18/02/2020

Οργίασε η διαιτησία!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, επικρατούσε μια σχετική... νηνεμία στα κερκυραϊκά γήπεδα. Γινόντουσαν μεν διαιτητικά λάθη, υπήρχαν διαμαρτυρίες από ομάδες, αλλά σε κάπως περιορισμένη κλίμακα. Βλέπετε, πλησίαζε η Γενική Συνέλευση της 13ης Φεβρουαρίου και είναι προφανές ότι η Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας είχε δώσει... γραμμή στους ρέφερι να είναι προσεκτικοί, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μία εβδομάδα πριν την Γ.Σ., το ποινολόγιο της Ένωσης ήταν σχεδόν λευκό!


Ξαφνικά, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν το σαββατοκύριακο που πέρασε! Οι... δήμιοι άρπαξαν και πάλι τις χατζάρες τους και άρχισαν να παίρνουν κεφάλια! Αυστηρές αποβολές, αμφισβητούμενα πέναλτις, ακύρωση κανονικών γκολ. Όργια κάνανε οι άνθρωποι! Η (φαινομενική) περίοδος χάριτος τελείωσε κ επιστρέψαμε στην... κανονικότητα!


ΑΒέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, υπήρξαν και καλές διαιτησίες, αλλά αυτές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι περισσότεροι ρέφερι σφύριζαν ή υποδείκνυαν ό,τι κατέβαζε η... κούτρα τους και όχι ό,τι πραγματικά συνέβαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γι' αυτό και είχαμε παράπονα και διαμαρτυρίες από πολλές ομάδες, ενώ το επόμενο ποινολόγιο αναμένεται να είναι φουλαρισμένο!


Και μια σημαντική παρατήρηση: Σχεδόν σ' όλες τις περιπτώσεις, τα σωματεία που αδικήθηκαν είχαν καταψηφίσει την περασμένη Πέμπτη τους Απολογισμούς της ΕΠΣΚ. Λέτε να είναι συμπτωματικό;

 

Αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις, τις τρώμε στην μάπα χρόνια τώρα. Οι διαιτητές θα πρέπει να ξυπνήσουν και να αποκτήσουν προσωπικότητα. Θα πρέπει να εγκαταλείψουν την νοοτροπία του τυχοδιωκτισμού και να πάψουν να μετατρέπονται σε εργαλεία εκπλήρωσης αποστολών!


Φυσικά, υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Δηλαδή, υπάρχουν και οι ρέφερι που είναι «ατσαλάκωτοι», που παίζουν «πενηνταρίσια» και που σπανίως υποπίπτουν σε λάθη, τα οποία είναι ανθρώπινα, όχι εσκεμμένα. Μόνο που για να τους δεις αυτούς, χρειάζεσαι... τηλεσκόπιο!!!

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
29
Μάιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb