«Μαραζώνει» από ομάδες το ενωσιακό γήπεδο! - CorfuCorner.gr
15/10/2020

«Μαραζώνει» από ομάδες το ενωσιακό γήπεδο!

Πριν από ένα χρόνο, στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Κέρκυρας, στο Κανόνι, φιλοξενούνταν πολλά σωματεία. Σταδιακά, όμως, άρχισαν το ένα μετά το άλλο να αποχωρούν, με συνέπεια να μείνουν λιγότερα από τα μισά.


Αρχικά, έφυγαν ο Όλυμπος και η Θύελλα. Κατόπιν, «την έκαναν» ο Νέος 2017, οι Μπενίτσες και ο Μέγας Αλέξανδρος. Όλες αυτές οι ομάδες, «στεγάζονται» πλέον στο γήπεδο του Ολύμπου. Την Κ19 της ΠΑΕ Κασσιόπη δεν την υπολογίζουμε, καθότι διαλύθηκε.


Το γεγονός ότι πέντε σύλλογοι «κούνησαν μαντήλι» στο ενωσιακό γήπεδο, δεν έχει να κάνει μόνο με την επαναλειτουργία του γηπέδου του Ολύμπου. Έχει να κάνει και με την πολύ αυστηρή οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο ενοικιαστής του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΚ. Ιωάννης Σφακιανάκης. Όσο την διαχείριση του γηπέδου την είχε η Ένωση, τα σωματεία πλήρωναν 30 ευρώ για τον κάθε εντός έδρας αγώνα τους και 15 ευρώ για την κάθε προπόνησή τους. Επί ημερών Σφακιανάκη, όμως, πληρώνουν 50 ευρώ το παιχνίδι και 27 την προπόνηση. Σχεδόν τα διπλάσια, δηλαδή!


Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάη του 2018, όπου η ΕΠΣ Κέρκυρας είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό για την μίσθωση του Αθλητικού Κέντρου, ένας από τους όρους του συμβολαίου δέσμευε τον ενοικιαστή να μην αυξήσει τις τιμές για την χρήση του ενωσιακού γηπέδου. Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος όρος καταστρατηγήθηκε, παρ' όλα αυτά η Διοίκηση Ποζίδη... ποιεί τη νήσα!


Πλέον, στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΚ έχουν μείνει... τρεις και ο κούκος! Η ΑΕ Καναλίων, η Ομόνοια Γαστουρίου και η γυναικεία ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα 1996, ενδεχομένως και ο ΑΟ Κασσιώπη. Όσον αφορά τις άσημες ομαδούλες και την Ακαδημία του κυρίου Σφακιανάκη, καθώς και τις Μικτές Ομάδες, δεν τις συμπεριλαμβάνουμε διότι απλούστατα δεν πληρώνουν τον ενοικιαστή για την χρήση.


Εν κατακλείδι, θα επισημάνουμε ότι το ενωσιακό γήπεδο, που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της ΕΠΟ, αποτελεί περιουσία του κερκυραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Επομένως, το Δ.Σ. της ΕΠΣΚ τέλεσε ολέθριο σφάλμα που το παραχώρησε σε ιδιώτες. Οι μισθωτές οφείλουν να επαναφέρουν τις οικονομικές τους αξιώσεις σε νορμάλ και λογικά επίπεδα, ειδάλλως οι εγκαταστάσεις στο άμεσο μέλλον μπορεί να «ερημώσουν» και να... ορφανέψουν εντελώς από σωματεία!

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
9
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίνα, Αετίων, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βίβιαν, Βιβή, Ηλιανός, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ηλιανός, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ιλιάς, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμαραγδένια, Σμαραγδία, Σμαραγδή, Σμαράγδα, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb