Αναγκαία μεν, πολύ επιζήμια δε, μια πιθανή διακοπή του ποδοσφαίρου - CorfuCorner.gr
03/11/2020

Αναγκαία μεν, πολύ επιζήμια δε, μια πιθανή διακοπή του ποδοσφαίρου

Μέσω άρθρων της, τις τελευταίες μέρες, η ιστοσελίδα μας εξέφρασε την άποψη και την εκτίμηση ότι είναι επιβεβλημένη η επ' αόριστον αναστολή των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (Πρωτάθλημα και Κύπελλο), σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο, εξαιτίας της ραγδαίας και πολύ επικίνδυνης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.


Είναι μία θέση, την οποία εκφράσαμε με επιχειρήματα και την στηρίζουμε με θάρρος, καθότι η αθλητική κοινότητα δεν έχει την δυνατότητα ή την ωριμότητα να προστατέψει και να διασφαλίσει το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας.


Επειδή, όμως, θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί, οφείλουμε να δούμε το θέμα και από την σκοπιά των σωματείων, τα οποία έχουν κάνει την οργάνωση και τον προγραμματισμό τους, έχουν δημιουργήσει με μεγάλο κόπο το ρόστερ τους κι έχουν κάνει την προετοιμασία τους, έχουν πληρώσει τα παράβολά τους κι έχουν βελτιώσει τα γήπεδά τους, γενικά έχουν κάνει μια επένδυση (μικρή ή μεγάλη) κι έχουν «φάει» τεράστιο τρέξιμο. Οι παράγοντές τους, σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς, έχουν «ματώσει», με την μεταφορική ή την κυριολεκτική έννοια της λέξης.


Ανεξαρτήτως από το αν κρίνεται ως αναγκαία λύση, νομίζουμε ότι είναι προφανές κι ευνόητο ότι μια πιθανή διακοπή του ποδοσφαίρου όχι μόνο υα έβλαπτε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων, αλλά και θα ήταν καταστροφική γι' αυτές!


Βεβαίως, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις! Διότι, όπως μαθαίνουμε, υπάρχουν και περιπτώσεις σωματείων που είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, είτε δεν έχουν ξεκινήσει καλά στο Πρωτάθλημα, τα οποία βλέπουν με θετικό μάτι την ενδεχόμενη παύση των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Είναι ένα σενάριο, που θα τα βόλευε την παρούσα χρονική συγκυρία. Ωστόσο, για τους νοικοκυρεμένους συλλόγους, κάτι τέτοιο θα ήταν τρομερά επιζήμιο!


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
7
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ευγένιος, Ευγένης, Γιουτζίν

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb