21/10/2020

Κερκυραϊκό μπάσκετ υπό… στραγγαλισμό!

Το πανέμορφο νησί του Ιονίου με την μεγάλη πολιτιστική ιστορία. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε και αθλητική αλλά δεν θα το πούμε γιατί το ταλέντο του νησιού ειδικά στο μπάσκετ δεν συμβαδίζει με την φροντίδα που δείχνουν οι τοπικοί άρχοντες για αυτό.


Αυτή τη στιγμή η Κέρκυρα απαριθμεί 11 ομάδες μπάσκετ μαζί με την Γυναικεία την Σχερία. Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες για αυτό αλλά δεν θα σταθούμε στο ότι κανείς δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάποιον άλλο, αλλά στο γεγονός ότι πολλές ομάδες εξ αυτών διαθέτουν ακαδημίες με πάρα πολλά παιδιά. Και αυτά τα παιδιά όχι γιατί είναι και τα 700 περίπου που ασχολούνται με το άθλημα ταλέντα, αλλά γιατί είναι... παιδιά αξίζουν κάτι περισσότερο από πλευράς εγκαταστάσεων από αυτό που βιώνουν εν έτη 2020.


Η Κέρκυρα λοιπόν διαθέτει ένα γυμναστήριο που κατασκευάστηκε το 1982. Υπάρχει και το Ναυσιθόειο που πρόσφατα ανακαινίστηκε (αλλά βανδαλίστηκε στις καταλήψεις των γενικών λυκείων) αλλά προφανώς δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις των ομάδων όχι μόνο του μπάσκετ αλλά και των υπόλοιπων αθλημάτων όπως το Χάντμπολ.


Μέχρι την περσινή χρονιά οι ώρες στο κλειστό ήταν 50. Φέτος με απόφαση της διοίκησης έγιναν 40. Από τις 12 το βράδυ το γήπεδο πλέον κλείνει στις 10 ενώ ανοίγει στις 2 το μεσημέρι. Η διοίκηση του σταδίου δεν άκουσε ούτε τις ομάδες που προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν ένα φύλακα για να μείνουν αυτές οι επιπλέον 10 ώρες. Σε όλα αυτά να βάλουμε ότι οι προπονήσεις μειώθηκαν στην 1 ώρα από 1 ώρα και 15 λεπτά που ήταν.


Στο κλειστό Κέρκυρας την πρωτοκαθεδρία την έχει το χάντμπολ. Από τις 40 ώρες τις 19 τις πήρε το χάντμπολ με τον Φαίακα που είναι στην Α1 να έχει 10 και μετά να ακολουθεί η ανδρική ομάδα του Κερκυραϊκού και οι γυναικείες Φαίακα και Κερκυραϊκού.
4 ώρες πήρε το βόλεϊ.


Και από εκεί και πέρα το μπάσκετ. Ένα μπάσκετ με 11 ομάδες. Πάρτε ανάσα βαθειά. Οι ομάδες της Α ΕΣΚΑΒΔΕ (Φαίακας, Κερκυραϊκός και Ιόνιος) έχουν από 2 ώρες. ΓΕΚ και Λέων από 1 ώρα και άλλη μια από μισό γήπεδο οι δυο τους. Και ότι μένει για τις άλλες ομάδες Καποδίστρια, Ναυσίθοο, Σχερία κτλ.


Κοινώς η Κέρκυρα με το αστείρευτο ταλέντο στον αθλητισμό γενικά αλλά και στο μπάσκετ ειδικότερα έχει:

1)11 ομάδες.

2)700 περίπου παιδιά ακαδημιών που πανηγυρίζουν αν δουν ήλιο γιατί σημαίνει ότι δεν θα χάσουν την προπόνηση τους αφού για κλειστό ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ούτε για δείγμα.

3)2 διαιτητές ενεργούς με αποτέλεσμα να έρχονται από άλλες περιοχές να σφυρίξουν και συνεπάγεται επιπλέον έξοδα για τις ομάδες.

4)1 κλειστό που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά μιας ομάδας και ένα μικρό που φτιάχτηκε με τα χίλια ζόρια και χάλασε και τώρα το φτιάχνουν πάλι.

-Ήρωες στην διαδικασία αυτή υπάρχουν πολλοί. Οι παίκτες που απροπόνητοι προσπαθούν να κρατήσουν τις ομάδες τους ψηλά.

-Οι προπονητές που προσπαθούν να κάνουν δουλειά κάτω από αντίξοες συνθήκες.


Το μπάσκετ της Κέρκυρας από πλευράς αγάπης , αφοσίωσης και ταλέντου είναι σαν ένα όμορφο λουλούδι που προσπαθεί να ανθίσει. Δυστυχώς δεν πάει κανείς να το ποτίσει και οδεύει προς μαρασμό.

Πηγή: BASKET247.GR

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
5
Δεκέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαβούλη, Σαββούλα, Σαβούλα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb