Γιατί δεν επιστρέφονται τα παράβολα; - CorfuCorner.gr
03/12/2020

Γιατί δεν επιστρέφονται τα παράβολα;

Η προ ημερών απόφαση της ΕΠΣ Καβάλας να επιστρέψει στα σωματεία-μέλη της τα φετινά παράβολα συμμετοχής στα τοπικά Πρωταθλήματα και στο Κύπελλο, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες Ενώσεις της χώρας.


Από την στιγμή που οι ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ανεστάλησαν λίγο μετά την έναρξή τους, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού και δίχως ευθύνη των ομάδων, αυτό συνεπάγεται ότι το... χαράτσι που πλήρωσαν οι σύλλογοι το περασμένο καλοκαίρι, ήταν άνευ αντικειμένου!


Στα μέσα του Νοέμβρη, λίγες μέρες μετά την επιβολή του υφισταμένου lock down, κάναμε μια συζήτηση με υψηλόβαθμο στέλεχος του προεδρείου της ΕΠΣ Κέρκυρας και του θέσαμε το ερώτημα αν στην διοργανώτρια αρχή «θα πέσει στο τραπέζι» το ενδεχόμενο να δοθούν πίσω στα σωματεία τα χρήματα που πλήρωσαν για να έχουν το δικαίωμα να παίζουν μπάλα. Ο παράγοντας της ΕΠΣΚ μάς απάντησε πως αυτό δεν είναι εφικτό να συμβεί, για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της επανεκκίνησης των τοπικών διοργανώσεων τον Γενάρη και δεύτερον διότι η Ένωση έχει πάγια έξοδα, όπως π.χ. ο μισθός και η ασφάλιση της υπαλλήλου (στην οποία δόθηκε αύξηση τον Σεπτέμβρη, με απόφαση του Δ.Σ.) και τα λειτουργικά των γραφείων, που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και ίντερνετ).


Κάποιος αδαής, λοιπόν, θα μπορούσε να εκφράσει μια εύλογη απορία: Εδώ στην Κέρκυρα είναι έξυπνοι, που κρατάνε τα λεφτά, ενώ εκεί στην Καβάλα είναι ηλίθιοι, που τα ξαναδίνουν στις ομάδες;


Η απάντηση είναι προφανής... Στην μία περίπτωση υπερισχύει το συμφέρον και το οικονομικό όφελος, ενώ στην άλλη πρυτανεύει το δίκαιο και η λογική! Απλά τα πράγματα...


Εφόσον οι ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις συνεχιστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, τότε έχει καλώς. Εάν, όμως, διακοπούν οριστικά, τότε το CORFUCORNER.GR καταθέτει τις εξής δύο προτάσεις:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: Επειδή φέτος παίχθηκε μπάλα στην Κέρκυρα για περίπου 5 εβδομάδες (και για την ακρίβεια από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου), το πιο σωστό θα ήταν να παρακρατήσει η ΕΠΣΚ μόνο το κομμάτι των παραβόλων που αντιστοιχεί και αναλογεί σ' αυτές τις 37 μέρες και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό να επιστραφεί στις ομάδες.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η Ένωση να μην επιστρέψει μεν τα λεφτά, αλλά την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2021-2022) να απαλλάξει πλήρως τους συλλόγους από την υποχρέωση να πληρώσουν παράβολα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.


Το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο αντιμετώπιζε που αντιμετώπιζε ένα σωρό προβλήματα (οικονομικά, γηπεδικά, διαιτητικά κ.λ.π), ήρθε εσχάτως και ο Covid 19 να του δώσει την... χαριστική βολή! Δεδομένου ότι η περσινή σαιζόν το τοπικό δεν ολοκληρώθηκε, ενώ η φετινή καλά-καλά δεν ξεκίνησε, είναι άδικο και ανήθικο να πληρώνουν τα σωματεία κερατιάτικα, τζάμπα και βερεσέ! Η μέριμνα, η πρόνοια και η αλληλέγγύη της Διοίκησης Ποζίδη είναι ανύπαρκτες, αλλά και όσον αφορά την αντιπολίτευση, εξακολουθεί να... βρίσκεται σε λήθαργο!


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 • Η VASALOS GOALKEEPER ACADEMY εύχεται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά, με υγεία, δύναμη κι αισιοδοξία. Η μοναδική σχολή τερματοφυλάκων που λειτουργεί στην Κέρκυρα, έχει ως υπεύθυνο και προπονητή τον Χρήστο Βάσαλο, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και για εγγραφές: 6930 26 89 43.


•Το πρακτορείο ΟΠΑΠ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ", της Ελπινίκης Χονδρογιάννη εύχεται σε όλον τον κόσμο χαρούμενες γιορτές, με υγεία. Βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Λευκίμμης, θέση Τσάρου, απέναντι από το παλιό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Τηλέφωνο: 26610-80426

 

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
7
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ευγένιος, Ευγένης, Γιουτζίν

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb