24/06/2018

Λόγω ανέμου το ένα ιστιοφόρο έπεσε στο άλλο!

Την περασμένη Τετάρτη (20/6), κοντά στο νησί Βίδος, ένα ιστιοφόρο παρασύρθηκε από ριπή ανέμου με αποτέλεσμα να πέσει στο άλλο που ήταν αγκυροβολημένο στην ίδια θαλάσσια περιοχή.


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενημερώθηκε αργά το βράδυ, από τον 40χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του Ι/Φ «GENTILINA» σημαίας Ιταλίας, ότι το Ι/Φ «ΝΑΪΤ ΣΤΑΡ» Ν.Κ. 560, με Κυβερνήτη έναν 24χρονο αλλοδαπό, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου. «ΒΙΔΟΣ» Κέρκυρας, παρασύρθηκε από ριπή ανέμου, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με το υπό διακυβέρνησης του «GENTILINA», το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην ίδια θαλάσσια περιοχή.


Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης στο Ι/Φ «GENTILINA», ενώ ο Κυβερνήτης του, ανέφερε ελαφρύ τραυματισμό στο δεξί κάτω άκρο, χωρίς να επιθυμεί παροχή ιατρικής βοήθειας.


Μετά τη σύγκρουση το «ΝΑΪΤ ΣΤΑΡ» κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ, όπου ελλιμενίζεται, ενώ το Ι/Φ «GENTILINA», παρέμεινε αγκυροβολημένο έξω από τον εν λόγω λιμένα.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
10
Δεκέμβριος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: δεν υπάρχει μια γιορτή πάρα πολύ γνωστή (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb