01/07/2018

«Φλερτάρει» με τον Σύνδεσμο Διαιτητών ο Ποζίδης!

Εδώ και πολλά χρόνια, οι σχέσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας δεν είναι απλά ανύπαρκτες, αλλά κάκιστες! Και την υπαιτιότητα γι' αυτό, φέρει αποκλειστικά η Ένωση, που δεν αναγνωρίζει τον ΣΔΠΚ και αποφεύγει να συνεργαστεί μαζί του, ενώ επίσης η ΕΠΣΚ απαγορεύει στους εν ενεργεία ρέφερι να είναι μέλη του Συνδέσμου και μάλιστα «τσεπώνει» και τα ποσοστά από τους αγώνες τους.


Με λίγα λόγια, ο Σύνδεσμος Διαιτητών δεν έχει ρόλο και ισχύ στο κερκυραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ουσιαστικά υπολειτουργεί. Δεν αποκλείεται, πάντως, αργά ή γρήγορα να αλλάξουν τα δεδομένα!


Όπως, λοιπόν, αναφέρουν οι πληροφορίες του CorfuCorner.gr, πρόσφατα ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας, Παναγιώτης Ποζίδης, προσέγγισε το Δ.Σ. του ΣΔΠΚ και του πρότεινε συνεργασία ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Προφανώς, ο Κιλκισιώτης παράγοντας «έριξε τα μούτρα του» και προέβη σ' αυτή την κίνηση, βλέποντας ότι η κερκυραϊκή διαιτησία, όσο βρίσκεται υπό την κηδεμονία της Ένωσης, δεν πηγαίνει απλά από το κακό στο χειρότερο, αλλά κυριολεκτικά πηγαίνει... κατά διαόλου!


Απ' ότι μαθαίνουμε, οι τομείς στους οποίους ο Ποζίδης θέλει τη βοήθεια και τη στήριξη του Συνδέσμου Διαιτητών Κέρκυρας, είναι κυρίως δύο: Πρώτον, προκειμένου τα μέλη του ΣΔΠΚ να ορίζονται ως παρατηρητές διαιτησίας στα παιχνίδια των τοπικών διοργανώσεων. Και δεύτερον, ώστε στελέχη του προεδρείου του Συνδέσμου να τοποθετηθούν στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης.


Βάσει των πηγών μας, στη δεύτερη περίπτωση, η Διοίκηση του Συνδέσμου αποκλείει οποιαδήποτε συζήτηση, εάν στην Επιτροπή Διαιτησίας συμπεριληφθεί και ο Γιάννης Μέριανος. Αυτό, για τον ΣΔΠΚ αποτελεί «κόκκινη γραμμή», καθότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τού είναι ανεπιθύμητος. Από την άλλη, όμως, ο Ποζίδης έχει τον Μέριανο ως «το παιδί για τα θελήματα», καθώς του έχει δώσει αρκετές αρμοδιότητες, όπως το να ετοιμάζει τα Φύλλα Αγώνα των διαιτητών, να παίρνει παρουσίες στα δευτεριάτικα μαθήματα των ρέφερι και να... σουλατσάρει στα γραφεία της ΕΠΣΚ, εκτελώντας ακόμη και καθήκοντα... τηλεφωνητή!


Εξάλλου, όπως πληροφορούμαστε, ο ΣΔΠΚ θα αποφύγει την οποιαδήποτε ανάμειξή του με την ΕΔ/ΕΠΣΚ, στην περίπτωση που θα εισέλθει σ' αυτήν ο Τάσος Κάκος. Ένα πόστο, πάντως, που ο ίδιος ο βετεράνος διεθνής ρέφερι το είχε αρνηθεί τα τελευταία χρόνια.


Οι Διοικήσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας και του Συνδέσμου Διαιτητών, βρίσκονται σε διαβουλεύσεις και σύντομα θα φανεί αν το... φλερτ θα καταλήξει σε «γάμο», ή αν θα υπάρξει «ναυάγιο» όπως και πέρυσι.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
25
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb