Μεγάλο ρίσκο η συνέχιση των τοπικών διοργανώσεων! - CorfuCorner.gr
24/10/2020

Μεγάλο ρίσκο η συνέχιση των τοπικών διοργανώσεων!

Το τελευταίο διάστημα, την εμφάνισή τους στον χώρο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου έκαναν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού, , προκαλώντας την έντονη ανησυχία όσων ασχολούνται με το λαοφιλές άθλημα.


Από τον Covid 19 προσβλήθηκαν και μολύνθηκαν ένας ποδοσφαιριστής του Αστέρα Πετριτή, ένας ποδοσφαιριστής του ΑΟ Κάβου, ο Αντιπρόεδρος του Κεραυνού Δραγωτινών και υψηλόβαθμο στέλεχος του προεδρείου της ΕΠΣ Κέρκυρας. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε παράγοντας της Ένωσης σε γραπτό του μήνυμα (το οποίο μπορούμε να θέσουμε στην διάθεση παντός ενδιαφερομένου), υπήρξε ένα επιπλέον κρούσμα σε παίκτη σωματείου του νοτίου συγκροτήματος, το οποίο όμως απέκρυψε επιμελώς!


Η όλη κατάσταση, έχει αναστατώσει για τα καλά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νησιού! Αγώνες αναβάλλονται, ομάδες ζητούν από την διοργανώτρια αρχή να αναβληθούν τα παιχνίδια τους, άλλες ομάδες σταματούν τις προπονήσεις τους, Ακαδημίες αναστέλλουν την λειτουργία τους και τα γραφεία της ΕΠΣΚ «σφραγίζονται». Συν ότι πολλοί ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες υποβάλλονται σε μοριακά τεστ, που ευτυχώς έχουν βγει αρνητικά.


Κατά τη δική μας άποψη, συνιστά ρίσκο, τεράστιο ρίσκο, η διεξαγωγή αγώνων Κυπέλλου και Πρωταθλημάτων εν καιρώ έξαρσης της πανδημίας. Διότι είναι πολύ επίφοβη η διασπορά του νέου ιού, άρα τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των αξιωματούχων, των γιατρών και των εκπροσώπων των ΜΜΕ που πάνε στο γήπεδο. Και μπορεί τα άτομα με νεανικό και δυνατό οργανισμό να «περνούν» σχεδόν ανώδυνα το πρόβλημα όταν προσβληθούν από κορωνοϊό, όμως πίσω τους, στο σπίτι ή στην εργασία τους, έχουν ανθρώπους είτε ηλικιωμένους, είτε με επιβαρυμένη την υγεία τους. Δηλαδή, ανθρώπους με εξασθενισμένο ανοσοποιητικό, που ανήκουν στις λεγόμενες «ευπαθείς ομάδες». Για αυτούς δεν νοιάζεται κανείς;


Σύμφωνα με την προσωπική μας εκτίμηση, λοιπόν, οι τοπικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις δεν έπρεπε να ξεκινήσουν. Κάτι το οποίο άλλωστε είχαν προτείνει και 8 σωματεία της βόρειας Κέρκυρας, αλλά η εισήγησή τους δεν λήφθηκε υπόψη από τους αρμοδίους. Βλέπετε, δεν έκαναν συντονισμένη προσπάθεια, δεν φρόντισαν να συνεννοηθούν και με τους υπόλοιπους συλλόγους του νησιού, ώστε να βρουν υποστηρικτές. Αλλά από την στιγμή που οι διοργανώσεις άρχισαν και ο Covid 19 έκανε αισθητή την παρουσία του, το πιο λογικό και φρόνιμο θα ήταν να διακοπούν επ' αόριστον τα Πρωταθλήματα και το Κύπελλο, μέχρις ότου το επικίνδυνο «φαινόμενο» είτε να κοπάσει, είτε να καταπολεμηθεί με κάποιο εμβόλιο ή φάρμακο. Ο καινούργιος ιός είναι και ύπουλος, είναι και μη αντιμετωπίσιμος την παρούσα στιγμή, ενώ δεν τηρούνται κατά γράμμα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι τουλάχιστον ανεύθυνο το να... σφυρίζουμε αδιάφορα και να συνεχίζουμε να παίζουμε μπάλα, παίζοντας έτσι με την υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας!


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
27
Φεβρουάριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης, Νήσα, Νήσος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb