21/10/2020

ΣΚΑΚΙ: Διαδυκτιακή πρόκριση του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας

Η ομάδα του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, που αγωνίστηκε με τον GM, Σπύρος Σκέμπρη και τους Παναγιώτη Κουτουκίδη, Αλέξανδρο Λευθεριώτη, Παναγιώτη Αυγούστη, προκρίθηκε στου «4» του κυπέλλου Ελλάδας στο σκάκι, αποκλείοντας τον πρώην κυπελλούχο (2018) και περυσινό πρωταθλητή Ελλάδος «Φυσιολάτρη» Νίκαιας.

 

 

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την περασμένη Κυριακή (18/10) και η κερκυραϊκή ομάδα έδωσε τη μάχη σε αίθουσα, που της παραχώρησε το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το αποτέλεσμα ήταν 2-2, ωστόσο ο ΣΠΖ Κέρκυρας πήρε την πρόκριση γιατί υπερτερούσε στα κριτήρια (πήρε τη νίκη στις δύο πρώτες σκακιέρες, που δίνουν περισσότερες μονάδες, ενώ έχασε στις δύο άλλες με την μικρότερη βαθμολογική βαρύτητα).

 


Ειδικότερα στην πρώτη σκακιέρα ο Παναγιώτης Κουτουκίδης νίκησε τον Διεθνή Μαιτρ Γιώργο Γκούμα δίνοντας 4 μονάδες στην ομάδα μας, ο GM Σπύρος Σκέμπρης στη δεύτερη σκακιέρα νίκησε τον GM και προπονητή της Εθνικής σκακιστικής ομάδας Σπύρο Καπνίση κερδίζοντας 3 μονάδες, ενώ στις άλλες δύο σκακιέρες, Αλέξανδρος Λευθεριώτης και Παναγιώτης Αυγούστης ηττήθηκαν από τους GM και βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας Στέλιο Χαλκιά και τον Γιώργο Κουσκούτη αντίστοιχα, ωστόσο με αυτές τις νίκες ο «Φυσιολάτρης» συγκέντρωσε συνολικά τρεις μονάδες για να αποκλειστεί τελικά από την ημιτελική φάση. Υπενθυμίζουμε ότι η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής και κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία.

 

 

Ως γνωστό, ο ΣΠΖ Κέρκυρας στην πρώτη φάση του θεσμού είχε αναδειχτεί κυπελλούχος της περιφέρειας Δ. Ελλάδας και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του κυπέλλου. Ενώ, στη φάση των 16 απέκλεισε με νίκη 3-1 την κυπελλούχο ομάδα Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Σ.Ο Κατερίνης. H ημερομηνία και ο τρόπος, που θα διεξαχθεί το final 4 (δια ζώσης ή διαδικτυακά) θα οριστεί από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

 


Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

 
Corfu Corner Radio

Τετάρτη
2
Δεκέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb