25/01/2020

ΜΠΑΣΚΕΤ: Σε δυσχερή θέση ο Ιόνιος μετά την επίθεση στους διαιτητές

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μετά την λήξη του αγώνα ΑΣ Ιόνιος Κέρκυρας- ΑΕ Καναλακίου ,το ντέρμπι δηλαδή των πρωτοπόρων του Βορείου Ομίλου της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή (19/1) στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Κ.Κ.


Οι φιλοξενούμενοι πήραν την νίκη με 66-68, αλλά ο μη καταλογισμός- σύμφωνα με τους γηπεδούχους- φάουλ πάνω στον Στάθη Περούλη, έφερε την... έκρηξη μετά το φινάλε της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, υπήρξε προπηλακισμός και εξύβριση στον διαιτητή Λειβαδίτη, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο χτυπημένος, ενώ ο πρώτος διαιτητής Ντάγκας βρέθηκε στην Ασφάλεια. Κρατήθηκαν δελτία αθλητών και υποβλήθηκαν μηνύσεις.


Λόγω αυτών των γεγονότων οι σύνδεσμοι διαιτητών Σ.Ε.ΔΚ ΑΡΤΑΣ και Σ.Ε.Δ.Κ.ΒΔ.Ε απέχουν από τα καθήκοντά τους αυτό σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Α' και Β' Κατηγορίας Ανδρών, οι οποίοι θα οριστούν ξανά στο διάστημα 29/2 και 1/3. Τέλος, να επισημανθεί πως οι εν λόγω σύνδεσμοι ζητούν την εξαίρεσή τους από τους αγώνες της ομάδας του Ιονίου.


Η σχετική ανακοίνωση των Συνδέσμων Διαιτητών Μπάσκετ, είναι η ακόλουθη:
"ΠΡΟΣ: Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε
ΚΟΙΝ: 1) Κ.Ε.Δ/ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε
2)ΣΕΔΚΒΔΕ
3) Όλα τα σωματεία.
ΘΕΜΑ: Εξαίρεση σωματείου.
Κύριε πρόεδρε
Ύστερα από τα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 19/1/2020 στο ΔΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε μέλη του συνδέσμου μας, μετά το τέλος της αναμέτρησης του αγώνα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μεταξύ των ομάδων ΙΟΝΙΟΣ - Α.Ε ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ, και ύστερα από τον άνανδρο προπηλακισμό των συναδέλφων μας κ. Ντάγκα Αλέξανδρο και Λειβαδίτη Στυλιανό και τον άγριο ξυλοδαρμό του κ. Λειβαδίτη Στυλιανού κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου στης 20/1/2020 και με αρ. πρωτ:120/01/2020, αποφασίζουμε ομόφωνα τα εξής:
1. την εξαίρεση μας από τους αγώνες του ανδρικού τμήματος του σωματείου ΙΟΝΙΟΣ τόσο στους εντός όσο και στους εκτός έδρας αγώνες τους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.
2. την αποχή όλων των μελών μας, σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ για την επόμενη αγωνιστική 25-26 Ιανουάριου 2020, πλην των ηλικιακών πρωταθλημάτων μείζονος σημασίας (ΜΙΝΙ, ΠΑΙΔΩΝ, ΕΦΗΒΙΚΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ) .
3. Θα διαβιβάσουμε στην Ο.Δ.Κ.Ε. το δυσάρεστο και καταδικαστέο αυτό γεγονός με την παράκληση να διαβιβαστεί στον Αθλητικό Εισαγγελέα.
4. Να διαβιβάσουμε την παρούσα απόφαση στον ΣΕΔΚΒΔΕ ζητώντας την συναδελφική αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράστασή τους.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ του ΣΕΔΚΑ"

Από την πλευρά του, ο Ιόνιος Κέρκυρας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τα συμβάντα:
«Η γεμάτη επαίνους και μεγάλη ιστορία και διαδρομή του αθλητικού μας συλλόγου μα επιτάσσει να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε αντιαθλητική συμπεριφορά απ΄όπου και αν προέρχεται. Είμαστε όμως ταυτόχρονα υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τον σύλλογο και τους αθλητές μας δηλώνοντας αγανακτισμένοι από την ποιότητα της διαιτησίας του παραπάνω αγώνα και τα όσα υπέστησαν κάποιοι εκ των αθλητών μας από τον β΄ διαιτητή αμέσως μετά την λήξη του».


Ο πέλεκυς του αρμοδίου δικαιοδοτικού οργάνου έπεσε... βαρύς, κυρίως στον Στάθη Περούλη(του οποίου είχε κρατηθεί το δελτίο, όπως και του Παναγιώτη Μαγκανά), καθώς τιμωρήθηκε με 24 αγωνιστικές, ενώ ο Μαγκανάς με 3. Ο δε σύλλογος καλείται να φέρνει και να πληρώνει τα έξοδα διαιτητών εκτός ΕΣΚΑΒΔΕ και έπεται και συνέχεια.

 

Ρεπορτάζ: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
20
Σεπτέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ιωνάς, Ίων, Ιωνία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb