02/03/2020

Αυτογκόλ της ΕΠΣΚ o παραγκωνισμός του Συνδέσμου Διαιτητών!

Είναι ολοφάνερο ότι το επίπεδο της κερκυραϊκής διαιτησίας, σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο, επιδεινώνεται χρόνο με τον χρόνο, μήνα με τον μήνα. Χειροτερεύει βδομάδα με την βδομάδα, μέρα με την μέρα. Και την αποκλειστική ευθύνη σ' αυτό, φέρει η ΕΠΣ Κέρκυρας!


Εδώ και χρόνια, οι διαιτητές του νησιού «στεγάζονται» στην Ένωση, που από την μία τσεπώνει παρανόμως τα ποσοστά τους (τα οποία κανονικά θα έπρεπε να αποδίδονται στο ταμείο του Συνδέσμου Διαιτητών),ενώ από την άλλη δεν φροντίζει για την επιμόρφωση και την αξιολόγησή τους. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο, το νησί έχει πολλούς ρέφερι υπέρβαρους και υπερήλικες. Υπάρχουν πολλοί ακατάλληλοι και ανίκανοι διαιτητές. Και γι' αυτό, σε κάθε αγωνιστική, γίνονται πάμπολλα διαιτητικά εγκλήματα στα κερκυραϊκά γήπεδα!


Ειδικά φέτος, η κατάσταση είναι ανυπόφορη κι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο! Και η ΕΠΣΚ, ούτε που ασχολείται. Η Διοίκηση Ποζίδη σφυρίζει αδιάφορα!


Γα μία ακόμη φορά, λοιπόν, έρχεται στην επιφάνεια η απουσία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, τον οποίο έχει παραγκωνίσει η ποδοσφαιρική αρχή του τόπου. Ο ΣΔΠΚ θα μπορούσε να αναλάβει την εκπαίδευση και την αξιολόγηση των ρέφερι. Θα μπορούσε να οργανώσει σχολές διαιτησίας και επιμορφωτικά σεμινάρια. Θα διέθετε τα μέλη του ως παρατηρητές διαιτησίας, ώστε να ελέγχονται και να βαθμολογούνται οι ρέφερι όλων των τοπικών αγώνων. Θα έκανε ένα ξεσκαρτάρισμα στο διαιτητικό δυναμικό, θα έστελνε στο σπίτι τους όλους τους άσχετους ή ακατάλληλους διαιτητές και θα τιμωρούσε εκείνους που θα υπέπιπταν σε λάθη. Θα στέγαζε τους ρέφερι στις εγκαταστάσεις του και θα επιμελούνταν τα δευτεριάτικα μαθήματά τους. Τέλος, θα αναλάμβανε την διεξαγωγή των διαιτητικών αγωνιστικών τεστ και θα τροφοδοτούσε τους ρέφερι με αθλητικό εξοπλισμό, ενώ θα αφουγκράζονταν τις ανάγκες και τα προβλήματά τους και θα μεριμνούσε για την άμεσή επίλυσή τους. Γενικά, ο Σύνδεσμος θα μπορούσε να βάλει τάξη στην διαιτητική ακαταστασία και τσαπατσουλιά, που υπάρχει. Θα φρόντιζε να επιδιορθωθούν τα... κακώς κείμενα και να βελτιωθεί το διαιτητικό επίπεδο του νησιού.


Η ΕΠΣ Κέρκυρας αποφεύγει επιμελώς την όποια επαφή και συμπόρευση με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, κάτι το οποίο έχει βλάψει ανεπανόρθωτα την κερκυραϊκή διαιτησία κι έχει ζημιώσει σε υπερθετικό βαθμό το τοπικό ποδόσφαιρο. Το νησί είναι... φίσκα από ανεπαρκείς ρέφερι και οι διαμαρτυρίες των σωματείων για αλλοίωση αποτελεσμάτων, έχει γίνει... ρουτίνα! Στις περισσότερες Ενώσεις της Ελλάδας, υπάρχει αρμονική συνύπαρξη και αγαστή συνεργασία με τους Συνδέσμους. Εδώ, όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.


Η ΕΠΣΚ επί χρόνια αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με τον ΣΔΠΚ. Η άθλια και μίζερη εικόνα και το κατάντημα της διαιτησίας, σαφώς αποτέλεσε μια από τις βασικότερες αιτίες για την... κατραπακιά που έφαγε η Διοίκηση Ποζίδη στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας αρχής. Το προεδρείο της Ένωσης επιδεικνύει μια ανόητη ξεροκεφαλιά και τώρα που έβαλε... αυτογκόλ, τρέχει και δεν φτάνει!


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 

 
Corfu Corner Radio

Παρασκευή
29
Μάιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb