30/12/2019

Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά!

Ένα δικαιοδοτικό όργανο οφείλει να είναι ανεξάρτητο, να είναι αμερόληπτο και οι αποφάσεις του να βασίζονται στο δίκαιο και την ισονομία. Ωστόσο, για την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Κέρκυρας, τα ανωτέρω αποτελούν... ψιλά γράμματα!


Συχνά-πυκνά, το συγκεκριμένο όργανο δίνει δικαιώματα ώστε να αμφισβητούνται οι αποφάσεις του. Όπως π.χ. συνέβη εσχάτως με την... ποινή-χάδι που επέβαλλε στον τερματοφύλακα του Ολύμπου, Σήφη Ζάχο, για την επίθεσή του σε διαιτητή.


Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στο 88ο λεπτό του εξ αναβολής αγώνα της Α1' Κατηγορίας μεταξύ Ολύμπου - ΑΟ Παξών, ο Ζάχος «την έπεσε άγρια» στον λάινσμαν Γιάννη Μίχο και φυσικά αποβλήθηκε από τον Θωμά βλάσση. Όσοι ανέμεναν την «βαριά» και παραδειγματική τιμωρία του Πρεβεζιάνου πορτιέρο, διαψεύστηκαν πανηγυρικά! «Έφαγε» μόλις 7 αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 70 ευρώ.


Πέρυσι τον Νοέμβρη, ο τότε παίκτης-προπονητής του Ηρακλή Αγίων Δέκα, Σίμος Γραικός, είχε χειρονομίσει εναντίον του διαιτητή Νικόδημου Καββαδία και είχε τιμωρηθεί με 6 μήνες απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Πριν από ενάμιση χρόνο, τον Απρίλη του 2018, ο αμυντικός του Αστέρα Πετριτή, Παναγιώτης Λέσσης, είχε χειρονομίσει κατά του διαιτητή Κώστα Γιούργα και του είχαν ρίξει 16 αγωνοιστικές. Στο παρελθόν, υπήρξαν κι άλλες «βαριές καμπάνες» εναντίον ποδοσφαιριστών που... χύμηξαν σε ρέφερι, όμως στην περίπτωση του Ζάχου, αντί για «καμπάνα», είχαμε... κουδουνάκι!!!


Για ποιο λόγο άραγε ο Πρεβεζιάνος έπεσε στα... μαλακά; Μήπως τα μέλη της Πειθαρχικής έκαναν τα... στραβά μάτια; Μήπως έτυχε... ειδικής μεταχείρισης επειδή συνδέεται με στενή συγγενική σχέση με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΠΣΚ, Γιώργο Κουλόπουλο, που είναι το «Νο 2» στην Ένωση; Εκτός κι αν το Φύλλο Αγώνα δεν ήταν επιβαρυντικό, επομένως το... μπαλάκι πηγαίνει στον διαιτητή Θωμά βλάσση.


Το συμπέρασμα είναι ένα και θα πρέπει οι πάντες να προβληματιστούν: για το ίδιο παράπτωμα, σε άλλους παίκτες επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, ενώ άλλοι τιμωρούνται με επιείκεια. Δηλαδή, άλλα μέτρα και άλλα σταθμά...

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
29
Μάιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb