας».


«Αγώνας ορόσημο στην καριέρα μου ήταν το 2016 ο διάπλους 40 χλμ Ιρλανδίας-Σκωτίας. Λόγω της εξαιρετικής αντοχής μου στο κρύο, μου έγινε πρόταση από την Ιρλανδική Ομοσπονδία Ice Swimming να ασχοληθώ με την κολύμβηση σε παγωμένο νερό και αφού αποδέχτηκα την πρόκληση, οι Ιρλανδοί είναι μέχρι τώρα στο πλευρό μου προπονητικά. Έτσι πλέον τους καλοκαιρινούς μήνες κολυμπάω υπεραποστάσεις άνω των 25 χλμ στη Βόρεια Ευρώπη, σε παγωμένα νερά και το χειμώνα στις διοργανώσεις αγώνων ice swimming.


Πρώτος και μοναδικός Έλληνας ICE MAN Ο Χάρης Θεοδόσης άνοιξε μία νέα σελίδα στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης. Είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής κολύμβησης στον οποίον η Διεθνής Ομοσπονδία IISA του απένειμε τον τίτλο του «International Ice Swimmer». Ενώ είναι ο πρώτος και μοναδικός μέχρι τώρα Έλληνας, που πήρε μέρος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.γεγονός για το οποίο δήλωσε τα εξής: «Τον Μάρτιο 2019 προκρίθηκα και συμμετείχα στο World championship, που διοργανώθηκε Μουρμάνσκ της Ρωσίας. Εκπροσώπησα τη χώρα μου, κολυμπώντας στο επίσημο αγώνισμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, το 1χλμ, σε ένα από τα πιο κρύα μέρη του πλανήτη, σε θερμοκρασία νερού μηδέν, καταλαμβάνοντας την 39η θέση σε σύνολο 63 αθλητών. Το 2020 στη σειρά των Παγκοσμίων κυπέλλων ήμουν 22ος μεταξύ 67 αθλητών και προκρίθηκα πάλι ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας για το World championship, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, ωστόσο λόγω κορωνοϊού ακυρώθηκε».


Το παράπονό του είναι, πως δεν έχει καμία στήριξη από την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση, ενώ από την άλλη πλευρά, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον μεγάλο του χορηγό την Aegean, η οποία από το 2016 και μετά έχει αναλάβει τις μεταφορές του, ενώ όλα τα άλλα έξοδα τα πληρώνουν συγγενείς, φίλοι και οικογένειες από το εξωτερικό, εκεί που κάνει προετοιμασία.


Ο Χάρης δεν παρέλειψε να αποκαλύψει πως όνειρό του είναι λάβει μέρος στην Χειμερινή Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 στο Πεκίνο.

 

Ο «ice man», αυτόν τον καιρό βρίσκεται στην Κέρκυρα και σε καθημερινή βάση προπονείται 4-5 ώρες κυρίως βραδινές ώρες και με τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, είτε στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ, του οποίου είναι αθλητής, είτε στην θάλασσα της Γλυφάδας.

 

 

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση μαζί του, στέλνει το μήνυμα ότι: «Στη δύσκολη εποχή, που ζούμε ας αναλογιστούμε ότι το μεγαλύτερο αγαθό είναι η υγεία μας. Και για να το διασφαλίσουμε πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής. Η άθληση, η υγιεινή διατροφή και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο είναι τα συστατικά που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής μίας κοινωνίας».


Πηγή: εφημερίδα « Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ»

 

 • Από τον Φούρνο Αυγερινού, πολλές-πολλές ευχές για Χρόνια Πολλά, με υγεία και ευημερία. Ο Φούρνος Αυγερινού παρασκευάζει ψωμί, παραδοσιακή φογάτσα, σφολιατοειδή, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και βασιλόπιτες. Το κεντρικό κατάστημα βρίσκεται στην Σπύρου Ραθ 11, στο Κεφαλομάντουκο, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 26610-35822. Υποκαταστήματα λειτουργούν στην Ξενοφώντος Στρατηγού (τηλ. 26610-37030), στην Ιωάννου Θεοτόκη (τηλ. 26610-30179) και στην Πίνια (τηλ. 26610-42180).


• Οι αθλητές και οι προπονητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Θιναλιακού, εύχονται από καρδιάς χρόνια πολλά και χαρούμενες γιορτές σε όλο τον κόσμο. Η Ακαδημία διαθέτει τμήματα Κ8 (Μπαμπίνι), Κ10 (Προτζούνιορ), Κ12 (Τζούνιορ), Κ14 (Προπαίδες) και Κ16 (Παίδες). Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 6972 65 52 83 (Γιώργος Κοντάλιπος) και 6949 59 79 72 (Μιχάλης Ψαρράς).


• Θερμές ευχές για χαρούμενες γιορτές από το Γραφείο Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΝΤΩΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. Αναλαμβάνει ανανεώσεις αδειών για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, καθώς και μεταβιβάσεις οχημάτων και κατάθεση πινακίδων. Βρίσκεται στην Αθανασίου Πολίτη 4, έναντι της παλιάς στάσης Γκίκα. Τηλέφωνο: 26610-30077.

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
9
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίνα, Αετίων, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βίβιαν, Βιβή, Ηλιανός, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ηλιανός, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ιλιάς, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμαραγδένια, Σμαραγδία, Σμαραγδή, Σμαράγδα, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb