Δ. Μάρτης: «Υπάρχει απειθαρχία και ατιμωρησία στον χώρο της κερκυραϊκής διαιτησίας»! - CorfuCorner.gr
07/10/2020

Δ. Μάρτης: «Υπάρχει απειθαρχία και ατιμωρησία στον χώρο της κερκυραϊκής διαιτησίας»!

Μέσω αναρτήσεων του στο Faceboοk ο Διονύσης Μάρτης ασκεί έντονη κριτική και «καυτηριάζει» τα πρόσφατα τεκταινόμενα στον χώρο της κερκυραϊκής διαιτησίας.


Όπως τονίζει ο πρώην ρέφερι και νυν μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, τα τελευταία έντεκα χρόνια (όπου η διαιτησία έχει περιέλθει στην κηδεμονία της ΕΠΣΚ) παρουσιάζονται φαινόμενα απειθαρχίας, διότι οι διαιτητές του νησιού δεν ελέγχονται και δεν τιμωρούνται, επισημαίνοντας πως η κατάσταση θα διορθωθεί μόνο όταν οι διαιτητές επιστρέψουν στο «σπίτι» τους, δηλαδή στον ΣΔΠΚ.


Αναφορικά με το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του τοπικού Κυπέλλου μεταξύ ΑΕ Φαιάκων - ΑΟ Κέρκυρα, στις 26 Σεπτεμβρίου, όπου στα δύο αντίτυπα του Φύλλου Αγώνα δεν αναγράφονταν ο Αριθμός Δελτίου ΕΠΟ του ποδοσφαιριστή του ΑΟΚ, Γιάννη Κάση, δίχως να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος στον διαιτητή της αναμέτρησης, Κώστα Τόμπρο, ο Μάρτης σχολίασε:
«Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, άλλωστε αυτό περιμέναμε. Εκπαιδευτής, παρατηρητής και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας θεώρησε πως δεν υπήρχε παράπτωμα. Άλλωστε, πώς να τιμωρήσεις έναν διαιτητή, από τον οποίο περιμένεις να βγάλει φέτος όλα τα καυτά παιχνίδια των τοπικών Πρωταθλημάτων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα τα τελευταία έντεκα χρόνια της σχολής διαιτησίας της ΕΠΣΚ. Τώρα, όσον αφορά για το καρμπόν, που βγήκε το όνομα αλλά όχι ο αριθμός, δεν θα το σχολιάσω. Δεν περίμενα άλλωστε κάτι το διαφορετικό από αυτή την Ένωση. Η ατιμωρησία άλλωστε και η απειθαρχία υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια. Γι' αυτό άλλωστε έφυγαν οι διαιτητές από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, για να παίζουν τα παιχνίδια τους και φυσικά να μην τιμωρούνται αν κάνουν κάποιο παράπτωμα. Δυστυχώς όμως υα τους στεναχωρήσω, διότι πολύ σύντομα όλα αυτά θα αλλάξουν με τις ευλογίες τις ΕΠΟ».


Όσον αφορά το ματς της 4ης Οκτωβρίου, μεταξύ Οδυσσέα Αυλιωτών - Ολυμπιάδας Καρουσάδων, για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου, όπου οι φιλοξενούμενοι κατήγγειλαν (μέσω ανακοίνωσής τους) ότι ο διαιτητής Κώστας Γιούργας τους ζήτησε να αλλάξουν στολή, ειδάλλως η ομάδα θα μηδενίζονταν και θα της αφαιρούνταν τρεις βαθμοί, ο Διονύσης Μάρτης έγραψε τα εξής:
«Παράπτωμα Νο 2. Διαιτητής εφαρμόζει τον Κανονισμό , όπως ακριβώς αναφέρεται, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ο δικαστής, ούτε μπορεί να δικάσει. Την οποιαδήποτε ποινή, την ορίζει η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης. Πριν γίνουν ανεξέλεγκτα γεγονότα, πρέπει οι διαιτητές να φύγουν από την τωρινή Ένωση και να γυρίσουν στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, όπου και θα ελέγχονται και θα τιμωρούνται για οποιοδήποτε παράπτωμα που κάνουν».

 

 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
4
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb