Διαιτητικό «σπρώξιμο» του ΠΑΟ Σφακιανάκης! - CorfuCorner.gr
06/11/2020

Διαιτητικό «σπρώξιμο» του ΠΑΟ Σφακιανάκης!

Ο ΠΑΟ Σφακιανάκης είναι μία από τις ομάδες που πραγματοποίησαν εντυπωσιακό ξεκίνημα στις φετινές επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας, επιτυγχάνοντας το «3 στα 3» στο Κύπελλο κι επίσης το «3 στα 3» στο Πρωτάθλημα.


Πάντως, το ότι το εν λόγω νεοεμφανιζόμενο και παντελώς άσημο σωματείο πρωταγωνιστεί στο τοπικό ποδόσφαιρο και... φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, δεν σημαίνει ούτε ότι είναι δίκαιο, ούτε ότι το κατάφερε με την αξία και με το... σπαθί του. Διότι, όπως μαθαίνουμε, είχε σε κάποιες περιπτώσεις και την εύνοια και το «σπρώξιμο» της διαιτησίας!


Επί παραδείγματι θα αναφερθούμε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου (31/10) ανάμεσα στον ΠΑΟ Σφακιανάκης και την Ομόνοια Γαστουρίου, για την 3η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας. Ο αγώνας έληξε 4-1, ωστόσο το σκορ αυτό ήταν πλασματικό.


Ας γίνουμε, λοιπόν, πιο συγκεκριμένοι. Όταν το παιχνίδι βρισκόταν στο 1-0 υπέρ του ΠΑΟ Σφακιανάκης, ο διαιτητής Νίκος Κορακιανίτης δεν υπέδειξε πέναλτι «μαρς» για λογααριασμό της Ομόνοιας, σε ανατροπή του Παύλου Φυλάκη, στερώντας έτσι από τον σύλλογο του Γαστουρίου την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.


Και πάμε παρακάτω. Ενώ η αναμέτρηση ήταν στο 2-1 υπέρ του ΠΑΟ Σφακιανάκης, ο ρέφερι απέβαλλε ορθώς τον Παύλο Φυλάκη της Ομόνοιας, η οποία έμεινε με δέκα παίκτες. Στο «καπάκι», ‘όμως, ο Κορακιανίτης «χαρίστηκε» στον Άγγελο Σέλα του ΠΑΟ Σφακιανάκης, που έβρισε. Θα έπρεπε να αποβληθεί κι αυτός και να υπάρχει αριθμητική ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο ΠΑΟ Σφακιανάκης, εντελώς αδίκως, συνέχισε με ποδοσφαιριστή παραπάνω και αυτό τον βοήθησε καθοριστικά στο να φτάσει στο 4-1. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά!


Όσο και αν ακουστεί κυνικό, οφείλουμε να επισημάνουμε το εξής: Ευτυχώς που διεκόπη το τοπικό ποδόσφαιρο διότι το Πρωτάθλημα στον Όμιλο του Κέντρου της Α' ΕΠΣΚ δεν διεξάγονταν επί ίσοις όροις! Η ευνοϊκή μεταχείριση που τύγχανε ο ΠΑΟ Σφακιανάκης, προκειμένου να επιτύχει την άνοδο στην Α1', ήταν εξόφθαλμη και σκανδαλώδης!

 

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
27
Φεβρουάριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης, Νήσα, Νήσος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb