Επιβεβλημένη η διακοπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου! - CorfuCorner.gr
31/10/2020

Επιβεβλημένη η διακοπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου!

Το πράγμα, δυστυχώς, επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα! Ο κορωνοϊός έχει πλήξει για τα καλά το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη!


Μετά τον μότο και το κέντρο, κρούσματα εμφανίστηκαν τώρα και στον βορρά. Αγώνες αναβάλλονται, προπονήσεις διακόπτονται και Ακαδημίες αναστέλλουν την λειτουργία τους. Η επιδημία στο «Νησί των Φαιάκων» βρίσκεται σε έξαρση και το ποδόσφαιρο τραβάει μεγάλο ζόρι. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο τοπικό επίπεδο, αλλά και στην Γ' Εθνική.


Ο κόσμος ανησυχεί πάρα πολύ και με το δίκιο του. Ειδικά εκείνοι που πάνε στο γήπεδο, είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της μόλυνσης με τον νέο ιό. Αναφερόμαστε στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές, στους διαιτητές, παρατηρητές, στους παράγοντες, στους γιατρούς και στους εκπροσώπους του Τύπου.


Τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι υποδείξεις των ειδικών, δεν τηρούνται. Σε πάρα-πάρα πολλές περιπτώσεις τον τελευταίο μήνα, όπου διεξάγονται επίσημα παιχνίδια, βλέπουμε να πηγαίνουν φίλαθλοι στα γήπεδα, βλέπουμε να μην υπάρχουνι αποστάσεις, βλέπουμε να μην φοριούνται μάσκες, βλέπουμε να μην απολυμαίνονται επαρκώς οι αθλητικοί χώροι. Σχεδόν όλοι συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτε!

 

Και δεν είναι μόνο τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε παίκτες ή διοικητικά στελέχη του ΑΟ Κάβου, του Αστέρα Πετριτή, του Κεραυνού Δραγωτινών, του Εθνικού Περουλάδων και της ΕΠΣ Κέρκυρας. Στα αφτιά μας έφτασαν ανεπίσημες καταγγελίες ότι υπάρχουν περιπτώσεις Covid 19 που αποκρύπτονται επιμελώς! Και ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, που ενώ παρουσιάζουν ήπια ή έντονα συμπτώματα, ή έχουν έρθει σε επαφή με άτομο που έχει νοσήσει, εν τούτοις αποφεύγουν να υποβληθούν σε μοριακό τεστ, είτε επειδή δεν έχουν τα χρήματα, είτε επειδή φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, είναι κινούμενες υγειονομικές «βόμβες»!


Από την στιγμή που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, είτε γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα, είτε γιατί δεν έχουμε την ωριμότητα, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε λουκέτο! Είναι επιβεβλημένο να ανασταλούν επ' αόριστον οι διοργανώσεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (Πρωταθλήματα και Κύπελλο), μέχρις ότου βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο ή μέχρις ότου οπισθοχωρήσουν οι τωρινοί υψηλοί επιδημιολογικοί δείκτες. Αυτή είναι η δική μας άποψη κι εκτίμηση...


Μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι η επιστημονική επιτροπή του ΕΟΔΥ έχει εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την διακοπή όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών διοργανώσεων, όπου δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η διενέργεια συνεχών τεστ.


Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι μια πιθανή παύση των αθλητικών δραστηριοτήτων υα ήταν επιζήμια για τις ομάδες, διότι έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους κι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εκτροχίαζε τον ρυθμό τους. Όμως, εάν από την μία πλευρά βάλουμε την μπάλα και από την άλλη πλευρά βάλουμε την υγεία, προς τα πού θα γύρει η ζυγαριά;


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
4
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb