Το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει καλύτερο - CorfuCorner.gr
16/12/2020

Το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει καλύτερο

Παρά το γεγονός ότι ο κερκυραϊκός αθλητισμός έχει γράψει ιστορία με Ολυμπιακές, Παγκόσμιες, Πανευρωπαϊκές και Πανελλήνιες διακρίσεις σε άλλα αθλήματα, εν τούτοις το ποδόσφαιρο είναι εκείνο, που έχει κλέψει τις καρδιές των Κερκυραίων. Με την πλειοψηφία των φιλάθλων να έχει ως καημό την άνοδο του ποδοσφαιρικού επιπέδου του νησιού και να ξαναδούν μία ομάδα μας στα σαλόνια της μεγάλης Εθνικής κατηγορίας. Ωστόσο οι συνθήκες είναι αντίξοες, όχι μόνο από την έλλειψη υποδομών, όσο γιατί ακόμα η ποδοσφαιρική παιδεία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολυδιάσπαση δυνάμεων και να αποτρέπεται η καλύτερη οργάνωση του αθλήματος.


Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται με μεράκι και προσπαθούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του. Ένας από αυτούς και καλός γνώστης του τοπικού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι είναι ο Σάββας Σιδερόπουλος. Ο άνθρωπος, που λατρεύει το άθλημα, αφού «παίζει μπάλα» πάνω από σαράντα χρόνια, ως ποδοσφαιριστής, ως προπονητής και ως διοικητικός παράγοντας, όντας για τρεις θητείες πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας αποδέχτηκε την πρόσκληση της εφημερίδας «Η Κέρκυρα Σήμερα» να μιλήσει εφ΄ όλης της κερκυραϊκής ποδοσφαιρικής ύλης. Μας επισήμανε τις παθογένειες, τα πλεονεκτήματα, αναφέρθηκε στους προπονητές στις διοικήσεις των ομάδων, στην ΕΠΣΚ, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ομάδα του, τον ΟΦΑΜ και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το lockdown στο ποδόσφαιρο, υποστηρίζοντας «όταν δοθεί πράσινο φως από τους ειδικούς, τα πρωταθλήματα, πρέπει να γίνουν για να μην πάει στράφι η χρονιά». Στο τέλος δεν έκρυψε και την επιθυμία του, που είναι «ενότητα δυνάμεων για να ξαναδούμε μία κερκυραϊκή ομάδα στη Super League».


Ο Σάββας Σιδερόπουλος μιλώντας για την εξέλιξη του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου υποστηρίζει, ότι σήμερα σε επίπεδο υποδομών και συνθηκών τα πράγματα είναι καλύτερα από το παρελθόν. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Εμείς παλαιότερα παίζαμε σε γήπεδα με χώμα. Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει, τα περισσότερα γήπεδα έχουν βελτιωθεί με καινούργιους συνθετικούς χλοοτάπητες. Επίσης έχει ανέβει και το επίπεδο των προπονητών. Σήμερα σε αντίθεση με το χθες, έχουμε πολλούς διπλωματούχους προπονητές ποδοσφαίρου. Επίσης λειτουργούν και ακαδημίες, άρα οι υποδομές για να ανέβει επίπεδο το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο υπάρχουν. Ωστόσο εκείνο, που λείπει είναι η καλύτερη οργάνωση του και κυρίως το κίνητρο για τα παιδιά. Το γεγονός ότι μία ομάδα του νησιού μας, έπαιζε στην Α΄Εθνική ήταν κίνητρο για τη νέα ποδοσφαιρική γενιά, που σήμερα λείπει».


Ο ίδιος επισημαίνει «Εκείνο, που πρέπει να εμπεδώνεται στους νέους, που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, είναι πρώτα-πρώτα να μάθουν ότι είναι αθλητές». Και συνεχίζει: «Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Τα παιδιά έχουν διάθεση. Οι προπονητές το ίδιο. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις, όπου προτάσσεται η εισπρακτική πολιτική, από την ανάπτυξη του αθλήματος».


Ο έμπειρος κόουτς, υποστηρίζει «Ότι σε τοπικό επίπεδο πρέπει να μπει το μαχαίρι βαθειά στο κόκκαλο, να γίνουν αλλαγές και να υπάρξει καλύτερη οργάνωση, προκειμένου να έχουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο». Κατά την γνώμη του, για να συμβεί αυτό «Να γίνει αναμόρφωση και να λιγοστέψουν οι ομάδες, που συμμετέχουν στην Α1 κατηγορία, οι οποίες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν τμήμα υποδομών (παιδικό). Επίσης να μειωθούν οι κατηγορίες από τρεις σε δύο και να δημιουργηθεί οργανωμένο επίσημο πρωτάθλημα παλαιμάχων, ούτως ώστε όλες οι ηλικιακές κατηγορίες να έχουν τρόπο να ασχοληθούν με το άθλημα».


Ο Σάββας Σιδερόπουλος διανύει την τρίτη του θητεία, ως πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Κέρκυρας και ως εκ τούτου δεν παραλείπει να αναφερθεί ιδιαίτερα για τους συναδέλφους του: «Σήμερα το επίπεδο των κερκυραίων προπονητών ποδοσφαίρου έχει ανέβει. Στον σύνδεσμό μας έχουμε 65-70 μέλη, όλοι διπλωματούχοι προπονητές της ΕΠΟ. Αριθμός ικανός να καλύψει τις ομάδες όλων των κατηγοριών του τοπικού ποδοσφαίρου. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παρακολουθούμε διαρκώς, κυρίως μέσα από σεμινάρια, τις εξελίξεις του αθλήματος, τις μεθόδους προπονητικής και τις τακτικές, που συνεχώς αλλάζουν και βελτιώνονται. Από την άλλη μεριά και οι παράγοντες των σωματείων θα πρέπει να επιδεικνύουν υπομονή και να μην αντικαθιστούν έναν προπονητή στο πρώτο άτυχο αποτέλεσμα. Αφού η δουλειά του καθενός, για να φανεί απαιτεί διάρκεια»


Ως γνωστό, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών της ΕΠΟ, όλες οι ομάδες, ακόμα και των ερασιτεχνικών κατηγοριών οφείλουν να συνεργάζονται με διπλωματούχο προπονητή. Το γεγονός ότι ο κανονισμός αυτός δεν τηρούνταν στην Κέρκυρα, είχε προκαλέσει την αντίδραση του τοπικού Συνδέσμου Προπονητών, που είχε στείλει επιστολή στην ΕΠΣΚ, με τις προτάσεις του. Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος των κερκυραίων προπονητών, Σάββας Σιδερόπουλος: « Υπήρξε καλή συνεργασία με την ΕΠΣΚ κι έτσι φέτος οι 15 από τις 17 ομάδες της Α1 έχουν συμμορφωθεί, ενώ στις άλλες δύο επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο». Και όπως λέει: «Από του χρόνου, όταν με το καλό βγούμε υγιείς από την πανδημία και επιστρέψουμε στην ποδοσφαιρική κανονικότητα, τότε, όπως έχουμε συμφωνήσει με την ΕΠΣΚ ο κανονισμός θα τηρηθεί σε όλες τις κατηγορίες»


Ο Σάββας Σιδερόπουλος, ως τεχνικός του ΟΦΑΜ , τον οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ΄Εθνική. Μάλιστα η εκκίνηση της κερκυραϊκής ομάδας στον 5ο όμιλο ήταν εντυπωσιακή, με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ωστόσο η διακοπή του πρωταθλήματος, έβαλε φρένο στην πορεία του ΟΦΑΜ. Ρωτήσαμε την γνώμη του, σχετικά με το σενάριο, που εξυφαίνεται ώστε να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα και μας απάντησε «Παρά το γεγονός ότι αρκετές διοικήσεις ομάδων θα προτιμούσαν την διακοπή, εξαιτίας των οικονομικών, εντούτοις πιστεύω ότι καλό θα είναι το πρωτάθλημα να ξεκινήσει, όταν ανάψουν πράσινο φως οι ειδικοί. Δεν πρέπει να πάει στράφι η χρονιά». Σε ό, τι αφορά τον ΟΦΑΜ, μας ενημέρωσε ότι «το προπονητικό τιμ, έχει δώσει πρόγραμμα φυσικής κατάστασης σε όλους τους παίκτες, για το διάστημα της διακοπής, ωστόσο εάν υπάρξει επανεκκίνηση, τότε θα πρέπει να δοθεί εύλογος χρόνος προετοιμασίας των ομάδων».


Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση μαζί του, μας εξέφρασε την ευχή «Πρώτα-πρώτα υγεία σε όλο τον κόσμο. Ύστερα όταν με το καλό βγούμε από τον λαβύρινθο της πανδημίας, οι τοπικοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να φτιαχτεί μία ομάδα, με κερκυραϊκό κορμό, άξια να ανέβει στην Α΄Εθνική».


Ο Σάββας Σιδερόπουλος
Γεννήθηκε το 1960 στην Κέρκυρα. Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τις φανέλες των Κεραυνού Ποταμού, Ολύμπου και Ολυμπιακού Μαντουκιού. Την περίοδο 1986-87 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως παίκτης-προπονητής του Ολυμπιακού Μαντουκιού. Κατόπιν, συνεργάστηκε με τον Αετό Όρους (νυν Θιναλιακό), την Ολυμπιάδα Καρουσάδων, τον Όλυμπο, τον ΟΦΑΜ, τον Κρόνο Αργυράδων, την Βολίδα Κάτω Γαρούνα, τον ΑΟ Κάβο, τον Αχιλλέα Νυμφών, τον Αστέρα Πετριτή και τον Αστέρα Λιαπάδων. Επίσης,
έχει θητεύσει κόουτς σε πολλές ομάδες Ακαδημιών: στην ομάδα Νέων της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα, στην Ακαδημία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Κέρκυρα, στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ Κέρκυρας και στην Σχολή Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπη, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και την βελτίωση του ταλέντου πάρα-πάρα πολλών παιδιών. Ως προπονητής έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα ΕΠΣ Κέρκυρας (από δύο με Ολυμπιακό Μαντουκιού, Όλυμπο, ΟΦΑΜ) και δύο κύπελλα (Ολυμπιάδα Καρουσάδων και Όλυμπο). Επίσης, ως προπονητής των Μικτών Ομάδων ΕΠΣ Κέρκυρας κατέκτησε δύο Περιφερειακά πρωταθλήματα ενωσιακών ομάδων στις κατηγορίες Παίδων & Προπαίδων. Διατελεί για τρίτη θητεία πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επίσης κατέχει το δίπλωμα προπονητή της ΕΠΟ UEFA B, Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B, ενώ έχει παρακολουθήσει και το πρώτο στάδιο για το UEFA A.


Πηγή : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ»

 

 • Χρόνια πολλά, προπάντων με υγεία, σας εύχεται η Σχολή Ποδοσφαίρου ΑΟ Κοντόκαλι. Λειτουργεί από το 2013, με πιστοποιημένους προπονητές και διαθέτει τμήματα Κ8, Κ10, Κ12 και Κ14. Η Σχολή εδρεύει στο Δημοτικό γήπεδο Κοντοκαλίου, ενώ υπεύθυνός της είναι ο Βασίλης Αράθυμος. Να επισημανθεί οτι η Ακαδημία έχει συνάψει μία σπουδαία συνεργασία με τις Σχολές Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και εγγραφές: 6978073392.

 


• Το κατάστημα "ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΗΣ" σας εύχεται ευτυχισμένες γιορτές πάνω απ' όλα με υγεία και αισιοδοξία. Διαθέτει ανταλλακτικά όλων των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και τρακτέρ), καθώς και ανταλλακτικά σκαφών και οικιακών συσκευών. Θα το βρείτε στην Ιωάννου Θεοτόκη 104, απέναντι από το ΙΚΑ. Τηλέφωνο: 26610-34775.


•Πολλές- πολλές ευχές για ευτυχισμένες γιορτές από τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΑΤΕ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ KEΡKYΡAΣ, με υπεύθυνο προπονητή τον Κώστα Αγάθο. Η Σχολή διδάσκει το παραδοσιακό καράτε WADO RYU (που είναι Ολυμπιακό), σε τμήματα παιδικά, ανδρών - γυναικών και αγωνιστικό (σπορ καράτε). Εδρεύει στον Άγιο Ματθαίο, πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου. Τηλέφωνο: 6932 71 60 66

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
9
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίνα, Αετίων, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βίβιαν, Βιβή, Ηλιανός, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ηλιανός, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ιλιάς, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμαραγδένια, Σμαραγδία, Σμαραγδή, Σμαράγδα, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb