29/05/2020

Σπ. Κουρτέσης: «Η απόφαση της ΕΠΟ μειώνει τα σωματεία»!

Την πεποίθηση ότι ήταν βιαστική η απόφαση της ΕΠΟ να αναδειχθούν Πρωταθλήτριες οι ομάδες των Ενώσεων που μέχρι την διακοπή των διοργανώσεων προπορεύονταν στην βαθμολογία, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Αστέρα Πετριτή, Σπύρος Κουρτέσης.


Μιλώντας στο CORFUCORNER.GR, ο Πετριτιώτης παράγοντας έκανε λόγο για μια απόφαση που μειώνει τα σωματεία, καθότι αδικεί κατάφορα τις προσπάθειες και τους κόπους τους, ενώ θα ανέμενε από την ΕΠΣ Κέρκυρας να αναλάβει πρωτοβουλίες.


Κύριε Κουρτέση, αν κρίνουμε από το περιεχόμενο των τελευταίων ανακοινώσεων του Αστέρα, η ομάδα σας θεωρεί άδικη την απόφαση της ΕΠΟ για την ανάδειξη των Πρωταθλητριών...

«Κατ' αρχήν, θεωρώ σωστή την πρώτη απόφαση που πάρθηκε, να προβιβαστούν στην Γ' Εθνική οι ομάδες που προπορεύονταν στην βαθμολογία. Αντιθέτως, όμως, ήταν εντελώς λανθασμένη η δεύτερη απόφαση, να ανακηρυχθούν παράλληλα και Πρωταθλήτριες των Ενώσεων οι συγκεκριμένες ομάδες. Ήταν μια απόφαση βιαστική και πρόχειρη. Είναι ηθικό το ζήτημα για τα σωματεία που διεκδικούσαν με μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο. Στην δική μας περίπτωση, ουσιαστικά η διαφορά με τον ΟΦΑΜ ήταν στο ένα παιχνίδι και είχαμε το ντέρμπι στην έδρα μας. Η απόφαση της ΕΠΟ μειώνει και προσβάλει τους κόπους και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, των παραγόντων και των φιλάθλων»


Κατά την γνώμη σας, ποια στάση θα έπρεπε να κρατήσει η ΕΠΟ;
«Νομίζω ότι η Ομοσπονδία θα έπρεπε να αφήσει την κάθε Ένωση να αποφασίσει για τα του οίκου της. Θα μπορούσε να αφήσει τις Ενώσεις να πάρουν αποφάσεις για τον Πρωταθλητή ανάλογα με την βαθμολογική διαφορά που έχουν οι ομάδες μεταξύ τους δηλαδή, αν υπήρχε μεγάλη διαφορά βαθμών, μόνον τότε να τον όριζε Πρωταθλητή»


Επιρρίπτετε μερίδιο ευθύνης και στην ΕΠΣ Κέρκυρας;
«Θεωρώ ότι η ΕΠΣ Κέρκυρας, όπως και η κάθε Ένωση, θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλία και να εξηγήσει στην ΕΠΟ τι συμβαίνει στις διοργανώσεις της, ώστε να παρθεί η πιο δίκαιη απόφαση για τον Πρωταθλητή. Πιστεύω ότι καμία ομάδα δεν θα ήθελε ένα χάρτινο Πρωτάθλημα. Θα έπρεπε εξαρχής στην ΕΠΟ να είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι δυνατόν μια ομάδα να ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια, χωρίς να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο»


Για ποιο λόγο ανακοίνωσε ο Αστέρας ότι θα απέχει από την δευτεριάτικη κλήρωση για την ανάδειξη του Κυπελλούχου;

«Ήταν μια μορφή αντίδρασης, μια ένδειξη αγανάκτησης και διαμαρτυρίας. Θα μπορούσε, όμως, οι Ημιτελικοί και ο Τελικός να πραγματοποιηθούν κανονικά τον Σεπτέμβρη. Ήταν προτιμότερο η διοργάνωση να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά, από το να γίνει μια ξερή κλήρωση. Όπως επίσης και στο Πρωτάθλημα θα μπορούσε να γίνει ένας αγώνας ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους, προκειμένου να αναδειχθεί ο Πρωταθλητής μέσα στο γήπεδο , ανεξάρτητα από το σε ποια Κατηγορία θα αγωνίζονταν οι δύο ομάδες»


Εάν το φετινό Πρωτάθλημα συνεχίζονταν και παιζόντουσαν οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, ποια κατά την γνώμη σας θα ήταν η εξέλιξη;
«Εάν το Πρωτάθλημα συνεχιζόταν, πιστεύω ότι οι πιθανότητες του ΟΦΑΜ και του Αστέρα Πετριτή για την κατάκτηση του τίτλου θα ήταν μοιρασμένες, θα ήταν 50-50. Θα έπαιζαν η καλύτερη επίθεση κόντρα στην καλύτερη άμυνα. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει από την εξίσωση τον Αστέρα, που θα έπαιζε και στο σπίτι του. Μην ξεχνάμε ότι φέτος νικήσαμε στο Σούπερ Καπ τον Θιναλιακό, που έκανε πολύ αξιόλογη πορεία στην Γ' Εθνική, ενώ στο Κύπελλο αποκλείσαμε και την άλλη ομάδα της Γ' Εθνικής, την Λευκίμμη και φέραμε ισοπαλία με τον Θιναλιακό στον πρώτο Ημιτελικό. Εκτός αυτού, στον πρώτο Γύρο είχαμε αποσπάσει ισοπαλία μέσα στον Άγιο Ματθαίο. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, θεωρώ ότι οι τίτλοι πρέπει να κρίνονται μέσα στα γήπεδα, όχι στα γραφεία»


Ποια είναι η επόμενη μέρα για τον Αστέρα;
«Συνεχίζουμε ενωμένοι, με μεγαλύτερη διάθεση, παρόλο που οι οικονομικές συνθήκες θα είναι δύσκολες. Υπάρχει ένα δυνατό διοικητικό σχήμα, απαρτιζόμενο από 14 άτομα, που έχει πολύ όρεξη για δουλειά και σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά. Στόχος της Διοίκησης είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και το γήπεδο να γίνει στολίδι, που θα πάρει αδειοδότηση για να φιλοξενήσει αγώνες της Γ' Εθνικής. Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα. Φέτος ο Αστέρας συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής και θα εγκαινιάσουμε τα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο. Αυτό είναι συμβολικό»


Θα υπάρξουν αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας;
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το ρόστερ και σκοπός μας είναι να μείνουν όλα τα παιδιά. Ήδη, κάναμε την αρχή με την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Γιάννη Κουρή. Είναι ένας ικανότατος και πολυνίκης προπονητής και ξέρουμε όλοι τον συναισθηματικό δεσμό που έχει με την ομάδα μας»


Πιστεύετε ότι την καινούργια ποδοσφαιρική περίοδο θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα Πρωταθλήματα;
« Πιστεύω πως ναι. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Θεωρώ πως ο άνθρωπος θα είναι πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει την πανδημία. Επί της ευκαιρίας, να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο. Να ευχηθώ και στον ΟΦΑΜ καλή συνέχεια και καλή πορεία στην Γ' Εθνική. Με το συγκεκριμένο σωματείο δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα, είχαμε έναν υγιή ανταγωνισμό»


Επιμέλεια θέματος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
29
Σεπτέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Κυριάκος, Κυριάκης

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb